Senast uppdaterad: september 15, 2021

Vår metod

9Analyserade produkter

56Tillbringade timmar

13Utvärderade artiklar

88Användarrecensioner

När dammsugaren rengörs blir det ofta mycket avfall och smuts när påsen byts ut. Den irriterande kabeln orsakar också problem i större bostadsutrymmen med många möbler. Dyson erbjuder ett botemedel mot detta med sina cyklondammsugare utan påse. De flesta dammsugare från Dyson är också sladdlösa och kan omvandlas till en liten sladdlös dammsugare.

Det gör det snabbt och enkelt att rengöra golven i hemmet eller t.ex. bilens inre ytor med den sladdlösa handdammsugaren. Ta reda på vilken modell av Dyson dammsugare som är rätt för dig i vårt test av Dyson dammsugare 2019.
Sammanfattning

 • Företaget Dyson har funnits sedan 1983 och föddes ur uppfinnaren James Dysons idé om att uppfinnas en sladdlös dammsugare.
 • Dysons dammsugare arbetar med cyklonteknik: de har inga påsar, utan dammpartiklarna filtreras och hamnar direkt i en plastbehållare.
 • Dyson tillverkar olika dammsugare, men de flesta av dem är praktiska 2-i-1 handhållna dammsugare.

Dyson Dammsugare test: våra val

Guide: Frågor att ställa innan du köper en Dyson

dammsugare

Vad skiljer Dysons dammsugare från andra märken?

Dysons dammsugare var de första dammsugarna utan påsar, så kallade cykloniska dammsugare, på marknaden. Därför har de en lång rad innovationer och teknik bakom sig.

Den sladdlösa funktionen utmärker nästan alla modeller av Dyson dammsugare. Detta bidrar till en snygg och elegant design och är dessutom mycket bekvämt. Dessutom har de flesta Dyson dammsugare inte den klassiska runda, skalbaggeformade kroppen, utan endast ett munstycke och en smal munstyckesbalk på grund av den lätt rengörbara dammbäraren.

Dessutom blir det lättare att rengöra golven, eftersom varje rum kan rengöras utan att behöva byta ut ett uttag.

Dyson Staubsauger-1

En dammsugare ska vara mycket lättmanövrerad och flexibel för de flesta bostadsområden. Med den flexibla och påslösa dammsugaren från Dyson är detta inte längre något problem.
(Bildkälla: unsplash.com / Paige Cody)

Vilka funktioner har en Dyson dammsugare?

Dysons dammsugare kännetecknas av en hög grad av innovation och funktion. Dysons dammsugare arbetar med cyklonteknik. Den sladdlösa och påslösa designen är särskilt slående. Dessutom har Dysons dammsugare ofta en konvertibel funktionell design där du kan separera en liten sladdlös dammsugare.

Dysons dammsugare har kraftfulla golvmunstycken som automatiskt anpassar sig till golvet. Dysons cyklondammsugare finns antingen som handhållna dammsugare eller som golvdammsugare.

Hur fungerar Dysons cyklondammsugare?

En cyklonisk dammsugare från Dyson suger upp luft och damm samtidigt. Detta gör att båda roterar inuti och separeras av centrifugalkraften. En så kallad cyklon (konstgjord virvelvind) skapas. Centrifugalkraften transporterar smutsen till uppsamlingsbehållaren och renar automatiskt luften.

Detta eliminerar behovet av en dammpåse, eftersom smutspartiklarna hamnar direkt i uppsamlingsbehållaren. Detta gör det lättare att rengöra och minskar också avfallsproduktionen. Det är inte längre nödvändigt att byta ut dammsugarpåsen på ett irriterande och komplicerat sätt.

Vilka är alternativen till Dysons dammsugare?

Om du vill ha något mindre än en dammsugare kan du välja en sladdlös dammsugare från Dyson eller en robotdammsugare från Dyson.

Du hittar de viktigaste skillnaderna och funktionerna i tabellerna nedan.

Dyson V7 Trigger sladdlös dammsugare

Den sladdlösa dammsugaren Dyson V7 Trigger är en liten och behändig dammsugare för användning i mellandagarna. Den är särskilt kompakt och lämpar sig för rengöring av mindre områden. Följande tabell ger en tydlig översikt över alla funktioner.

.

Funktion Beskrivning
Kompakt sladdlös dammsugare lämplig för praktisk och kompakt rengöring av mindre områden
Ingår Dyson V7 Trigger, mini elborste, kombi-tillbehörsmunstycke och spaltmunstycke för maximal flexibilitet och grundlig rengöring
Dyson Digital Motor V7 konstant hög sugeffekt för ca. 30 min. intensiv rengöring
MAX-läge ger 6 minuters högre sugkraft för kraftig nedsmutsning

Dyson 360° Eye robotdammsugare

Dyson 360° Eye Robotdammsugare är en mycket innovativ och kraftfull robotdammsugare från Dyson som kan fånga rummet helt och hållet med sin 360°-kamera för optimalt resultat.

funktion Beskrivning
Robotdammsugare med 360 ° funktion optimal navigering och igenkänning av hinder
laddstation för lagring och laddning av Dyson 360 ° Eye vakuumrobot
infraröd sensor känner snabbt igen hinder som trappor
Dyson -appen Bekväm kontroll och övervakning av Dyson vakuumrobot via smartphone
kedjehjul enkel manövrering av sugroboten över alla hinder, t.ex. mattans kant
suglägen MAX och tyst läge kan väljas

Vilka typer av Dyson dammsugare finns det och vilka är fördelarna och nackdelarna?

Innan du köper en Dyson dammsugare bör du läsa igenom för- och nackdelar med olika typer av Dyson dammsugare. I princip bör du först bestämma dig för om du vill ha en Dyson-huvuddammsugare eller en Dyson-huvuddammsugare. Nedan presenterar vi de olika dammsugarna från Dyson och visar fördelarna och nackdelarna i en tabell.

Vad kännetecknar en Dyson cyklon dammsugare och vilka är dess för- och nackdelar?

Cykloniska dammsugare är de klassiska modellerna av dammsugare. Dysons uppåtgående dammsugare dras längs golvet med hjälp av rullar. Denna typ av dammsugare består av flera delar: Kroppen, slangen och handstycket.

Följande tabell visar för- och nackdelar med en dammsugare.

Fördelar
 • Kraftfull dammsugare
 • direkt dammsugning möjlig eftersom el kan dras direkt från uttaget
 • många tillbehör och funktioner ökar flexibiliteten
Nackdelar
 • Tar mer plats än handhållna dammsugare
 • Oflexibel för små hörn och rum eftersom den är otymplig

Vad kännetecknar en Dyson Cyclone handhållen dammsugare och vilka är dess för- och nackdelar?

Dysons handhållna dammsugare är mycket lätta att använda. Den sladdlösa konstruktionen gör dem mycket flexibla och lättmanövrerade. De är vanligtvis lättare än vanliga Dyson-skor och har en smal och lättmanövrerad design utan den runda, klumpiga kroppen.

Fördelar
 • Smal och utrymmessnål design
 • Bekvämt eftersom du inte behöver dra efter sladden
 • Sladdlös Dyson dammsugare gör det möjligt att rengöra alla golv utan att behöva leta efter uttag
 • Uppladdningsbart batteri underlättar rengöringen
Nackdelar
 • Laddningsstationen tar upp lite utrymme
 • Dammsugarbatteriet måste kontrolleras och laddas
 • Lägre prestanda på grund av det uppladdningsbara batteriet jämfört med en plug-in-enhet

Inköpsvillkor: Du kan använda dessa faktorer för att jämföra och utvärdera Dysons dammsugare

Batteritid

Batteritiden är mycket viktig när du bestämmer dig för att köpa en Dyson dammsugare. Den bestämmer hur länge du kan använda Dyson dammsugaren utan att behöva ladda den i laddningsstationen. I stora lägenheter eller hus kan ett kraftfullt batteri vara mycket viktigt.

De flesta dammsugare från Dyson har ett litiumjonbatteri installerat. Detta är fördelaktigt eftersom batteriet inte laddas ur under tomgångsperioder och förslitning av batteriet i form av laddningskapacitet inte kan ske. Batteritiden för Dysons dammsugare är mellan 20 och 60 minuter.

De mest kraftfulla dammsugarna från Dyson är Dyson Cyclone V10 Absolute och Dyson Cyclone V10 Motorhead med en drifttid på 60 minuter. Med denna batteritid har du inga problem med att dammsuga dina golv.

Dyson Staubsauger-2

Klumpig design och skrymmande dammsugare hör till det förflutna.
(Bildkälla: unsplash.com/ Lukas Ter Poorten)

Laddningstid

Laddningstiden för din Dyson dammsugare är också relevant.

Generellt sett är det ingen skillnad i laddningstiderna för Dyson-skorvuggar. Alla dammsugare från Dyson, med undantag för Dyson V8 Abolute, har en laddningstid på 3,5 timmar tills batteriet är laddat från helt tomt till fullt laddat.

Kapacitet

Problemet med vanliga dammsugare med påsar är att du aldrig vet när du ska byta dammsugarpåse. Dysons dammsugare har en synlig smutsbehållare så att det är lätt att kontrollera behållarens kapacitet när du städar.

Dysons dammsugare har vanligtvis en kapacitet på 0,54 l i dammsugaren. Det finns modeller med större kapacitet, till exempel Dyson Cyclone V10 Absolute. Den kan till och med rymma 0,74 l smuts.

Dyson V8 har en kapacitet på 0,55 l, vilket också är över genomsnittet. Så om det är jobbigt att tömma smutsbehållaren kan du välja en Dyson dammsugare med högre kapacitet.

Tillbehör

Dysons dammsugare levereras med en rad tillbehör som gör Dysons dammsugare ännu mer individuell. Varje Dyson dammsugare levereras med en rad rengöringsborstar och tillbehör som kan användas för till exempel hörn, djurhår och textilier och som ökar sugkraften.

En stor fördel med Dysons sladdlösa 2-i-1 dammsugare är att den kan omvandlas till en kompakt och lätt mini-dammsugare. Det innebär att du snabbt kan rengöra textilier, matbordet eller bilens interiör.

Saker att veta om en Dyson dammsugare

Hur rengör och vårdar jag min Dyson dammsugare?

Om du vill ta hand om din Dyson dammsugare är det viktigt att rengöra dammsugaren regelbundet. För att rengöra den kan du skölja dammsugaren helt med vatten efter att du har tömt den. Låt den sedan torka i rumstemperatur i 24 timmar.

Om det finns ett filter ska det också tvättas regelbundet. Det är inte nödvändigt att rengöra eller tömma uppsamlingsbehållaren efter varje dammsugning, men det bör göras efter varje dammsugning av rent hygieniska skäl.

Hur länge har Dyson dammsugare funnits?

Företaget Dyson grundades 1993 av James Dyson, baserat på idén att dammsugning var för obekvämt för grundarna på grund av det komplicerade problemet med dammsugarpåsar och igensättning av dammsugaren.

Dysons dammsugare utan påsar med cyklonteknik var de första på marknaden i hela världen.

Redan 1980 ansökte han om sitt första patent på prototypen av sin dammsugare med cyklonfunktion. Han forskade om centrifugalseparatorn och använde denna teknik för sina Dyson dammsugare, som var unika på marknaden fram till dess.

Var tillverkas Dysons dammsugare?

Dyson har haft sitt huvudkontor i Malmesbury i Storbritannien sedan företaget grundades. Företagets administration och utveckling styrs lokalt i Storbritannien. Sedan 2002 har Dysons produkter tillverkats i Malaysia.

Dyson har flera kontor i över 60 länder. Sedan maj 2018 ligger Dysons tyska huvudkontor i Köln. Ledningen sägs vara alltmer inriktad på Asien.

Bildkälla: Garfield/ 123rf.com

Recensioner