Senast uppdaterad: september 14, 2021

Vår metod

10Analyserade produkter

26Tillbringade timmar

20Utvärderade artiklar

99Användarrecensioner

Vill du att din trädgård ska se snygg, ren och vackert grön ut? En klippt gräsmatta är viktig och ger ett gott intryck på grannar, vänner och familj. För att göra gräsklippningen enklare kan du ta reda på mer om olika gräsklippare och hitta rätt gräsklippare för dig och din gräsmatta.

I vårt stora test av batteridrivna gräsklippare 2023 presenterar vi olika batteridrivna modeller. De har flera fördelar jämfört med bensin- eller elgräsklippare. Innan du köper en gräsklippare bör du informera dig noga och särskilt tänka på batteritiden hos gräsklipparen. Nedan har vi samlat viktig information och användbara tips om batteridrivna gräsklippare.
De viktigaste fakta i korthet

 • Batteridrivna gräsklippare kombinerar fördelarna med bensin- och elgräsklippare. Eftersom de är batteridrivna kräver de mindre underhåll och inget bränsle. Därför är de mycket miljövänliga, arbetar tyst och kan flyttas fritt utan kablar.
 • Ett av de viktigaste kriterierna när du köper en sladdlös gräsklippare är räckvidden. Detta påverkar klippområdet för din gräsklippare och bör därför anpassas till trädgårdens storlek.
 • Det är inte alltid sant att "större är bättre". Ju större gräsklipparen är och ju större räckvidd den har, desto tyngre och mer otymplig är den i de flesta fall. Var därför uppmärksam på förhållandena och hindren i din trädgård och försumma inte detta när du fattar ditt köpbeslut.

Batteri Gräsklippare test: Våra val

Guide: Frågor som du bör ställa dig själv innan du köper en batteridriven gräsklippare

Du har säkert redan haft några frågor om batteridrivna gräsklippare. Här hittar du svar på de viktigaste frågorna om gräsklippning.

Vilka är fördelarna med en batteridriven gräsklippare jämfört med bensin- och sladddrivna elektriska gräsklippare?

De viktigaste skillnaderna är större flexibilitet jämfört med sladdanslutna gräsklippare, enklare hantering och underhåll samt mindre miljöpåverkan.

Flexibilitet: Till skillnad från sin lillebror - den elektriska gräsklipparen - är en sladdlös gräsklippare inte sladdansluten.

Detta är särskilt fördelaktigt om din trädgård är slingrande eller om du har dekorerat ditt gröna paradis med t.ex. skulpturer. Utan kabel kan du inte fastna någonstans. Och du kan inte skära eller skada den med vassa knivar.

Hantering: Det är inte nödvändigt att starta motorn genom att dra i kabeln, vilket får igång motorn efter vad som känns som det nittonde försöket.

Du kan starta elmotorn i ditt nya trädgårdsredskap genom att bara trycka på en knapp. Dessutom är batteridrivna gräsklippare vanligtvis mindre och lättare än bensindrivna gräsklippare, vilket gör dem lättare att hantera och manövrera.

Underhåll: De feta och oljiga händerna är också förbi. Som du kan se i avsnittet nedan är underhållet mycket mindre komplicerat och dessutom billigare.

Miljö: Förutom bulleraspekten är den batteridrivna gräsklipparen också övertygande när det gäller miljöskydd. Det finns inga utsläpp, så du skyddar inte bara miljön utan också din egen hälsa.

Vad kostar det mig att använda en batteridriven gräsklippare?

Bortsett från att skärpa knivarna är en sladdlös gräsklippare i stort sett underhållsfri. Irriterande oljekontroller och påfyllning av olja eller byte av tändstift hör till det förflutna.

Detta innebär också att de löpande underhållskostnaderna är betydligt lägre än för bensindrivna konkurrenter.

Anja HankelnGarten-Experte
"Batteridrivna gräsklippare är den perfekta lösningen för gräsmattor i trånga bostadsområden - de är tysta och särskilt lättmanövrerade när man klipper utan att ständigt vara rädd för att köra över kabeln! Gräsklippning är också roligt för oss kvinnor! Vem har sagt att gräsklippning alltid måste vara ett mansjobb?"

Endast normala elkostnader uppstår, vilket är mycket lägre än bensinkostnaderna för en bensingräsklippare. Det är inte nödvändigt att köpa en strömanslutning för att ladda ett batteri. Det innebär att du inte får några extra kostnader.

När börjar det löna sig att köpa en batteridriven gräsklippare?

Batteridrivna gräsklippare är idealiska för den genomsnittliga tyska trädgårdsytan på cirka 485 m².

De är tystare, så de stör inte grannarna lika mycket, de är inte lika skadliga för miljön och i de flesta fall kan du arbeta på hela gräsmattan med en full batteriladdning. Underhåll och skötsel är också minimalt.

Om du har en trädgård på cirka 500 m², redan har haft ett gräl med grannen och inte vill smutsa ner fingrarna, är en batteridriven gräsklippare idealisk.

Vilka funktioner ska min batteridrivna gräsklippare ha? (t.ex. mulchingfunktion eller uppsamlingsbehållare)

I princip bör du fundera på vilka ytterligare funktioner din gräsklippare bör ha. Dessa kan också variera mellan olika typer.

Det finns t.ex. gräsklippare med mulchingfunktion, vilket innebär att det klippta gräset hamnar i strimlad form på gräsmattan och på så sätt fungerar som ett naturligt gödningsmedel.

Däremot finns det gräsklippare med en uppsamlingsbehållare som du måste göra dig av med efter eller till och med under trädgårdsarbetet. Med mulchgräsklippare slipper du detta extra arbete.

rasenmaeher-akku-gras

En gräsklippare är ett trädgårdsredskap för gräsklippning. Den kan drivas med bränsle eller elektricitet. När det gäller el finns det möjlighet att välja mellan batteri eller kabel. (Bildkälla: Pexels / pixabay.com)

Möjligheten att justera handtaget varierar också från modell till modell. Vissa kan knappt justeras alls.

På andra kan du dock justera handtaget så mycket att det knappt tar mer plats än själva gräsklipparen när den förvaras.

Särskilt när det gäller batteridrivna åkgräsklippare erbjuder vissa tillverkare ett omfattande utbud av tilläggsfunktioner som nästan är som att konfigurera en ny bil.

Vilka alternativ finns det till batteridrivna gräsklippare?

Den kraftfulla bensinklipparen och den miljövänliga elgräsklipparen har redan nämnts. Bensinklippare fungerar på samma sätt som batteriklippare, men drivs av en vanlig bensinmotor och förbränner bränsle.

Mein schöner GartenGartenexperten, Youtuber
Underhåll och skötsel av gräsklippare på rätt sätt: Bensingräsklippare kräver mycket underhåll jämfört med elektriska gräsklippare. Här får du tips om skötsel och underhåll.

Tips 1: Kontrollera bladet - Använd endast handskar
Tips 2: Kontrollera oljenivån - Använd endast olja som rekommenderas av tillverkaren.
Tips3: Byt ut ett smutsigt luftfilter.
Tips4: När du tankar får du inte fylla på för mycket i tanken, eftersom det kan orsaka en brand.
Tips5: Kontrollera klipphöjden - Klipp inte mer än 1/3 av bladets längd.
Sist men inte minst ska du tömma fångstnätet och rengöra höljet.

(Källa: youtube.com)

Denna process ger upphov till miljöskadlig koldioxid. Den elektriska gräsklipparen fungerar på samma sätt som en batteridriven gräsklippare, men drivs av en elkabel i stället för av ett batteri.

Ett alternativ som blir alltmer populärt är robotgräsklippare. Även om jämförbara robotgräsklippare är relativt dyra, garanterar de att söndagseftermiddagarna kan spenderas med att koppla av i solstolen.

Robotgräsklippare klipper gräsmattan på egen hand och återvänder till basstationen när batteriet är slut. När batteriet är fullt igen fortsätter den att klippa på den övergivna platsen.

För gräsmattor på 1000 kvadratmeter eller mer rekommenderar vi en åkgräsklippare. Den här gräsklipparen är särskilt lämplig för stora plana områden. De många olika fästmöjligheterna öppnar också upp många nya användningsområden.

Beslut: Vilka typer av sladdlösa gräsklippare finns det och vilken är rätt för mig?

Du kan välja mellan olika typer av batteridrivna gräsklippare beroende på dina behov

 • Batteri gräsklippare
 • Batteridriven gräsklippare med hjuldrift
 • Elektrisk åkgräsklippare

Alla ovanstående varianter har olika för- och nackdelar som du kan anpassa till dina behov. Men vilken är bäst lämpad för att bli det nya hjärtat i dina trädgårdsredskap?

Beroende på hur stor, slingrande och  platt

din trädgård är, är de olika typerna bättre eller sämre lämpade för att bevara ditt individuella trädgårdsparadis.
För att ge dig en uppfattning om vilken sladdlös gräsklippare som är rätt för dig har vi presenterat de olika varianterna nedan och gett dig en tydlig översikt över för- och nackdelar.

Vad exakt är en batteridrivna gräsklippare och vilka är dess för- och nackdelar?

Batteridrivna gräsklippare är gräsklippare som är särskilt lämpliga för små trädgårdar. Även om batteriladdningen vanligtvis räcker för upp till 450 m², är detta beräknat med en gånghastighet på 3,5 km/h.

Den största skillnaden med denna version är att elmotorn endast används för att driva skärbladet. Det finns ingen hjulutgång som sätter klipparen i rörelse genom att trycka på en knapp.

Detta gör gräsklippningen mycket kraftkrävande och obekväm, eftersom gräsklipparen måste skjutas. Särskilt i ojämna trädgårdar blir klippningen en kraftmätning.

Genom att eliminera den extra kraftkällan för hjuldriften förbrukar en skottgräsklippare mindre el än alla andra typer som anges här och är därför billigare att underhålla.

Fördelar
 • Lägre inköpskostnader
 • Lägre elkostnader
 • Mycket manövrerbar
 • Mycket lätt
Nackdelar
 • Obekvämt
 • Lägre livslängd
  Liten leveransomfattning
 • Inte mångsidig

Gräsklippare levereras vanligen med få eller inga tillbehör. Denna typ av gräsklippare kan inte heller utrustas med extra funktioner i samma utsträckning som t.ex. en åkgräsklippare. Detsamma gäller för justering av handtaget eller klipphöjden.

Vad exakt är en batteridriven gräsklippare med hjuldrift och vilka är dess för- och nackdelar?

Den batteridrivna gräsklipparen på hjul är den perfekta följeslagaren för den genomsnittliga tyska trädgården. Med en räckvidd på 300-600 m² kan du vanligtvis täcka hela gräsmattan på en enda batteriladdning.

Denna typ av gräsklippare har ett kraftfullare batteri installerat, eftersom förutom klippdäcket även en hjuldrift drivs via elmotorn.

Med en knapptryckning startar gräsklipparen av sig själv och sätter igång klippningen. Detta innebär att klipparen endast behöver styras och korrigeras eftersom den kör sig själv.

Detta gör klippningen mindre ansträngande och bekvämare. Särskilt på ojämna gräsmattor ger hjuldriften enorma fördelar eftersom gräsklipparen inte behöver skjutas.

Fördelar
 • Hög kvalitet
 • Leveransomfattning är oftast lämplig
 • Mycket lättmanövrerad
 • Enkelt underhåll
Nackdelar
 • Medelhöga inköpskostnader
 • Högre energiförbrukning

Med högkvalitativa material och många inställningsmöjligheter när det gäller gräshöjden eller handtaget är denna variant klart mer anpassningsbar och mångsidig. Dessa modeller har också en mycket längre livslängd.

Vad exakt är en elektrisk åkgräsklippare och vilka är dess för- och nackdelar?

Om du har en stor trädgård och vill klippa gräsmattan så snabbt och bekvämt som möjligt är en batteridriven åkgräsklippare något för dig.

Batteridrivna åkgräsklippare är fortfarande ganska sällsynta. De första modellerna har nyligen introducerats som en konkurrent till bensindrivna traktorgräsklippare.

Tyvärr är batteridrivna modeller många gånger dyrare än sina bensindrivna konkurrenter.

Trots detta har den batteridrivna gräsklipparen sin alldeles egna dragningskraft, för vem avundades inte alltid de vuxna som sprang över ängen med sin gräsklippande traktor när man var barn? Och det roliga omfattar även gräsklippning.

Den åkbara gräsklipparen blir ett värdefullt trädgårdsredskap från en yta på 500 m². Det är dock inte bara den rena ytan som räknas.

Ju fler hörn och kanter en liten gräsklippare måste ta sig igenom, desto mer besvärlig blir den att använda och desto mindre användbar och rolig blir den.

Fördelar
 • Mycket bekväm
 • Stor yta på kort tid
 • Hög trivselfaktor
 • Många expansionsmöjligheter
Nackdelar
 • Inte särskilt lättmanövrerad
 • Höga inköpskostnader
 • Högt utrymmesbehov

På grund av sitt användningsområde är åkgräsklipparen med batteridrift specialiserad på stora grönområden och når beroende på klippbredd ca 2000 m² på 75 minuter med en enda batteriladdning.

Precis som alla batteridrivna gräsklippare har den åkbara versionen inga utsläpp och är mycket tyst jämfört med konkurrenterna.

Köpkriterier: Använd dessa faktorer för att jämföra och utvärdera sladdlösa gräsklippare

Det är inte lätt att hitta rätt sladdlös gräsklippare. Vi har listat några faktorer som bör spela en roll i ditt beslut. Fundera därför på vilken gräsklippare som är rätt för dig och fundera innan du köper den.

Viktiga faktorer är:

 • Batterityp och kapacitet
 • Laddningstid
 • Motoreffekt
 • Vikt och mått
 • Justering av klippbredd och klipphöjd
 • Volym
 • Ytterligare funktioner och leveransomfång
 • Design

Det är mycket svårt att hitta en perfekt gräsklippare som kan göra allt. Därför bör du överväga vilka kriterier som är viktigast för dig.

Batterityp och batterikapacitet

Även om de flesta sladdlösa gräsklippare idag har ett litiumjonbatteri bör du också vara uppmärksam på detta. Som nämnts ovan är dessa batterier särskilt hållbara och garanterar att du har glädje av din batteridrivna gräsklippare under lång tid.

Det är bäst att ta reda på vad ett ersättningsbatteri kostar innan du köper det. Då vet du vad du kan få betala när batteriet är slut.

Batterikapacitet är också en grundläggande faktor som kan göra skillnaden mellan himmel och helvete när du använder en gräsklippare med batteri.

Om batteriet ger upp varje gång du klipper 3/4 av gräsmattan och måste ladda batteriet kostar det dig mycket tid. Då måste du vänta varje gång tills batteriet är laddat.

Beroende på utrustningen kan samma batterikapacitet ge olika prestanda. Till exempel kan en skjutgräsklippare med samma mAh-kapacitet klippa en större yta än en gräsklippare med hjuldrift, eftersom hjuldriften också drivs av elmotorn.

Klipptekniken spelar också en roll. Både om ett eller två skärblad används och motoreffekten är faktorer som påverkar energiförbrukningen.

Laddningstid

Om du inte har något extra batteri till gräsklipparen är laddningstiden en aspekt som du bör ta hänsyn till i ditt beslut. Ofta finns det extra snabbladdare som påskyndar laddningsprocessen avsevärt och gör din gräsklippare snabbare redo att användas igen.

Laddningstiden är dock en punkt som inte bör ägnas alltför stor uppmärksamhet av den vanliga användaren. Du bör se till att köpa en gräsklippare som kan täcka området i ett svep eller som har ett utbytbart batteri.

Men om du är trädgårdsmästare och ofta använder gräsklipparen i snabb följd kan laddningstiden också vara en viktig aspekt för dig.

Motoreffekt

Elmotorns motoreffekt påverkar klippkvaliteten hos gräsklipparen. Om du väljer en mindre motor måste du också vara medveten om att gräsklipparen snabbt kommer att nå sina gränser när du klipper under längre tid, särskilt på våta gräsmattor.

Ju högre effekt, desto jämnare skär bladet genom massan av grönt snittgods. Kontrollera också att motoreffekten är anpassad till din klippbredd.

En gräsklippare med samma motoreffekt men med mindre klippyta behöver naturligtvis mindre effekt än sin storebror.

Motoreffekten har dock vanligtvis ingen inverkan på gräsklipparens hastighet, eftersom den är standardiserad till en gånghastighet på cirka 3 km/tim.

Vikt och mått

Vikt är en viktig aspekt, särskilt för gräsklippare utan hjuldrift. Kom ihåg att du måste skjuta gräsklipparen över hela området utan hjälp av en motor.

Helmut LamprechtExperte für Gartengestaltung
"Batteriteknik är helt klart framtiden i trädgården. Det är viktigt att batteriet underhålls, särskilt på vintern. Jag rekommenderar ett framtidssäkert batterisystem som är kompatibelt med annan utrustning och som har en eftermarknadsgaranti. Motorerna håller länge, så när du köper bör du vara uppmärksam på kvaliteten på höljet och mekaniken"

Lyckligtvis är batteridrivna gräsklippare ändå lättare. I dessa ökar dock vikten med ökad batterikapacitet och utvalda tilläggsfunktioner.

Sist men inte minst är det viktigt att anpassa valet av gräsklippare till det område som ska klippas. På så sätt undviker du att bära onödig vikt eller förbruka mer energi än nödvändigt.

Gräsklipparens mått är inte heller oviktiga, eftersom de vanligtvis förvaras i trädgårdsskjulet eller källaren. Många gräsklippare erbjuder möjligheten att fälla bommen så att utrymmet kan minskas avsevärt. Dessutom är mindre gräsklippare mer lättmanövrerade och lättare att hantera.

Justering av klippbredd och klipphöjd

Klippbredden avgör hur effektiv gräsklipparen är. Naturligtvis kan du klippa mer yta med en större klippbredd än med en smalare gräsklippare.

Detta gör förhållandet mellan tid och område mycket mer attraktivt. Detta kallas kortare klipptid. Men med ett större klippområde blir gräsklipparen också större och mer otymplig.

Gräsyta Klippbredd
Mindre än 100 m² Upp till 30 cm
100 till 500 m² 30 till 40 cm
Mer än 500 m² Över 40 cm

Du bör, som i många andra fall, justera gräsmattans klippbredd.

Beroende på hur kort du vill klippa gräsmattan måste du också vara uppmärksam på klippinställningen på gräsklipparen. Förutom den lägsta och högsta höjden skiljer sig gräsklipparna också åt i de nivåer som du kan ställa in.

Allt finns tillgängligt, från tre till tio steg. Klipphöjden varierar vanligtvis mellan 3 och 10 cm. På så sätt kan du individuellt anpassa klipphöjden till gräsmattans kvalitet och typ och uppnå bästa resultat.

Väderförhållanden och varma perioder är också faktorer som påverkar den optimala klipphöjden. En höjdjustering med flera steg säkerställer att du kan justera gräsmattans längd perfekt.

Dessutom skiljer sig justeringen av klipphöjden åt i fråga om hur lätt den är att justera. För vissa gräsklippare måste du ta fram en skruvmejsel och fixa till klippdäcket själv. På vissa kan höjden däremot justeras med hjälp av en spärrbrytare.

Volym

Låt oss tänka på grannen. Som redan förklarats är batteridrivna gräsklippare mycket tystare än sina bensindrivna konkurrenter.

Men även bland de batteridrivna gräsklipparna finns det modeller med högre eller lägre ljudnivå, beroende på motoreffekt och utrustningsvariant. I allmänhet skiljer sig bullernivån dock inte så mycket åt, så det finns mycket mer meningsfulla argument för att välja en gräsklippare.

Tilläggsfunktioner och leveransomfattning

Utbudet av möjliga tilläggsfunktioner för gräsklippare är större än du tror.

Vissa gräsklippare har sin klippmekanism i mitten, över hela bredden eller i kanten. Beroende på var bladet sitter kan det vara lättare eller omöjligt att klippa nära gräskanten. I värsta fall krävs ett annat trädgårdsredskap för att trimma kanterna.

Leveransens omfattning varierar mycket från produkt till produkt. Ibland ingår inte ens en laddningskabel. I de flesta fall innehåller paketet åtminstone en laddkabel och ett batteri.

Kompletta paket är särskilt värdefulla.

Kompletta paket som innehåller extra batterier eller särskilt snabba laddare är särskilt värdefulla. Dessa är ofta billigare i paket än om du köper samma tillbehör separat.

Det är inte heller alltid som en gräsklipparlåda ingår i paketet. Om du inte vill sprida den klippta gräsmattan på gräsmattan igen måste du räkna med ytterligare kostnader även här.

Design

Design spelar en viktig roll för många produkter. Om detta är fallet med din gräsklippare kan du själv avgöra. Tyvärr har gräsklippare ofta inte möjlighet att välja färg själv.

Modellerna finns därför endast i ett utförande. Även de olika versionerna av en modellserie skiljer sig inte mycket i fråga om design.

Tekniska aspekter bör prioriteras när du väljer en sladdlös gräsklippare.

Om designen är så viktig för dig måste du bortse från alla tekniska aspekter. Och detta bör inte vara målet när du köper en gräsklippare.

Du bör därför blunda för designen, kanske till och med två. I vilket fall som helst kommer din gräsklippare förmodligen att tillbringa alla utom två timmar i veckan i trädgårdsskjulet eller i källaren. Så varför slösa så mycket tid på designen?

Fakta som är värda att veta om sladdlösa gräsklippare

Vill du veta mer om sladdlösa gräsklippare? Då bör du definitivt ta en titt på följande avsnitt. Där har vi samlat intressant information om batteridrivna gräsklippare.

Varför och sedan när har sladdlösa gräsklippare funnits tillgängliga?

Uppladdningsbara gräsklippare kom till för att skapa en kompromiss mellan elektriska och bensinbaserade gräsklippare.

Samtidigt som miljöproblemet uppmärksammas och accepteras, är flexibiliteten hos en bensingräsklippare, eftersom kabeln saknas, säkerställd genom att elmotorn nu drivs av ett inbyggt uppladdningsbart batteri.

Visste du att den första gräsklipparen uppfanns av Edwin Beard Budding 1830?

Budding observerade principen för en klippmaskin från ett väveri och överförde konceptet med ett fast blad med en roterande spindel för att göra det möjligt för en maskin att klippa grässtrån exakt.

Även om tekniken för att driva gräsklippare med hjälp av uppladdningsbara batterier har funnits länge, har den länge varit hånad. Batteridrivna gräsklippare var helt enkelt sämre än bensindrivna gräsklippare i alltför många avseenden.

Nu när Tesla till och med börjar köra bilar på batterier har elmotorer nått en nivå där de kan konkurrera med bensingräsklippare.

Var ligger batteri gräsklipparen efter bensingräsklipparen?

Även om ett högre antal varv på skärbladen vanligtvis ger ett renare och mer exakt snitt, är elmotorns genomslagskraft fortfarande sämre än bensinmotorns.

Om gräset är för högt eller vått når vissa sladdlösa gräsklippare sin gräns och vägrar att klippa de gröna bladen ett stycke kortare. Därför är regelbunden gräsklippning oumbärlig.

Batterikapaciteten bör anpassas till den gräsmatta som ska klippas. (Bildkälla: unsplash.com / Rémi Müller)

Dessutom kan du "ladda" din bensingräsklippare på några minuter med en bensindunk. Beroende på batteriets kapacitet kan denna process ibland ta upp till 24 timmar. Det är därför ännu viktigare att anpassa batterikapaciteten till gräsmattan.

Vad är batterierna tillverkade av?

Numera är sladdlösa gräsklippare vanligtvis utrustade med litiumjonbatterier, som också används i smartphones och surfplattor.

Dessa är särskilt lätta, snabba att ladda och samtidigt kraftfulla. En ytterligare fördel med litiumjontekniken är att batterierna knappt laddas ur när du inte använder dem.

Om du använder ett batteri som inte är helt laddat påverkar det inte gräsklipparens livslängd på lång sikt.

För inte så länge sedan rekommenderades batteriklippare för ganska små områden på grund av den begränsade laddningskapaciteten, men vissa tillverkare uppger numera att räckvidden är långt över 500 m².

Hur lång livslängd har en sladdlös gräsklippare?

En egenskap hos uppladdningsbara batterier, som bygger på kemiska reaktioner, är att de slits ut. Detta innebär att deras livslängd inte är oändlig.

Visste du att batterierna i en sladdlös gräsklippare är mycket känsliga för kyla?

Så när det blir riktigt kallt kan batterierna inte behålla sin fulla kraft eller till och med gå sönder helt och hållet. Därför bör de helst förvaras vid 15 °C eller tas bort efter den sista klippningen.

Så med tiden och med användning förlorar batterierna kraft och prestanda. Detta kan leda till att batteriet tar slut snabbare än vanligt. Vissa tillverkare begränsar till och med batteriets hållbarhet till cirka 1000 laddningscykler.

Om batteriet skulle gå sönder kan du dock få ett nytt batteri för cirka 100 euro hos de flesta leverantörer. Detta är särskilt värdefullt för dyrare modeller.

Bildkredit: pixabay.com / Pexels

Recensioner