Senast uppdaterad: september 7, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

23Analyserade produkter

16Tillbringade timmar

4Utvärderade artiklar

76Användarrecensioner

En dammsugare utan påse är ett praktiskt alternativ till en vanlig dammsugare. Istället för en påse kan smuts, damm och djurhår läggas i en behållare som är lätt att tömma. Genom att inte använda dyra dammsugarpåsar sparar du inte bara mycket pengar i längden utan gör också miljön en tjänst. Säcklösa dammsugare finns som golvdammsugare, stickdammsugare eller handdammsugare. De kännetecknas av stark sugkraft och är okomplicerade att använda. Särskilt batteridrivna dammsugare är lätta att använda i hemmet tack vare sin låga vikt och flexibilitet.
Sammanfattning

  • Dammsugare utan påse används på samma sätt som konventionella modeller. I stället för en påse har en dammsugare utan påse en uppsamlingsbehållare som kan tömmas.
  • Genom att använda en dammsugare utan påse kan du spara pengar i längden eftersom du inte längre behöver köpa dammsugarpåsar. Detta är miljömedvetet eftersom du skapar mindre avfall och sparar resurser.
  • En dammsugare utan påse av god kvalitet kan göra det mycket enklare att rengöra golven. Till exempel ingår ofta olika munstycken och borstar. Å andra sidan kan vissa enheter utrustas med extra filter som avsevärt förbättrar resultatet.

Dammsugare utan påse test: våra val

Köp- och betygskriterier för dammsugare utan påsar

För att ta reda på vilken dammsugare utan påsar som är bäst för dig hittar du de viktigaste kriterierna nedan.

En kort beskrivning av kriterierna gör det lättare för dig att jämföra dem och fatta ett köpbeslut.

Kapacitet

Beroende på storleken på det område som ska rengöras behöver du en dammsugare utan påse med en liten eller stor uppsamlingsbehållare. Du bör också tänka på att fler människor och djur också orsakar mer smuts. Kapaciteten hos dammsugare utan påse varierar mellan 1,5 och 3 liter.

Sugkraft

För att garantera en så kort sugprocess som möjligt bör du vara uppmärksam på apparatens kraft. En dammsugare har högst 900 watt. Sugkraften beror också på kvaliteten på munstyckena och filtreringen samt på motorns effekt.

Hantering

För att rengöringen ska vara bekväm bör dammsugaren ha ett flexibelt styrsystem med hjul och flera handtag. Särskilt om du flyttar dammsugaren mellan olika våningar är en låg vikt en fördel. För stora områden måste du se till att du har tillräckligt med ström och att kabeln är tillräckligt lång.

Ljudnivå

Dammsugning är bullrig. Särskilt i ett hushåll med flera personer och i ett flerbostadshus måste man ta hänsyn till bullernivån. Decibelnivån är den avgörande faktorn. Dammsugarmodeller utan påsar, t.ex. monocyklonmodeller, låter något mindre än multicyklonmodeller.

Inköpsguide: Vanliga frågor om dammsugare utan påsar besvarade i detalj

Nedan hittar du relevanta frågor om dammsugare utan påsar. Vi svarar på dessa frågor med de viktigaste detaljerna för att ge dig en så bra överblick som möjligt.

Vad är en dammsugare utan påse?

En dammsugare utan påse är ett modernt alternativ till en dammsugare med påse. Genom att inte använda dyra dammsugarpåsar sparar du inte bara mycket pengar i längden utan gör också miljön en tjänst. En dammsugare utan påse arbetar med hjälp av cyklonteknik. Luften som sugs in och smutsen som den innehåller virvlas kraftigt runt. Centrifugalkraften för sedan smutsen till kanten av dammsugarens behållare, där den sedan faller ner i en behållare.

Vilka typer av dammsugare utan påse finns det?

Det finns tre olika typer av dammsugare på marknaden, som alla fungerar utan påse. Beroende på användningsområde ger de olika fördelar. De flesta dammsugare utan påse har ett integrerat HEPA-filter som håller luften i rummet ren.

beutelloser-staubsauger-test

Vissa dammsugare utan påse levereras med extra borstar. Detta är särskilt praktiskt om du har olika golv. (Bildkälla: Jarmoluk / Unsplash)

Den slanglösa dammsugaren har en särskilt stark sugkraft och en stor kapacitet. Med olika extra munstycken och borstar, t.ex. mot djurhår, kan dammsugaren anpassas perfekt till varje hushåll. Denpåslösa handdammsugaren är särskilt praktisk tack vare sin låga vikt. All teknik är kombinerad i ett litet hölje, vilket gör att hushållsapparaten är mycket platsbesparande. Handdammsugaren drivs av ett uppladdningsbart batteri, så den kan användas enkelt även på bord eller i bilen. Denpåslösa dammsugaren är mycket bekväm att använda tack vare sin konstruktion, eftersom sugröret och handtaget är kombinerade i en och samma komponent. Detta har en positiv effekt på sugprocessen eftersom det är lättare för ryggen. Den upprättstående dammsugaren är batteridriven och kan därför flyttas flexibelt, även över flera våningar om det behövs.

Hur tömmer jag en dammsugare utan påse och hur ofta ska jag göra det?

De flesta dammsugarbehållare är genomskinliga och har ett märke på sig. När den markerade kapaciteten är uppnådd måste soptunnan tömmas. Beroende på kapaciteten kan det gå snabbare eller ta längre tid. För att tömma behållaren tas behållaren loss från apparaten och dumpas helst utomhus så att dammet inte virvlar tillbaka in i bostadsutrymmet. Med de flesta dammsugare utan påse kan behållaren också torkas av med en våt trasa. På så sätt börjar den inte stinka och förblir hygienisk.

Slutsats

En dammsugare utan påse är en uppgradering för alla hushåll. Den rengör bostadsutrymmet effektivt och är bekväm att använda. Utbudet av dammsugare utan påse är stort, så hushåll med många olika behov kan hitta en. Vikten, kapaciteten, ljudnivån och hanteringen måste beaktas särskilt. Vissa filter gör inte bara dammsugningen mer hygienisk, utan är också bra för allergiker. Särskilt anmärkningsvärt är de långsiktiga besparingar som följer av att inte använda dammsugarpåsar. Ett miljövänligt beteende som orsakar mindre avfall och sparar värdefulla resurser. Bild: The Creative Exchange / unsplash

Recensioner