Senast uppdaterad: april 11, 2022

Vår metod

21Analyserade produkter

52Tillbringade timmar

29Utvärderade artiklar

220Användarrecensioner

En campingmadrass är en portabel säng som du kan ta med dig på dina äventyr utomhus. Det är den perfekta lösningen för dem som vill sova bekvämt när de är ute i naturen, men som inte har tillgång till en riktig säng. Campingmadrasser finns i alla former och storlekar, så det kommer att finnas en för alla.
Campingmadrass test: våra val

Campingmadrass: Vanliga frågor

Vilka typer av campingmadrasser finns det och vad är avgörande för en bra produkt?

Det finns tre huvudtyper av campingmadrasser, luftmadrasser, självuppblåsande och skum. Luftmadrasser har en inbyggd pump som gör att du kan blåsa upp sängen snabbt och enkelt utan någon ansträngning alls. Självuppblåsande madrasser använder ett internt fläkt- eller ventilsystem som automatiskt fyller mattan när den rullas ut ur sin väska. Skummattor kräver manuell uppblåsning genom att blåsa in dem genom ett litet hål i ena änden av madrassen tills de når önskad fasthetsnivå (eller så mycket som möjligt).

En bra campingmadrass är en madrass som ger en bekväm liggyta för camparen. Det bästa sättet att avgöra om du har hittat en kvalitetsprodukt är att läsa recensioner från andra campare som har använt den tidigare. Du bör också titta på vilka material som används i konstruktionen och hur många personer som bekvämt kan få plats på sängen när den är uppblåst. En annan sak att tänka på är om det finns några tillbehör som ingår i köpet, till exempel kuddar eller filtar, vilket kommer att göra din upplevelse ännu roligare när du är ute i naturen.

Vem ska använda en campingmadrass?

Campingmadrasser är idealiska för alla som campar, oavsett om det är en weekendresa eller en längre vistelse. De kan användas av både vuxna och barn. Om du har fler än ett barn i familjen som ska sova på madrassen, överväg då att skaffa två mindre storlekar så att de inte slåss om utrymmet.

Vilka kriterier bör du använda för att köpa en campingmadrass?

Det viktigaste kriteriet är tältets storlek. Om du har en stor familj är det bäst att köpa något som rymmer alla på en gång. Du bör också tänka på hur många personer som kommer att använda madrassen vid varje tillfälle och hur deras sovpositioner ser ut (sidosovare eller ryggsovare). En annan sak som är värd att tänka på är om du vill ha en luftmadrass eller en skumgummimadrass eftersom båda har sina egna för- och nackdelar beroende på vem som använder den. Slutligen bör du tänka på var du planerar att campa eftersom vissa madrasser fungerar bättre än andra i viss terräng, t.ex. sanddyner och steniga områden.

Det finns några viktiga faktorer som du bör tänka på när du jämför campingmadrasser. Dessa inkluderar material, storlek och vikt av produkten samt dess hållbarhet. Du måste också ta hänsyn till om den är lätt att rengöra eller inte. Priset på en produkt spelar inte så stor roll eftersom även billiga produkter kan vara av god kvalitet så slösa inte för mycket tid på att tänka på denna faktor.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en campingmadrass?

Fördelar

En campingmadrass är ett bra komplement till din friluftsutrustning. Den ger dig en bekväm plats att sova och vila på i naturen, oavsett om det är på marken eller i tältet. Du kan också använda dem som extra sittplatser när det behövs. De är lätta och lätta att bära med sig vart du än går, så de är en utmärkt utrustning som varje campare bör ha till sitt förfogande.

Nackdelar

Det finns några nackdelar med luftmadrasser. Den första är att det kan vara bullrigt när du rör dig på sängen, särskilt om det inte finns någon annan i tältet. En annan nackdel är att de tenderar att förlora lite luft med tiden och måste fyllas på från tid till annan beroende på hur ofta du använder dem. Slutligen, eftersom dessa madrasser inte har någon form av ram eller stödsystem inbyggt i dem som vanliga sängar har, ger de kanske inte lika mycket komfort för dem som föredrar fasta ytor när de sover på natten.

Shoppingguide: Allt du behöver veta

Vilka märken och tillverkare finns representerade i vår granskning?

I vår översikt presenterar vi produkter från olika tillverkare och leverantörer. Listan innehåller produkter från följande märken och tillverkare:

  • skrskr
  • Pavillo
  • TRINORDIC

Vad är prisintervallet för de presenterade produkterna?

Den billigaste Campingmadrass i vår recension kostar cirka 112 kr och är idealisk för kunder som är medvetna om sina pengar. De som är villiga att lägga mer pengar för bättre kvalitet kan dock också lägga runt 1582 kr för en av de dyrare produkterna.

Recensioner