Senast uppdaterad: september 14, 2021

Vår metod

16Analyserade produkter

19Tillbringade timmar

3Utvärderade artiklar

63Användarrecensioner

Bluetooth handsfree-anläggningar har blivit en oumbärlig del av den digitala marknaden. Därför erbjuder fler och fler tillverkare sådana handsfree-anordningar för till exempel bilen. Med ett så stort utbud av produkter på marknaden är det ofta svårt för konsumenterna att hitta rätt. Bluetooth handsfree-enheter kan göra vardagssituationer i ditt liv mycket enklare genom att ersätta de välkända kablarna i elektroniska apparater med Bluetooth-funktionen. Med vår stora recension av Bluetooth handsfree-bilkassetter 2023 vill vi ge dig den viktigaste informationen om Bluetooth handsfree-bilkassetter. Detta inkluderar en förklaring av Bluetooth handsfree bilutrustning, olika kvaliteter, alternativ och olika köpkriterier. Vår högsta prioritet är att underlätta ditt köpbeslut.
Sammanfattning

 • Bluetooth handsfree-utrustning gör det enkelt att svara på och ringa samtal, sätta på musik på din smartphone och ställa in körvägar i vardagliga situationer.
 • Alla dessa inställningar kan göras trådlöst och i några få steg med hjälp av en Bluetooth handsfree-utrustning.
 • Bluetooth handsfree-anläggningar gör det möjligt för både nybörjare och avancerade användare att använda dem aktivt, eftersom det finns olika modeller på den digitala marknaden.
 • Det finns många alternativ, från hörlurar till inbyggda handsfree-satser i bilens interiör. Dessa alternativ gör installationen och användningen tillgänglig för alla.

Bluetooth handsfree test: våra val

Köpguide: Frågor som du bör ställa dig innan du köper en Bluetooth handsfree

bilutrustning

Vad är en Bluetooth handsfree bilutrustning?

En Bluetooth handsfree bilutrustning är en kombination av en högtalare och en mikrofon som är permanent installerad i en enhet eller ett fordon. Det speciella med detta är att varken en högtalare eller en mikrofon behöver föras till örat eller munnen.

Det innebär att du har fria händer och kan till exempel hålla händerna på ratten när du kör bil och pratar i telefon. I vissa fall kan du till och med styra en Bluetooth handsfree bilutrustning med din egen röst. Detta ger dig bekvämligheten att trådlöst styra din smartphone utan att röra den. Att kunna prata i telefon under körning är praktiskt och ibland viktigt.

Mobiltelefonen i örat är dock alldeles för farlig och dessutom inte tillåten. Därför är Bluetooth handsfree-utrustning numera en integrerad del av många människors vardag.

bluetooth Freisprecheinrichtung-1

Du kan hålla händerna på ratten när du kör bil och pratar i telefon.
(Bildkälla: unsplash.com / GMax Studios)

Vilka är de bästa Bluetooth handsfree-systemen?

När du jämför olika Bluetooth handsfree-bilutrustningar kommer du att märka att alla har sina egna för- och nackdelar. För att hjälpa dig att bestämma vilken Bluetooth handsfree-bilutrustning du ska köpa visar vi dig de olika tekniska specifikationerna. Vi visar dig de fyra mest populära Bluetooth handsfree-bilkåporna i STERN.de:s stora jämförelse nedan. Den bäst säljande produkten i kategorin Bluetooth handsfree bilutrustning är SOAIY S32 V4.1 handsfree bilutrustning. Den här enheten monteras på solskyddet, kan aktiveras automatiskt, har GPS och två enheter kan kopplas ihop samtidigt. Den näst bästa handsfree bilutrustningen är Aigital Auto Power ON T821-B handsfree bilutrustningen. Till skillnad från toppsäljaren erbjuder den här enheten inte automatisk aktivering.

Hur fungerar en Bluetooth handsfree bilutrustning?

En Bluetooth handsfree bilutrustning fungerar med hjälp av Bluetooth, som måste aktiveras i respektive slutenhet (t.ex. mobiltelefon). Du kopplar till exempel ihop din mobiltelefon med handsfree-bilutrustningen. Denna process varierar från produkt till produkt.

Bluetooth är en radiostandard. Den är inbyggd i många olika elektroniska apparater och gör det möjligt att överföra data över korta avstånd. En Bluetooth-enhet kan därför ersätta kabelanslutningar mellan olika slutenheter.

bluetooth Freisprecheinrichtung-2

Trådlösa enheter är ett praktiskt alternativ till enheter med kablar. Bluetooth gör det till exempel möjligt att använda enheter trådlöst och ger därmed en viss komfort.
(Bildkälla: unsplash.com / rubixen.com)

Den handsfree-enheten och slutenheten behöver bara anslutas en gång, eftersom de sedan redan har registrerat varandra. Detta innebär att enheterna så att säga redan känner varandra.

Vilken Bluetooth handsfree-bilutrustning har bäst kvalitet?

Nedan presenteras två olika modeller av Bluetooth handsfree-bilboxar i en tabell. Parrot MKi9200-modellen och SOAIY S61-modellen jämförs.

[/tablex]

Modell Parrot MKi9200 Modell SOAIY S61 Vinnare av jämförelser 2020 Vinnare av pris och prestanda Bluetooth version 2. 0 Bluetooth version 4.

Numera finns det olika typer av handsfree-anordningar. Skillnaden ligger främst i hur och var exakt (t.ex. på instrumentbrädan eller solskyddet) du kan montera produkten. En Bluetooth-modell med röststyrning erbjuder absolut säkerhet vid körning, så att du inte längre behöver ta händerna från ratten. Sådan säkerhet erbjuds till exempel av en Bluetooth handsfree-bilutrustning i form av ett headset.

Detta alternativ till en handsfree bilutrustning finns också i olika versioner, till exempel som ett litet huvud i örat. Detta ger dig inte bara en trådlös version av en handsfree-sats, utan storleken är också mycket praktisk när du kör bil.

Vilka funktioner har en Bluetooth handsfree bilutrustning och vilka är dess för- och nackdelar?

När du köper en Bluetooth handsfree bilutrustning är det viktigt att du tar hänsyn till fördelarna och nackdelarna med en sådan enhet. För att göra ditt beslut att köpa en Bluetooth handsfree bilutrustning så enkelt som möjligt har vi listat de viktigaste fördelarna och nackdelarna i en tabell:
Fördelar
 • Automatisk aktivering
 • Röststyrning
 • Trådlöst
 • Säkerhet under körning/dagliga situationer
Nackdelar
 • Batteriet kan behöva laddas externt med en USB-kabel
 • Anslutningsproblem
 • Dålig röstkvalitet
 • Möjligen svår installation

Inköpsvillkor: Du kan använda dessa faktorer för att jämföra och utvärdera Bluetooth handsfree-bilutrustningar

I det följande visar vi dig vilka aspekter du kan använda för att välja mellan de många möjliga Bluetooth handsfree-bilutrustningarna. Kriterierna du kan använda för att jämföra Bluetooth handsfree-bilutrustningar är:

Antal enheter

Det är viktigt att du vet att det finns Bluetooth handsfree-bilutrustningar som kan kopplas ihop med flera enheter. Om till exempel ett par eller flera familjemedlemmar delar en bil med samma handsfree-sats installerad behöver du inte koppla en ny enhet till Bluetooth handsfree-satsen varje gång, vilket sparar tid och arbete.

Anslutnings-/monteringsmetod

Bluetooth handsfree-bilutrustningar kan monteras på olika sätt, t.ex. i bilen. Typiska sätt att montera enheten i bilen är instrumentbrädan, inredningen av ett specialiserat bilteknikföretag och solskyddet. Installationen i inredningen och tjänar till att se till att enheten är en integrerad del av instrumentbrädan och därmed är direkt ansluten till bilens system.

För att du ska få en bättre uppfattning om hela processen har vi förberett en video med instruktioner om hur du installerar en Bluetooth handsfree bilutrustning: Du kan installera Bluetooth handsfree bilutrustningen på instrumentbrädan och solskyddet på egen hand och med liten ansträngning, till exempel med en klämma eller en självhäftande sida på enheten.

Röststyrning

Med hjälp av röststyrningen kan du använda enheten utan några ytterligare klick efter att du har monterat och kopplat ihop din slutenhet.

Om en Bluetooth handsfree bilutrustning har inbyggd röststyrning ger detta kriterium ytterligare komfort. Användning omfattar till exempel att svara på samtal, ställa in en rutt eller spela upp musik på din slutenhet. Alla dessa prylar kan användas med enbart din röst i vissa handsfree-bilsatser.

Röstkvalitet

Röstkvaliteten hos en inbyggd Bluetooth handsfree-bilutrustning beror på kvaliteten på bilens ljudsystem. Däremot beror röstkvaliteten hos externa handsfree-anordningar (t.ex. instrumentbräda, solskydd) på själva den elektroniska enheten.

Batteritid

Batteritiden varierar från enhet till enhet. Vissa handsfree-enheter behöver inte laddas externt och har därför obegränsad batteritid. Andra handsfree-enheter måste däremot laddas externt efter några timmar med hjälp av till exempel en USB-kabel. Det finns dock Bluetooth handsfree-apparater för bilar som kan anslutas till cigarettändaren i bilen med en USB-kabel. Detta laddar enheten medan du använder den och du behöver inte längre ladda enheten externt.

Storlek

Storleken på Bluetooth handsfree-bilutrustningen är viktig för dig, eftersom den inte får hänga i ditt synfält när du till exempel kör bil. En sådan anordning får inte skymma sikten och får inte hindra dig på något sätt. Tillverkarna av Bluetooth handsfree-bilkåpor tar dock stor hänsyn till denna faktor och är måna om din säkerhet under körning.

Fakta som är värda att veta om Bluetooth handsfree-bilutrustningar

Hur ansluter jag Bluetooth handsfree-bilutrustningen till min enhet?

I det följande förklarar vi hur du framgångsrikt ansluter Bluetooth handsfree bilutrustningen till din mobila enhet

 1. Aktivera Bluetooth både på handsfree-utrustningen och på din mobiltelefon.
 2. På handsfree-utrustningen aktiverar du Bluetooth genom att trycka länge på Bluetooth-symbolen. På din mobiltelefon söker du efter kategorin "Bluetooth" i dina "Inställningar" och klickar på knappen "Aktivera Bluetooth".
 3. Din mobiltelefon visar då olika enheter med Bluetooth i din närhet. Välj nu namnet på din Bluetooth handsfree-bilutrustning. Detta kan ta några sekunder.

bluetooth Freisprecheinrichtung-3

En smartphone har Bluetooth-funktion. Du hittar den här funktionen antingen i "Inställningar" eller så sveper Amman skärmen uppåt och ställer in Bluetooth där.
(Bildkälla: unsplash.com / Sarah Kurfeß)

Vad gör du om Bluetooth handsfree-systemet inte fungerar?

Ibland kan det uppstå problem med elektroniska apparater. Om du upptäcker att Bluetooth handsfree-bilutrustningen inte fungerar följer du de här stegen:

 1. Stäng av och sätt på Bluetooth igen: Stäng av Bluetooth handsfree-bilutrustningen och sätt på den igen.
 2. Kontrollera Bluetooth-anslutningen: Kontrollera Bluetooth-anslutningen till din slutenhet (t.ex. mobiltelefon).
 3. Kontrollera installationen: Kontrollera sedan hur du har installerat den handsfree bilutrustningen.
 4. Kontakta tillverkaren: Om du inte lyckas med alla dessa åtgärder bör du kontakta tillverkaren och vid behov skicka tillbaka enheten till tillverkaren.

Vad ska jag göra om Bluetooth handsfree-bilutrustningen inte känns igen?

Om Bluetooth handsfree inte känns igen kan du följa de här stegen för att lösa problemet

 1. Stäng av och sätt på Bluetooth igen: Du kan prova att slå på och stänga av Bluetooth. Du kan göra detta i inställningarna för din mobila enhet. Detta gör du genom att gå till "Inställningar" och sedan klicka på "Bluetooth på".
 2. Stäng av och sätt på mobiltelefonen igen: Om Bluetooth handsfree-bilutrustningen fortfarande inte känns igen efter denna procedur, stäng av mobiltelefonen helt och hållet och sätt sedan på den igen.
 3. Stäng av och sätt på högtalaren igen: Ett annat tips för att se till att högtalartelefonen känns igen är att stänga av högtalaren på högtalartelefonen och sedan sätta på den igen.
 4. Ladda båda enheterna fullständigt: Om din Bluetooth handsfree fortfarande inte känns igen efter dessa procedurer kan du försöka ladda båda enheterna fullständigt.

Ytterligare läsning: källor och intressanta länkar

[1] https://testsieger.bussgeldkatalog.org/bluetooth-freisprecheinrichtung/ [2] https://www.stern.de/vergleich/freisprecheinrichtung/ [3] https://www.computerbild.de/artikel/cb-Ratgeber-Handy-Freisprechanlagen-im-Auto-telefonieren-4794089.html Bildkälla: saelbrescia/ flickr.com

Recensioner