Senast uppdaterad: september 15, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

34Analyserade produkter

45Tillbringade timmar

13Utvärderade artiklar

215Användarrecensioner

En CD-spelare för barn är inte bara en musikalisk följeslagare, utan garanterar också mycket roligt för de små! Det gör det möjligt att spela upp musik eller radiospel i många olika format. Eftersom CD-spelare för barn är speciellt anpassade till kraven och motsvarande åldersgrupper kan de här CD-spelarna redan användas av de minsta utan problem och utan hjälp av mamma och pappa. Utformningen av enheterna är också speciellt anpassad för barn med ljusa färger och Disney-design.

Med vårt stora test av CD-spelare för barn 2023 vill vi hjälpa dig att hitta den bästa CD-spelaren för dina barn och deras åldersgrupp. Vi har tagit en titt på olika CD-spelare för barn och har plockat fram de viktigaste fakta med respektive för- och nackdelar för dig. Detta ska göra ditt beslut så enkelt som möjligt.
Sammanfattning

 • CD-spelare för barn skiljer sig från vanliga CD-spelare genom att de är speciellt anpassade till den yngre målgruppen. Det finns många olika CD-spelare för barn, som skiljer sig åt i storlek, funktionalitet och design.
 • När du väljer en CD-spelare för barn är det särskilt viktigt att välja en modell som uppfyller respektive krav och framför allt åldersgruppen. Barn i åldern 6-10 år kan till exempel använda mer komplexa apparater än småbarn mellan 3 och 5 år.
 • Allt fler CD-spelare för barn har ett stort antal olika uppspelningsformat och många extrafunktioner som gör det roligare för barnen. Det finns bland annat karaokefunktioner för att sjunga med, inspelningsfunktioner, men också ljuseffekter och discoljus i olika färger.

CD-Spelare Barn Test: Våra Val

Köp- och bedömningskriterier för CD-spelare för barn

I det följande visar vi dig vilka aspekter du kan använda för att välja mellan de många olika CD-spelarna för barn.

De kriterier som du kan använda för att jämföra CD-spelare för barn med varandra är:

I följande punkter förklarar vi vad som är viktigt i varje kriterium.

Vikt

Vikten av vikt vid valet av CD-spelare för barn beror främst på om CD-spelaren ska användas på en fast plats eller främst på resande fot och på resor.

En lätt CD-spelare rekommenderas särskilt för små barn.

Om CD-spelaren för barn har en fast plats, till exempel i barnrummet, är vikten av underordnad betydelse. Storleken bör dock ses i samband med platsen.

De flesta CD-spelare för barn är lättare än vanliga CD-spelare och väger ungefär 1-2 kg, beroende på modell. Modeller som är särskilt utformade för väggmontering eller för resor väger ofta bara 0,7-0,8 kg.

Strömförsörjning

En CD-spelare för barn behöver också en strömförsörjning så att de små kan lyssna på sin favoritmusik.

Det är därför ännu viktigare att före köpet fundera över exakt vilken typ av strömförsörjning som behövs för respektive användningsområde.

Många cd-spelare för barn har i princip en strömförsörjningsenhet som kan anslutas till ett uttag utan problem. De flesta spelare fungerar dock också med batterier, som måste bytas ut efter ett tag beroende på hur de används.

Förutom en nätadapter har andra modeller också ett uppladdningsbart batteri som ger upp till 4 timmars mobil speltid när det är fulladdat. Detta innebär att CD-spelare för barn kan användas inte bara hemma, utan även utomhus eller på resan, för att ge barnen musikalisk ackompanjemang.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är särskilt viktigt för CD-spelare för barn, eftersom de är avsedda för en mycket ung användargrupp.

En god användbarhet kännetecknas därför framför allt av att användningen är så intuitiv som möjligt och att tangenterna och knapparna har tydliga funktioner.

Modeller som rekommenderas för barn så unga som 3 år har ofta knappar i olika former för att förenkla användningen. Många CD-spelare har bara 6-12 knappar för att hantera alla funktioner.

Många tillverkare använder extra starka färgkontraster för att göra kontrollerna på de enskilda knapparna särskilt tydliga. Det kan också göra det lättare för barn att använda den.

Ljudkvalitet och volymbegränsning

Ljudkvaliteten är naturligtvis också ett särskilt viktigt kriterium för unga lyssnare när det gäller CD-spelare och musikuppspelning. Även om uppfattningen och bedömningen av ljud är mycket subjektiv, är det särskilt viktigt att begränsa volymen för att skydda barn från eventuella hörselskador.

När det gäller ljudet behöver en CD-spelare för barn naturligtvis inte kunna konkurrera med en högkvalitativ stereoanläggning, eftersom det viktigaste är att njuta av att lyssna på ljudspel och musik. Ljudkvaliteten bör dock beaktas när du väljer CD-spelare, eftersom dålig musikkvalitet kan gå dig på nerverna i längden.

Det är också lämpligt att välja en CD-spelare för barn med volymkontroll. Många modeller har automatiskt en integrerad volymbegränsning. Detta skyddar barnen från alltför höga ljud.

Uppspelningsformat

De flesta CD-spelare för barn kan inte bara spela upp ett visst musikformat, utan även erbjuda olika uppspelningsformat. Det är bäst att veta före köpet vilka alternativ som modellen ska erbjuda eller om spelaren bara ska spela CD-skivor.

Förutom att spela upp CD-skivor finns populära uppspelningsformat som radio, MP3 och möjlighet till USB-anslutning. Allt färre modeller kan spela kassetter, men allt fler CD-spelare för barn har en SD-kortplats eller till och med en Bluetooth-funktion. Via Bluetooth kan musik spelas upp från olika musikplattformar via smartphone eller surfplatta.

Ett hörlursuttag är mycket praktiskt, särskilt när du reser eller åker bil. Många föräldrar vill trots allt inte alltid lyssna på samma musik som sina barn.

Tilläggsfunktioner

För att göra musik och radiospel ännu roligare för barnen har många CD-spelare tilläggsfunktioner, t.ex. karaokefunktion, discoljus eller möjlighet att göra egna inspelningar. Med vissa spelare kan specifika titlar också programmeras.

Om modellen har en karaokefunktion ingår 1-2 mikrofoner i CD-spelarutrustningen. Barnen kan sedan sjunga med i sina favoritlåtar när de vill.

CD-spelaren förstärker sedan barnens röster och spelar upp dem tillsammans med musiken i högtalarna. Eftersom mikrofonen är ansluten till spelaren med en kabel bör du vara försiktig med mindre barn så att de inte fastnar i kabeln.

Med en CD-spelare för barn med integrerad discolampa står inget i vägen för ett minidisco. LED-discolampan garanterar ännu mer skoj för barnen och lyser till och med i takt med musiken, vilket gör den till en välkommen tilläggsfunktion.

Design

Naturligtvis spelar designen av en CD-spelare för barn också en stor roll. Barn gillar färgstarka barn och älskar ljusa färger, vissa tillverkare erbjuder även enheter med en viss Disney-design, till exempel med Frozen-, Disney- eller Cars-design. Beroende på favoritfärg eller favoritfilm kan en motsvarande modell väljas.

En CD-spelare för barn ska dock inte bara se snygg och attraktiv ut, utan måste också vara tillräckligt robust för att inte gå sönder första gången den tappas eller välter.

Särskilt när det gäller CD-spelare för barn mellan 3 och 7 år är det lämpligt att vara lite mer uppmärksam på detta.

Guide: Frågor du bör ställa dig innan du köper en CD-spelare för barn

Innan du köper en CD-spelare för barn finns det några faktorer du bör tänka på. I följande avsnitt har vi sammanfattat och beskrivit några av dessa faktorer för dig. När du har läst igenom guiden har du fått all viktig bakgrundsinformation om CD-spelare för barn.

Vad är det speciella med en CD-spelare för barn och vilka fördelar erbjuder den?

Det speciella med en CD-spelare för barn är att denna typ av CD-spelare är speciellt anpassad till barns behov och användning. Denna målgruppsspecifika anpassning gäller inte bara utformningen utan även de funktioner som erbjuds.

Jämfört med andra apparater domineras utformningen av CD-spelare för barn av ljusa och grälla färger. Oavsett om de är rosa, blåa, gröna, röda eller till och med i Disney-designen Cars, Frozen eller Disney Princess är enheternas design alltid färgglad och tilltalande för barn.

CD Player für Kinder-1

Musik och ljudspel är också viktiga för barns utveckling. Därför är det extra viktigt att barnen får lära sig dessa format i tidig ålder. Detta kan göras särskilt bra med CD-spelare som är speciellt utformade för barn, eftersom de till skillnad från vanliga stereoanläggningar (se bild) är speciellt utformade för att kunna användas av barn och är särskilt barnvänliga.
(Bildkälla: Will Francis / unsplash)

Dessutom finns det många olika versioner och modeller av CD-spelare för barn som är anpassade till olika krav och åldersgrupper.

En åttaåring har trots allt ett helt annat sätt att hantera en cd-spelare än en fyraåring. Särskilt när det gäller modellerna för våra yngsta barn ser tillverkarna till att användningen är så enkel och intuitiv som möjligt.

Sist men inte minst, när det gäller CD-spelare för barn är det oftast inte musikens högkvalitativa ljud som står i fokus, utan snarare den roliga faktorn.

Det är roligt med musik, roligt att lyssna på ljudspel, roligt att dansa till musiken eller till och med roligt att sjunga själv.

Fler och fler CD-spelare för barn får poäng hos de små med en integrerad karaokefunktion med mikrofon. Små sångtalanger kan visa sig från sin bästa sida på en konsert i vardagsrummet med sina favoritlåtar hemma hos mormor och morfar.

Vilka typer av CD-spelare för barn finns det?

I det följande vill vi presentera olika typer av CD-spelare för barn. Om du vill köpa en CD-spelare för barn finns det olika typer av modeller att välja mellan. Alla de olika typerna har sina för- och nackdelar.

Typ Beskrivning
CD-spelare för småbarn Från 3 års ålder lovar dessa CD-spelare musikalisk njutning och mycket enkel användning för våra yngsta barn
CD-spelare för barn på resan Dessa modeller är särskilt lämpliga för utomhusbruk eller på resande fot tack vare det robusta bärhandtaget och det integrerade uppladdningsbara batteriet eller batterifacket
Barnens CD-spelare med karaokefunktion öva tidigt om du vill bli sångare. CD-spelare med karaokefunktion gör det möjligt för barnen att sjunga med i sina favoritlåtar direkt
CD-spelare för barn för väggmontering Denna modell är idealisk för montering i lekrummet eller direkt vid sängen. Tack vare fästet sitter CD-spelaren stadigt på väggen och kan även styras av de små via fjärrkontrollen

CD-spelare för småbarn

En typ av CD-spelare för barn är de versioner som är särskilt utformade för våra yngsta barn. De här modellerna är lämpliga för barn från 3 år och förutom den extra barnsliga designen är de mest övertygande eftersom de är mycket lätta att använda.

Volymgränsen på dessa CD-spelare är också strikt reglerad för att uppfylla akustiska standarder för barn. Den tydliga placeringen av funktionerna och de oftast något större knapparna för att använda dem gör CD-spelarna mycket användarvänliga, särskilt för små barn.

Fördelar
 • Särskilt lätt att använda
 • Robust
 • Anpassad till akustiska standarder
Nackdelar
 • Olämplig för äldre barn
 • Lägre funktionalitet

CD-spelare för barn på resan

I princip kan nästan alla CD-spelare för barn också tas med på semester eller resa, men modeller med lång batteritid och låg vikt är särskilt lämpade för resor.

En del av dessa CD-spelare är utrustade med ett extra handtag. Detta gör att spelaren är lätt att bära, även för barn, och gör den till en följeslagare i vardagen, oavsett om du är hemma, på resande fot eller utomhus.

Fördelar
 • Bärbar
 • Behöver ingen permanent strömförsörjning
 • Kompakt design
Nackdelar
 • Beroende på användning kan batteriförbrukningen vara hög
 • Vissa modeller är olämpliga för små barn

CD-spelare för barn med karaoke

Den här typen av CD-spelare för barn får poäng särskilt när det gäller den roliga faktorn. Den integrerade karaokefunktionen i dessa apparater gör barnen till pop- eller rockstjärnor. I leveransen av dessa CD-spelare för barn ingår vanligtvis en, ofta till och med två justerbara mikrofoner, så att två personer kan sjunga tillsammans.

En del av dessa modeller har både en funktion för att sjunga med och sjunga med så att de små sångarna kan öva flitigt hemma. De ljuseffekter som dessa typer av CD-spelare för barn vanligtvis levereras med är ytterligare ett plus när det gäller den roliga faktorn. Detta är helt klart det som står i fokus här!

Fördelar
 • Rolig faktor
 • Ofta även med discoljus eller andra ljuseffekter
 • Bärbar och inkl. uppladdningsbart batteri eller batteri
Nackdelar
 • Irriterande faktor
 • Uppspelningskvalitet (beroende på modell)

CD-spelare för barn för väggmontering

En annan typ av CD-spelare för barn är de apparater som är särskilt lämpade för väggmontering. Dessa CD-spelare för barn är mycket mindre och mer kompakta än till exempel apparater med karaokefunktion.

En särskilt populär plats för montering är på väggen vid barnsängen. Till skillnad från de extra små och mobila CD-spelarna för resor kännetecknas CD-spelarna för väggmontering av att de är fast placerade.

De är fast monterade på en plats som är lämplig för barnet och är anslutna till strömförsörjningen med ett nätaggregat. Dessa modeller har i regel inget uppladdningsbart batteri.

Fördelar
 • Kompakt design
 • Stark kompatibilitet
 • Lätt att använda
 • Praktisk
Nackdelar
 • Fast placering
 • Kräver vanligtvis permanent strömförsörjning

Vad kan en CD-spelare för barn göra?

En CD-spelare för barn har i princip samma huvuduppgift som en vanlig CD-spelare, dvs. att spela musik. Beroende på tillverkare och modell kan en mängd olika format användas för att spela upp musik.

Förutom CD-skivor är de vanligaste formaten för CD-spelare för barn mp3, USB, SD-kort, radio och kassetter. Allt fler enheter har dock också en Bluetooth-funktion som gör det möjligt att spela upp musik direkt från en smartphone eller surfplatta.

Eftersom det roliga är det viktigaste med en CD-spelare för barn har många modeller många extrafunktioner. Särskilt populära är integrerade discolampor eller en karaokefunktion.

CD Player für Kinder-2

Karaoke-funktionen, som finns i många CD-spelare för barn, gör att barnen inte bara kan lyssna på sina favoritlåtar utan även sjunga med.
(Bildkälla: Jason Rosewell / unsplash)

Det finns också inspelningsalternativ och vissa spår är programmerbara. Ljudkvaliteten varierar beroende på CD-spelaren och kan naturligtvis inte jämföras med en stereoanläggning, men eftersom det viktigaste för barnen är att ha roligt med musik bör denna aspekt vara av underordnad betydelse.

Vad ska du leta efter i CD-spelare för barn?

När du väljer en CD-spelare för barn bör du tänka på följande saker

 • Är apparaten lämplig för mitt barns åldersgrupp?
 • Ska den ha ett integrerat uppladdningsbart batteri eller ett batterifack för mobil användning?
 • Har spelaren en volymgräns?
 • Vilka ytterligare funktioner bör CD-spelaren ha?
 • Ska modellen stödja så många olika uppspelningsformat som möjligt?
 • Ska CD-spelaren monteras på en vägg eller ha ett bärhandtag?

När du köper en CD-spelare för barn är det viktigaste att välja en modell som uppfyller barnets personliga krav och förmågor och som är barnvänlig.

För vem är en CD-spelare för barn lämplig?

En CD-spelare för barn är naturligtvis i första hand avsedd för barn. Beroende på krav och åldersgrupp kan en lämplig modell väljas. Det finns extra CD-spelare som är särskilt lämpliga för småbarn från 3 års ålder, men det finns också modeller som uppfyller behoven hos äldre barn från 6-7 års ålder.

Beroende på om barnet tycker om att lyssna på musik eller ljudspel eller om karaokefunktionen och discolampan gör musikupplevelsen perfekt, kan du hitta en lämplig CD-spelare. Tack vare den användarvänliga designen är det lätt för även de yngsta barnen att använda spelarna.

Vilka alternativ finns det till en CD-spelare för barn?

Som ett alternativ till en CD-spelare som är gjord speciellt för barn kan du naturligtvis också välja en vanlig vanlig CD-spelare. Med undantag för karaokefunktionen har de oftast liknande funktioner och skiljer sig bara lite i pris.

Det finns dock ett annat alternativ till konventionella cd-spelare för barn, nämligen Toniebox. Tonibox är inte en CD-spelare utan en bärbar högtalarbox för barn över 3 år.

Musiken stängs av så snart en Tonies-figur placeras på lådan. Boxen fungerar med WiFi och kan styras via smartphone eller surfplatta.

Tonieboxen får också poäng när det gäller designen. Designen är barnvänlig och robust, eftersom tillverkaren undviker svarta kanter och lådan är täckt med ett barnvänligt, mjukt material. Lådan har ett kraftfullt uppladdningsbart batteri och är därför idealisk för resor.

Hur stor är en CD-spelare för barn?

Det finns CD-spelare för barn i olika storlekar. CD-spelare för småbarn är vanligtvis något mindre och lättare än CD-spelare för barn från 6-7 år och äldre.

Innan du köper en CD-spelare för barn bör du tänka på var den normalt kommer att placeras och/eller om den kommer att användas mer i hemmet eller mer utomhus och på vägen. Många modeller mäter 24 x 22 x 13 cm och väger mellan 1,6 och 2 kg.

Är CD-spelare för barn lämpliga för resor?

Eftersom de flesta CD-spelare för barn inte är särskilt stora eller tunga kan de tas med på resor eller i trädgården.
Enheter med uppladdningsbara batterier eller batterier är att föredra för resor.

Modeller som endast fungerar med en nätadapter måste dock fortfarande ha permanent ström från ett nätuttag. CD-spelare med handtag är ofta lättare för barn att bära än CD-spelare utan handtag.

Om CD-spelaren för barn endast ska användas utomhus eller på vägen rekommenderas inte en konventionell CD-spelare för barn. I det här fallet är det bättre att köpa en wifi eller Bluetooth-box som är lämplig för barn.

Vissa barnvänliga modeller, som Toniebox, finns redan tillgängliga. Dessa lådor är mycket mindre och mer kompakta och har ofta en längre batteritid.

Från vilken ålder är en CD-spelare lämplig för barn?

I princip är CD-spelare för barn lämpliga för barn från 3 års ålder. För barn mellan 3 och 4 år är det dock viktigt att välja en modell som är lämplig för barn, med enkel användning och volymkontroll.

För lite äldre barn passar även modeller med fler extrafunktioner eller tilläggsfunktioner. Men det är också viktigt att se till att modellen är lämplig för åldersgruppen, att den kan användas intuitivt och enkelt av barnet självt och att den uppfyller den barnvänliga akustikstandarden.

CD-spelare för barn med karaoke- och/eller inspelningsfunktioner och integrerade discolampor är särskilt populära bland barn över 5 år.

Är en CD-spelare för barn lämplig för barn under 6 år?

Eftersom det finns många olika CD-spelare för barn som skiljer sig åt i funktionalitet och användning finns det också modeller som är utformade speciellt för mycket unga användare.

För barn mellan 3 och 6 år lämpar sig CD-spelare som är särskilt lätta att använda eftersom de har få funktioner och knappar och dessutom har en robust konstruktion.

I princip bör man först öva på att använda CD-spelaren tillsammans med föräldrarna, så att barnet efter en tid kan använda barnens CD-spelare korrekt och enligt sin egen vilja.

Bildkälla: dolgachov/ 123rf.com

Recensioner