Senast uppdaterad: september 16, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

12Analyserade produkter

21Tillbringade timmar

4Utvärderade artiklar

62Användarrecensioner

Du kan njuta fullt ut av smaken av en fyllig espresso med hjälp av en espressomaskin av hög kvalitet. Med sitt optimerade utbud av portafiltermaskiner gör De`Longhi det möjligt för amatörbarister och doftälskare att njuta av den italienska kaffekulturen i sina egna hem till ett rimligt pris. Även vanliga kaffedrickare med mindre tid och kunskap kan njuta av espresso och andra kaffespecialiteter med De`Longhi-modellerna tack vare helautomatiska kaffemaskiner och kapselmaskiner vid behov.

Med vårt stora test av De`Longhi espressomaskiner 2023 vill vi hjälpa dig att hitta rätt espressomaskin för dig. Vi har jämfört De`Longhi espressomaskiner, helautomatiska kaffemaskiner och kapselmaskiner och listat deras för- och nackdelar för att underlätta ditt köpbeslut.
Sammanfattning

 • De`Longhi erbjuder sina kunder prisvärda och högkvalitativa espressomaskiner för framställning av espresso och andra kaffespecialiteter.
 • Förutom traditionella espressomaskiner säljer tillverkaren även helautomatiska kaffemaskiner och kapselmaskiner för att tillgodose kundernas behov. Maskintyperna skiljer sig främst åt när det gäller kaffesmak och beredningsmöjligheter.
 • De`Longhi espressomaskiner är utformade för ett brett spektrum av kaffedrickare. Portafiltermaskinerna är särskilt utformade för espressoälskare och hobbybarister, medan helautomatiska maskiner och kapselmaskiner rekommenderas för kaffedrickare som har mindre tid på sig.

Delonghi espressomaskin test: våra val

Guide: Frågor du bör ställa dig innan du köper en espressomaskin från De`Longhi

Innan du bestämmer dig för att köpa en espressomaskin från De`Longhi bör du informera dig om några grundläggande frågor om tillverkaren De`Longhi. I följande avsnitt har vi sammanställt de viktigaste frågorna för att ge dig de bästa råden inför ditt köp.

Vad skiljer De`Longhi espressomaskiner från andra tillverkare?

De`Longhi är en av de ledande tillverkarna av olika typer av kaffemaskiner. I mer än femtio år har varumärket De`Longhi specialiserat sig på hushållsartiklar och utmärker sig för sitt konsumentvänliga pris-prestandaförhållande. Stiftung-Warentest bekräftar med jämna mellanrum tillverkarens stabila prestationer i branschen.

De`Longhi espresso- och kaffemaskiner i det lägre till medelstora prissegmentet är särskilt lämpliga för nybörjare. Tillverkaren erbjuder amatörbarister och de som vill bli det möjligheten att njuta av fylligt kaffe från espresso till café latte hemma. Det stora utbudet av portafiltermaskiner, kapselmaskiner och helautomatiska maskiner ger kunderna ett stort urval. Med modern design kan man tillgodose alla önskemål om kaffeberedning.

Finns det särskilda rengöringsmedel och avkalkningsmedel för De`Longhi espressomaskiner?

Noggrann rengöring och regelbunden avkalkning av din espressomaskin är viktigt för att du ska kunna njuta fullt ut av ditt kaffe. De`Longhi erbjuder ett sortiment av rengörings- och avkalkningsprodukter som är speciellt utformade för din maskin. Vi vill presentera sortimentet för dig på följande sätt.

Rengöringsmedel Beskrivning
Mjölkrengöring Mjölkskummaren på din espressomaskin från De`Longhi måste rengöras noggrant. Tillverkarens rengöringsmedel för mjölkskum är perfekt för detta ändamål.
EcoDecalc En grundlig avkalkning är nödvändig, trots vattenfiltret, så att du kan njuta fullt ut av smaken av ditt kaffe med espressomaskinen från De`Longhi. Detta förhindrar också att maskinen blir defekt. För detta ändamål rekommenderar vi De`Longhi avkalkare. Den är baserad på naturliga mjölksyror och är 100 % miljövänlig.
Vattenfilter För att förhindra förkalkning kan ett extra vattenfilter användas. Det här filtret från De`Longhi kan helt enkelt anslutas till vattentanken i din helautomatiska kaffebryggare. Det rekommenderas särskilt om du bor i en region där vattnet har en hög kalkkoncentration.

I avsnittet om detta test kommer vi att ge dig instruktioner om hur du rengör och avkalkar din espressomaskin från De`Longhi på rätt sätt.

Finns det enskilda reservdelar för De`Longhi espressomaskiner att köpa?

De`Longhi espressomaskiner säljs fullt fungerande. Beroende på maskinens modell kan du dock köpa enskilda reservdelar som kan slitas ut med tiden.

För varje modell av De`Longhi espressomaskiner kan du köpa en vattentank om den behöver bytas ut på grund av kalkavlagringar under åren.

Brygggruppen är hjärtat i en helautomatisk kaffemaskin. En avtagbar brygggrupp är en enorm fördel, till exempel vid rengöring.

Tillverkaren De`Longhi erbjuder även brygggruppen som reservdel. Du kommer att märka att du kan behöva en ny om kaffet från din espressomaskin från De`Longhi sprutas ut torrt eller om maskinen låter plågad när du kokar kaffe. Om du vill vara säker på att det finns ett fel kan du ringa De`Longhis servicetelefon eller be din elektronikhandlare om råd.

portafiltret till De`Longhi portafiltermaskiner kan köpas individuellt. Du kan enkelt beställa ett utbytesportafilter på nätet eller köpa ett direkt från din lokala elektronikbutik.

Vilka alternativ finns det till De`Longhi espressomaskiner?

Kapselmaskiner är lika lämpliga som portafiltermaskiner och helautomatiska maskiner för att tillreda kaffespecialiteter som espresso eller latte macchiato. Kapselmaskinerna drivs med kaffekapslar från varumärkena Nespresso och Nescafe Dolce Gusto i samarbete. Båda märkena fungerar tillsammans med andra tillverkare av kaffemaskiner, till exempel Krups.

Delonghi Espressomaschine-1

Namnet på espressokannan är missvisande. Strängt taget kan inte en kanna producera en riktig espresso. Det ger inte tillräckligt tryck. Detta innebär att ingen stabil crema kan framställas.
/Bildkälla: pixabay.com / Karolina Grabowska)

Om du vill ha ett alternativ med en mycket billigare espressomaskin finns det möjlighet att producera kaffedrycker med en espressomaskin utöver den maskinella espressoproduktionen. Du kan inte göra en riktig espresso med crema själv på italienskt vis, men du kan uppleva en liten bit av Italien i ditt eget hem. Den ledande leverantören är varumärket Bialetti.

Beslut: Vilka typer av espressomaskiner från De`Longhi finns det och vilken är rätt för dig?

Delonghi har ett mycket brett utbud av espressomaskiner. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt modell. Först och främst vill vi presentera de tre olika typerna av kaffemaskiner.

Den grundläggande skillnaden mellan maskinerna är kaffetillförseln. Följande typer presenteras i detta test

 • Maskiner med sju kolvar
 • Helautomatiska kaffemaskiner
 • Maskiner för kapslar

I följande avsnitt kommer vi att gå in mer i detalj på de olika typerna av espressomaskiner från De`Longhi.

Vad kännetecknar en De'Longhi portafiltermaskin

För finsmakare är portafiltermaskinen den enda riktiga espressomaskinen. Tillverkaren De'Longhi kallar den också för en espressomaskin. Maskinen kännetecknas av portafiltret, i vilket det tidigare malda kaffepulvret fylls på. Därefter sätts portafiltret in i maskinens hållare.

Delonghi Espressomaschine-2

portafilter finns i två versioner, med ett eller två uttag. Med ett stort portafilter med två uttag kan du göra två espresson direkt på en gång.
(Bildkälla: pixabay.com / Wow Phochiangrak)

Förutom det karakteristiska portafiltret består maskinen av en vattentank som är ansluten till en vattenkrets med en panna. Vanligtvis byggs trycket upp av en elektrisk pump som leder vattnet genom brygggruppen till portafiltret. En ångkran är vanligtvis fäst på utsidan av maskinen. Den kan användas för att skumma mjölk och värma vatten eller annan vätska.

Med undantag för en modell fungerar De`Longhis portafiltermaskiner halvautomatiskt, eftersom de klassiskt sett fungerar utan integrerad kvarn. Detta är standarden för utformningen av portafiltermaskinen. För att få en utmärkt kaffesmak ska bönorna vara nymalda. Detta kräver en extra kaffekvarn. Den erbjuds också av tillverkaren De`Longhi.

Fördelar
 • Äkta espresso
 • kulturprodukt för doftälskare
 • lätt att rengöra
Nackdelar
 • Kaffekvarn nödvändig
 • tidskrävande
 • erfarenhet krävs

För att tillreda kaffespecialiteter som cappuccino och latte macciato måste mjölken skummas manuellt med ångmunstycket. Denna process kräver lite övning.

Portafiltermaskinen är lämplig för frahlingälskare som tycker lika mycket om den ceremoniella beredningen av kaffe som att dricka det. Med espressomaskinen från De`Longhi är kaffenjutningen fulländad. Särskilt för finsmakare är smaken av kaffet från beredningsprocessen mycket bättre än den från andra maskiner.

Rengöring av portafiltermaskinen har ytterligare en avgörande fördel. Eftersom endast vatten rinner genom maskinens insida behöver den inte rengöras i sin kärna, utan endast avkalkas. Portafiltret rengörs efter varje användning.

Vad kännetecknar en helautomatisk kaffemaskin från De`Longhi

Helautomatiska kaffemaskiner från De`Longhi kännetecknas av helautomatisk kaffeberedning. Perfekt för dem som älskar djup L och har ont om tid: espresso, cappuccino och mycket mer kan göras med en knapptryckning. De helautomatiska maskinerna från De`Longhi lämpar sig därför även för företag, till exempel för att organisera arbetsplatsen. De`Longhis helautomatiska maskiner skiljer sig dock också från varandra.

Maskinerna kallas helautomatiska på grund av att det finns en integrerad kaffekvarn. Dessutom är De`Longhi helautomatiska kaffemaskiner utrustade med ett termoblock för uppvärmning av vattnet och en avtagbar brygggrupp. Maskiner med separat mjölkskum är särskilt lämpliga för kaffe- och espressodrickare. Deras egenskaper placerar dem i det lägre prissegmentet av helautomatiska maskiner. Magnifica-modellerna är flaggskeppsmodellerna.

Fördelar
 • Enkel tillagning
 • ingen erfarenhet nödvändig
 • många kaffespecialiteter
Nackdelar
 • ingen riktig espresso
 • konsumentprodukt
 • besvärlig rengöring

Andra modeller, t.ex. Dinamica och Primadonna från märket De`Longhi, är utrustade med ett automatiskt LatteCrema-system. Förutom den vanliga vattentanken finns en extra mjölktank inbyggd i maskinen. Med en knapptryckning skummar maskinen upp mjölken och blandar den automatiskt med det nymalda kaffet för att skapa en kaffespecialitet.

Delonghi Espressomaschine-3

Espresso, som kommer från Milano, kännetecknas av det täta, hasselnötsbruna skumlagret som kallas crema. Den perfekta espresson beror på vattentemperaturen, trycket, vattenflödestiden, bönornas kvalitet och många andra kriterier.
(Bildkälla: pixabay.com / FreePhotos)

Frahlingälskare anser därför inte att den espresso som produceras av en helautomatisk kaffemaskin är en riktig espresso. Den efterliknar bryggningsprocessen i portafiltermaskinen. Den helautomatiska maskinen har ett tryck på mindre än 9 bar på det malda kaffet, vilket gör att den inte kan producera en riktig espresso. Efter bryggningsprocessen matas kaffet dessutom in i koppen genom en slang från maskinen.

För att skapa den karakteristiska creman i espresso vispas kaffet innan det hälls ut. För espressospecialister är detta dock inte det verkliga extraktionslagret.

Vad kännetecknar en De'Longhi kapselmaskin

Du kan inte använda Dolce Gusto-kapslar i en Nespresso-maskin och vice versa.

De`Longhi erbjuder två olika kapselsystem, Nespresso och Nescafe Dolce Gusto. Med båda systemen kan du göra espresso och många andra kaffe- och tespecialiteter genom att bara trycka på en knapp. När du köper en maskin måste du välja ett av systemen, eftersom de inte är kompatibla med varandra.

Själva maskinen har ett mycket enkelt bryggsystem. Kaffepulvret är inneslutet i aluminiumkapslar. I maskinen pressas vatten genom kapslarna under tryck för att brygga espresso. Maskinerna har möjlighet att reglera trycket för att brygga olika typer av kaffe.

Beroende på modell finns det olika alternativ för beredning av mjölk. Det finns modeller med en integrerad mjölkskumare och med en separat manuell mjölkskumare. Det finns också tvådelade kapslar med mjölkpulver.

En fördel med maskinerna är det låga priset och den mycket enkla användningen. Dessutom är det lätt att tillreda varma drycker som kakao.

Fördelar
 • mycket enkel att använda
 • olika kaffe- och tespecialiteter
 • utrymmesbesparande
Nackdelar
 • inga färska kaffebönor
 • dålig miljöbalans
 • ingen riktig espresso

En sådan maskin rekommenderas dock inte för doftälskare eftersom inga nymalda bönor används för att göra kaffet. Aromerna skyddas dock av kapseln och ger därför en fylligare kaffesmak jämfört med kapslar. Det finns dock ingen påverkan på kaffekvaliteten och personliga preferenser när det gäller kaffets ursprung.

Kapslarnas ekologiska balans är också kontroversiell. Tillverkningen av aluminium som behövs för kapslarna är delvis ansvarig för avskogningen av regnskogen. Återvinning av kapseln rekommenderas i alla fall.

Inköpskriterier: Använd dessa faktorer för att jämföra och utvärdera De`Longhi espressomaskiner

Det finns olika faktorer för att jämföra maskiner för att tillreda ditt favoritkaffe. Det finns faktorer som bestämmer den grundläggande maskintypen. Vi tar hänsyn till dessa faktorer i vårt test, liksom till faktorer som särskiljer och differentierar De`Longhi-modeller i synnerhet. Nedan presenterar vi de viktigaste köpkriterierna för din espressomaskin från De`Longhi.

I följande avsnitt förklaras vad du bör se efter i detalj.

Kaffeföda

Kaffeföda är det första och viktigaste inköpskriteriet när du väljer rätt De`Longhi espressomaskin för dig. I det föregående avsnittet har vi redan visat dig skillnaderna. Du kan välja mellan portafilter, den integrerade kvarnen i den helautomatiska maskinen och kaffe i kapslar.

Observera att med portafiltermaskinerna måste du antingen köpa malet kaffe, vilket leder till att aromen går förlorad, eller köpa en extra kvarn. De'Longhi erbjuder en mellanlösning med sin La Spezialista-modell, ett stort portafilter med en separat kvarn.

Den helautomatiska maskinens integrerade kvarn har fördelen att den snabbt bearbetar de färska kaffebönorna.

Kapslarna kommer närmast den italienska espressokulturen. Å andra sidan ligger fördelen i det breda urvalet av smaker med en knapptryckning.

Mjölkskummaren

Skummad mjölk behövs vid tillagning av många kaffespecialiteter. Det perfekta mjölkskummet får inte vara för grovporigt men inte heller för fast. Målet för en krämig cappuccino är en tjock, trögflytande konsistens.

De`Longhis espressomaskiner har olika system för mjölkskumning. Det manuella alternativet med mjölkskumning är ett ångmunstycke som fästs på utsidan av maskinen. Ångmunstycket används också i Batista-kulturen för att bereda mjölk.

För portafiltermaskinerna är det vanligt att man förbereder mjölken med ångmunstycket. Här är det viktigt att notera en sak. Det finns enkelkrets- och dubbelkrets-system, som påverkar kaffe- och mjölkberedningen. Med ett system med en enda krets kan förberedelserna inte ske samtidigt.

Ett av Delonghis automatiska mjölkskumningssystem är LatteCrema-systemet, som särskilt används i helautomatiska maskiner. Genom att trycka på en knapp producerar maskinen rätt mjölkskum för den önskade drycken.

Ett annat halvautomatiskt system för mjölkskumning är Aeroccino-mjölksystemet från De`Longhi. Den installeras externt på maskinen. Mjölken måste fyllas manuellt i skummaren, men skummas sedan automatiskt till en krämig konsistens. Mjölken kan sedan hällas i koppen, varefter kaffet hälls i koppen. Vissa Nespresso-kapselmaskiner är utrustade med detta mjölksystem.

Pumptryck

Pumpen i espressomaskinen reglerar vattnets tryck. Detta är särskilt viktigt för att göra en god espresso. Det högsta möjliga trycket varierar beroende på maskintyp.

De'Longhis portafiltermaskiner kan ge ett tryck på 15 bar. De'Longhis helautomatiska kaffemaskiner ger ett tryck på 15 och 19 bar, beroende på modell. De'Longhi kapselmaskinerna fungerar också med ett pumptryck på upp till 19 bar.

Det angivna trycket avser dock maskinens maximala tryck. Detta skiljer sig från bryggtrycket, som är lägre. För att göra en riktig espresso rekommenderas ett vattentryck på 9 bar. Du behöver därför inte mer tryck för ren espressobryggning.

Vattenbehållarens volym

Vattenbehållaren spelar en viktig roll för den dagliga användningen av espressomaskinen. Traditionellt måste dessa tankar fyllas manuellt. Det finns ett stort utbud av kapacitet.

De mycket små vattentankarna rymmer endast 600 ml vatten, vilket räcker till två kaffekoppar. Särskilt mindre modeller av De'Longhi kapselmaskiner är ibland utrustade med en liten vattentank på 0,6-0,7 liter. En genomsnittlig vattentank rymmer mellan 1 och 1,3 liter vatten. Den installeras i större kapselmaskiner och De'Longhi portafiltermaskiner. Stora vattentankar har en volym på cirka 1,8-2 liter. Dessa installeras vanligtvis i stora maskiner, särskilt helautomatiska maskiner från De'Longhi.

Det är viktigt att komma ihåg att en stor vattentank inte nödvändigtvis är bättre. För att göra gott kaffe behövs färskt vatten med tillräcklig syrehalt. Om vattnet står kvar i tanken för länge blir det gammalt och mossigt. Vattnets kvalitet har en betydande inverkan på kaffet.

Tänk på hur många kaffedrickare som använder De`Longhi espressomaskinen varje dag och vilken storlek på tanken som är lämplig.

Koppvärmare

Många stora och små faktorer spelar roll för att du ska kunna njuta av ett perfekt kaffe. Koppvärmaren spelar en liten roll i kaffeberedningen, men bör inte underskattas. Espressons crema kan förlora sin stabilitet om koppen är för kall.

Först och främst är syftet med en uppvärmd kopp att hålla espressotemperaturen. För att motverka den omedelbara nedkylningen av den lilla mängden vätska i espresson är det lämpligt att förvärma koppen.

Visste du att det finns ett nationellt institut för italiensk espresso?

Istituto Nazionale Espresso Italiano, eller INEI, grundades 1998 för att skydda och främja espressons originalitet. Institutet fastställer bland annat kriterier och riktlinjer för den ursprungliga italienska espresson. Enligt deras riktlinjer är den optimala dryckentemperaturen i koppen 67 °C.

Vissa Delonghi-modeller har ett förvaringsutrymme för koppar ovanpå maskinen. Den här ytan har en integrerad värmefunktion som gör det möjligt att värma kopparna.

Intressanta fakta om De`Longhi espressomaskinen

Vad gör du om din De`Longhi espressomaskin läcker?

Om du märker att vatten samlas under din espressomaskin från De`Longhi kan det ha olika orsaker.

Först och främst bör du kontrollera vattentanken. Har den blivit sprucken på grund av slitage eller läcker vatten ut någonstans? Om så är fallet kan du helt enkelt beställa en ny vattentank.

Om vattenbehållaren inte är defekt kan det bero på att behållaren är felaktigt placerad. Efter fyllning ska du alltid se till att den är korrekt placerad och sitter fast. En annan orsak till att en De`Longhi espressomaskin läcker kan vara en full droppbricka. Töm den regelbundet.

Om du har följt dessa anvisningar och fortfarande har en maskin som läcker rekommenderar vi att du kontaktar Delonghis kundtjänst för att få råd.

Rengöringsguide för din espressomaskin från De`Longhi

Att rengöra din espressomaskin är lika viktigt för att få en fullgod kaffesmak som för maskinens livslängd. De`Longhis rengöringsmedel har redan presenterats i början av den här artikeln.

Nu vill vi visa dig en video där du lär dig hur du rengör en Delonghi-kaffemaskin på rätt sätt.

Vilken garanti får du på din espressomaskin från De`Longhi?

Den garanti som De`Longhi ger för din espressomaskin beror på hur den används. De`Longhi skiljer mellan privat och kommersiell användning.

Privat bruk: Garantiperioden är i regel begränsad till 24 månader. Undantag görs för utvalda modeller, för vilka Delonghi beviljar en gratis garantiförlängning på 12 månader (totalt 36 månader). I det här fallet fastställer tillverkaren en garantibegränsning för antalet kopputtag. Garantin upphör att gälla så snart 36 månader eller det maximala antalet koppar har uppnåtts. Möjligheten att förlänga garantin anges på respektive De`Longhi-produktsida.

Kommersiell användning: Om maskinen används i kommersiellt syfte, t.ex. för gemensam användning i ett företag, gäller en förkortad garantiperiod. Delonghi begränsar garantiperioden till 12 månader.

De`Longhi erbjuder särskilda servicetjänster för båda fallen. Du kan kontakta dem om du har några frågor om ditt garantianspråk.

Bildkälla: Sudthangtum/ 123rf.com

Recensioner