Senast uppdaterad: september 14, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

16Analyserade produkter

24Tillbringade timmar

8Utvärderade artiklar

45Användarrecensioner

Har du någonsin tänkt på fördelarna med en bestickkorg? En bestickkorg används för att förvara dina bestick på ett snyggt sätt. Den är mobil och kan flyttas från köket till bordet till exempel. Dessutom kan bestickkorgen bli ett elegant designelement i köket.

Vi vill presentera och jämföra olika bestickkorgar för att ge dig en överblick över aktuella produkter. Vi kommer också att presentera några köp- och utvärderingskriterier som du bör tänka på när du väljer bestickkorg. I den sista delen går vi in på de vanligaste frågorna och besvarar dem.
Sammanfattning

  • Bestickkorgar används för att förvara dina bestick på ett snyggt sätt.
  • Det finns också bestickkorgar som enbart är avsedda för rengöring av bestick. De används ofta i diskmaskinen eller på diskytan.
  • Bestickkorgar är mobila och kan flyttas från plats till plats. Du kan till exempel placera din bestickkorg på buffén till trädgårdsfesten.

Bestickkorg test: våra val

Köp- och bedömningskriterier för bestickkorgar

När du köper en bestickkorg bör du ta hänsyn till olika kriterier för att göra det bästa valet. Följande kriterier kan hjälpa dig att göra detta.

I det följande kommer vi att förklara inköps- och utvärderingskriterierna mer i detalj.

Material

En bestickkorg kan tillverkas av många olika material. Bestickkorgar är oftast gjorda av trä, plast eller rostfritt stål. Beroende på materialet lämpar sig bestickkorgen för olika saker. Först och främst måste du bestämma hur du vill använda din bestickkorg. Ska korgen bara fungera som en förvaringsbehållare för bestick eller ska den användas mer än så? Svaret på sådana frågor begränsar ofta valet av material.

Form

Ett annat kriterium är bestickkorvens form. De flesta bestickkorgar är rektangulära. Korgarna finns dock även i runda eller ovala former. En bestickkorg kan också variera i höjd. Det finns bestickkorgar som har en ganska platt form där du placerar besticken, medan andra korgar är ganska höga eftersom du placerar besticken i dem.

Den önskade användningen är också avgörande för formen. Beroende på användningsområdet är vissa former mer eller mindre lämpliga. Men din personliga känsla för estetik kan också vara avgörande.

Storlek

Ett annat viktigt kriterium för att välja en bestickkorg är dess storlek. Du kan hitta bestickkorgar i många olika storlekar, från små till stora. Storleken beror på den önskade användningen och det tillgängliga utrymmet.

Du bör fråga dig själv hur mycket bestick du vill förvara i korgen och var det ska placeras Är det en bestickkorg som ska ha en chic design eller är korgen avsedd för diskmaskinen? Dessa frågor hjälper dig att hitta rätt storlek på din bestickkorg.

Funktion

Ett annat kriterium som du bör tänka på när du köper är bestickkorvens funktion. Vad vill du använda bestickkorgen till? Vill du använda bestickkorgen i diskmaskinen eller ska den fungera som förvaringskorg? Korgen har olika funktioner beroende på vilken funktion den har.

För en bestickkorg som ska användas för att förvara bestick spelar utformningen en viktig roll. En bestickkorg för diskmaskinen fokuserar däremot på praktisk användning. När du fattar ditt beslut bör du i förväg tänka på vilken funktion du vill att bestickkorgen ska ha.

Köpguide:

I följande avsnitt svarar vi på de vanligaste frågorna om bestickkorgar. Vi hoppas att detta kommer att ge dig en djupare insikt och stödja dig i ditt beslut.

Vem är en bestickkorg lämplig för?

En bestickkorg är lämplig för alla som vill ha en plats att förvara sina bestick. Korgarna är snygga och praktiska. De finns i olika former och material. Vissa bestickkorgar är avsedda enbart för förvaring av bestick, medan andra är avsedda för rengöring av bestick i t.ex. diskmaskinen.

Bestickkorgar finns i olika former och material. När det gäller design kan du välja det som passar bra i ditt kök. (Bildkälla: Al Kawasa / unsplash)

Om du letar efter en lämplig plats för dina bestick och har lite utrymme i köket är en bestickkorg något för dig. Den ser bra ut och är praktisk.

Vilka typer av bestickkorgar finns det?

I det följande kommer vi att presentera olika typer av bestickkorgar.

  • Bestickkorgar för förvaring av bestick: När det gäller bestickkorgar som används för att förvara bestick spelar korgens utformning ofta en större roll än för andra. Ett facksystem är mycket användbart för att sortera bestick.
  • Bestickkorgar för rengöring av bestick: Om bestickkorgen är avsedd för rengöring av bestick måste den uppfylla andra krav. Vattengenomsläpplighet och värmebeständighet hör till exempel till de grundläggande kraven.

Den valda indelningen är endast en grov klassificering av bestickkorgar som gjorts av redaktörerna.

Vilket är bäst, bestickkorg eller besticklåda?

Frågan uppstår ofta om en bestickkorg är bättre än en besticklåda. Båda varianterna används för att organisera och förvara bestick. Bestickkorgen är vanligtvis synlig på köksbordets sideboard och kan därför också användas som ett visuellt designelement. Här är den personliga smaken avgörande, oavsett om det är korg eller låda.

Bestickkorgar, som är avsedda för rengöring av bestick, har naturligtvis en stor fördel jämfört med besticklådor. De kan enkelt placeras i diskmaskinen med smutsiga bestick och tas ut igen när de är rena. Besticklådorna i en diskmaskin, som är avsedda för rengöring, är vanligtvis integrerade i diskmaskinen och kan inte tas bort.

Slutsats

Bestickkorgar används för att organisera och förvara bestick. Vissa är också särskilt utformade för att rengöra bestick. De används ofta i diskmaskiner och på diskytor. Bestickkorgar finns i olika storlekar och kan ha olika fackindelning.

Det finns några med handtag och några utan handtag. Du bör tänka på vad du vill använda bestickkorgen till och begränsa urvalet. När det gäller priset kan man förvänta sig bra produkter till medelpriser. Den personliga smaken är den avgörande faktorn när man väljer form och material.

Bildkälla: Louis Hansel / unsplash.com

Recensioner