Senast uppdaterad: september 15, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

15Analyserade produkter

25Tillbringade timmar

11Utvärderade artiklar

98Användarrecensioner

Elbilar för barn blir allt mer trendiga. Det är inte bara inom den vanliga bilindustrin som det sker en otrolig tillväxt när det gäller elbilar och många innovationer. Marknaden för barn växer också enormt, och det sker ständiga förändringar.

Det som tidigare var otroligt dyrt och en absolut lyx finns nu i många olika färger, modeller och utföranden. Här har verkligen alla en egen smak. Men vad är egentligen en elbil för barn och är det verkligen meningsfullt?

Vi har tittat närmare på detta omfattande och spännande ämne för dig och hoppas att vårt test av elbilar för barn 2023 ska besvara några frågor.
Sammanfattning

  • Det finns många olika typer av elbilar för barn, från tvåsitsiga bilar till bilar med öppningsbara dörrar och olika storlekar.
  • När du köper en elbil för barn bör du vara uppmärksam på några viktiga punkter som motoreffekt, säkerhetsfunktioner och, om du vill, respektive specialutrustning.
  • Det finns också olika frågor att ställa om detta ämne. Från pris, alternativ, var man kan köpa en elbil för barn, om den är farlig och mycket mer.

Barn Elbil Test: Våra Val

Det finns många olika typer av elbilar för barn på marknaden. Vilken som är rätt för dig beror förstås på hur du vill använda den och på barnets ålder.

Vi har valt ut de bästa produkterna för att ge dig en överblick.

Elbilar för barn: köp- och bedömningskriterier

När du köper en elbil för barn bör du alltid göra tillräckligt med efterforskningar i förväg. Ämnet är mycket omfattande och bör naturligtvis vara perfekt anpassat till barnet.

I följande avsnitt kommer vi att gå in i detalj på de ovan nämnda punkterna och dela med oss av viktig information till dig.

Storlek

Fordonets storlek är naturligtvis en av de viktigaste punkterna som du bör tänka på. Storleken är viktig för att se till att ditt barn har tillräckligt med utrymme i den. Och han eller hon kan sträcka ut benen.

Det finns alltid både små elbilar och lite större elbilar. Du hittar alltid information om dessa i tillverkarens information. Här hittar du ofta också tips eller information om åldern på fordonet som rekommenderas.

Motoreffekt

Det finns också skillnader i motoreffekt, som du bör klargöra i förväg beroende på dina behov. Ju äldre barnet är, desto mer kraft kan fordonet förstås ha.

Du bör inte underskatta hastigheten.

Det finns redan elbilar med 6 volt för mycket små barn. Men det finns också kraftfullare med 12 eller 24 volt. Dessa fordon går vanligtvis upp till cirka 8 km/h.

Säkerhetsfunktioner

Det finns några viktiga funktioner som din elbil för barn bör ha för att ditt barn ska kunna köra säkert.

Säkerheten ska alltid komma i första hand

För det första ska det finnas ett säkerhetsbälte i varje stol som skyddar barnet från att falla ut. För det andra är det viktigt att fordonet har en fjärrkontroll så att du som förälder kan ingripa på lämpligt sätt och styra om fordonet om fara hotar.

En annan användbar funktion är att elbilen bromsar automatiskt så fort du släpper foten från gaspedalen.

Ytterligare funktioner

Det finns otaliga olika funktioner som en elbil för barn kan ha. Vissa är mer användbara, andra mindre användbara. Allt beror naturligtvis på barnets behov.

Exempel på användbara tilläggsfunktioner är stötdämpare för en bättre körupplevelse. Eller gummidäck. En annan trevlig funktion är en radio som gör det möjligt för barnet att lyssna på musik.

Elbilar för barn: vanliga frågor och svar

Innan du köper en bil bör du göra en hel del efterforskningar för att hitta det bästa fordonet för ditt barn och se till att han eller hon har så roligt som möjligt att köra det.

I det följande har vi tagit upp viktiga frågor som rör detta ämne.

För vem är en elbil för barn lämplig?

Det finns inget generellt svar på denna fråga. En elbil för barn är trots allt bara en rolig leksak. I teorin kan vem som helst köpa en sådan leksak.

Kinder Elektroauto

Elbilar för barn är en absolut höjdpunkt för många. (Bildkälla: unsplash / Matt Antonioli)

Det beror på om du är intresserad och om dina föräldrar är beredda att spendera pengarna. Eftersom detta köp inte ger barnet något verkligt mervärde.

Det är dock en stor, spännande och ny erfarenhet för barnet. Och i de flesta fall är den också unik.

Vilka typer av elbilar för barn finns det?

Alla elbilar är inte likadana. Det finns många olika typer, så det finns verkligen något för alla. Vi har listat de olika typerna i en tabell.

Typ fördelar nackdelar
elbil för barn med ett säte mycket utrymme och benutrymme du kan inte låta någon åka med utan måste alltid köra ensam
elbil för barn med två säten upplevelsen kan delas av två kan möjligen vara ganska trångt. kan vara ganska trångt
stor barnbil snabbare motoreffekt inte lämplig för mindre barn över 1 år
liten barnbil lämplig för nästan alla barn, oavsett åldersgrupp oftast för långsam för äldre barn

Det är mycket viktigt att tänka på åldern på det barn som ska få elbilen och om det är ensambarn eller inte.

Vilka alternativ finns det till en elbil för barn?

Elbilar för barn utvecklas ständigt och nya funktioner tillkommer. Men det finns förstås också ett eller två alternativ till en klassisk elbil för barn. Jag vill nu presentera dessa alternativ för er.

Alternativ Beskrivning
Pedalbil en gammal välkänd leksak och föregångare till elbilen. Det speciella här är att barnet också måste utöva någon idrottsaktivitet och på så sätt tränas också koordinationen. Pedalbilen är dock inte bara lämplig för barn, utan det finns också många modeller som är lämpliga för äldre människor
Elmotorcykel motorcykeln har många saker gemensamt med elbilen. Det är dock en annorlunda körupplevelse och du måste kunna hålla balansen, vilket gör att den inte är lämplig för mycket små barn.

Var får barn köra elbilar?

Det finns tydliga regler för att köra barnens elbilar som du alltid bör följa. Även ganska långsamma elbilar för barn kan vara farliga och orsaka skador om de inte är försiktiga.

För att skydda ditt eget barn och andra människor bör du följa reglerna.

I privatlivet, dvs. hemma, är det naturligtvis möjligt att köra elbil utan begränsningar. Både på din egen gård och i din egen trädgård.

Kinder Elektroauto

Elbilar upp till 6 km/h får köra på trottoaren på offentliga platser. (Bildkälla: unsplash / Trnava University)

Men om du kör på ett offentligt område måste du definitivt följa vissa regler. Här gäller följande: Barnens elbilar på upp till 6 km/h får utan problem köras på trottoaren eller i fotgängarområdet.

Om en elbil för barn kan gå snabbare är den dock endast tillåten på privat mark.

Hur länge räcker batteriet i en elbil för barn?

Hur länge du kan njuta av att köra en elbil för barn beror på modellen. Det finns mycket stora skillnader här.

Vissa fordon kan köras i cirka 25 minuter i taget, andra i upp till flera timmar. I genomsnitt kan du säga att batteriet räcker i ungefär en timme.

Därefter måste du ladda fordonet med den (vanligtvis medföljande) laddaren. Laddningen tar också olika lång tid från modell till modell. Det är förstås en bra idé att låta bilen laddas bekvämt över natten.

Var kan jag köpa reservdelar till elbilar för barn?

Att få tag på reservdelar till barnens elbilar är vanligtvis inget stort problem.

Men det beror naturligtvis på vad som är defekt eller trasigt. Delar som hjul, ratt eller liknande kan lätt köpas. Om små delar bryts av kan det dock vara svårt.

De vanliga reservdelarna kan köpas direkt från tillverkaren, Amazon eller den butik där du köpte elbilen.

Hur monterar man en elbil för barn?

Det är vanligtvis mycket enkelt att montera din elbil för barn. Du behöver inte ha några stora manuella färdigheter.

En bruksanvisning ingår i originalförpackningen med varje fordon. Inga specialverktyg behövs heller.

I de flesta fall är fordonet redan färdigmonterat. Allt som behövs är följande steg

  • skruva fast hjulen
  • fästa sätet
  • ladda batteriet fullständigt en gång

Då kan den första resan redan börja. Arbetsinsatsen är därför ganska liten.

När behöver elbilar för barn nummerplåtar?

Nej, du behöver ingen registreringsskylt för en elbil för barn, så du behöver inte registrera bilen här. Du behöver alltså inte oroa dig för några extra kostnader.

Anledningen till att elbilar för barn inte behöver någon registreringsskylt är också ganska lätt att förklara: Eftersom det som sagt bara är tillåtet att köra på allmänna trottoarer med elbilar för barn upp till 6 km/h, och dessa bilar är ganska långsamma, behövs ingen registreringsskylt.

När kan en elbil för barn vara farlig?

Att köra en elbil för barn är i allmänhet ganska säkert om det är åldersanpassat.

Du bör dock aldrig låta ditt barn vara utom synhåll och låta det köra helt på egen hand. Ett fall kan naturligtvis vara smärtsamt i alla fall.

Farorna får aldrig underskattas.

Därför är det absolut lämpligt att ha en fjärrkontroll med. På så sätt behöver du inte springa iväg i en nödsituation och kanske inte kan skydda ditt barn från att falla i tid.

I stället kan du använda fjärrkontrollen för att enkelt styra om fordonet och undvika värre saker.

Slutsats

Elbilar för barn är definitivt en fantastisk upplevelse och för de flesta barn även en superbra och unik upplevelse. De flesta barn drömmer om att få köra en sådan elbil eller till och med äga en.

Du bör dock vara medveten om att det är ganska dyrt att köpa en sådan, och då måste naturligtvis fördelarna också finnas där. Och om du bestämmer dig för att köpa en bör du definitivt tänka på några saker i förväg.

En av de viktigaste sakerna är definitivt säkerhetsfunktionerna. När man kör en elbil för barn ska man trots allt fokusera på att ha roligt och undvika olyckor så mycket som möjligt.

Bildkälla: Onuchina / 123rf

Recensioner