Senast uppdaterad: september 15, 2021

Vår metod

15Analyserade produkter

16Tillbringade timmar

4Utvärderade artiklar

60Användarrecensioner

Du älskar att laga mat och kryddar gärna din mat med nymald peppar? Är du trött på att krydda din mat med en manuell pepparkvarn eftersom du alltid behöver båda händerna? Då bör du överväga att köpa en elektrisk pepparkvarn, som gör matlagningen ännu roligare.

I den här guiden hittar du viktig information om elektriska pepparkvarnar. Detta bör hjälpa dig att hitta den bästa för dig. Vi har jämfört olika typer och tagit fram de viktigaste kriterierna för dig.
Sammanfattning

  • En elektrisk pepparkvarn är ett praktiskt redskap för matlagning och ett blickfång i köket.
  • Den är ett alternativ till en manuell pepparkvarn och manövreras antingen genom att trycka på en knapp eller genom en lutningsmekanism.
  • Vissa elektriska pepparkvarnar maler pepparn och andra skär den i bitar.

Elektriska pepparkvarnar test: våra val

I det här avsnittet får du veta allt om våra sex favoriter. Det finns något för alla smaker. Listan ska hjälpa dig att hitta rätt elektrisk pepparkvarn för dig.

Köp- och bedömningskriterier för elektriska pepparkvarnar

För att hjälpa dig att hitta rätt pepparkvarn har vi sammanställt de viktigaste kriterierna. Dessa är följande

  • Slipmaskin
  • Driftsätt
  • Strömförsörjning
  • Yttre material

I det här avsnittet visar vi vad som ligger bakom de enskilda kriterierna så att du vet vad du ska tänka på när du köper en elektrisk pepparkvarn.

Kvarn

Elektriska pepparkvarnar kan mala din älskade peppar grovt eller fint med en kvarn i rostfritt stål, en keramisk kvarn eller, i sällsynta fall, en titankvarn, beroende på vad du föredrar. Beslutet att välja den ena eller andra kvarnen beror på hur du vill använda din elektriska pepparkvarn.

Pepparn skärs sönder med en stålkvarn. Du kan bara använda den för peppar. Detta ger en särskilt intensiv peppardoft. Om du gillar att krydda maten intensivt bör du överväga en elektrisk pepparkvarn med stålkvarn.

Med en keramisk kvarn mals pepparn däremot. Fördelen är att du också kan mala salt med en keramisk kvarn. En titankvarn maler peppar, men kan också mala salt. Kvarnar av titan är betydligt dyrare. Beroende på vilken typ av peppar du vill mala och hur du vill mala den bör du jämföra de olika kvarnarna noggrant.

Driftsätt

Elektriska pepparkvarnar kan manövreras genom att luta eller trycka på en strömbrytare. Vilket driftläge som passar dig bäst beror på din personliga smak och hur du arbetar i köket.

Pepparkvarnar med lutningssensor behöver bara vändas för att starta malningsprocessen. Det är viktigt att komma ihåg att detta också händer om pepparkvarnen råkar falla omkull. Pepparkvarnar med tryckmekanism måste tryckas avsiktligt.

Strömförsörjning

Några få elektriska pepparkvarnar drivs med ett uppladdningsbart batteri. De flesta drivs av flera batterier. Dessa är vanligtvis 4 till 6 batterier. Kom ihåg att ha reservbatterier i huset om batterierna plötsligt skulle ta slut under matlagningen.

Utvändigt material

En elektrisk pepparkvarn kan tillverkas av olika material. Trä, rostfritt stål, plast eller glas kan användas. När du väljer det yttre materialet är det viktigt att komma ihåg att inte alla elektriska pepparkvarnar lämpar sig för rengöring i diskmaskinen.

Guide: Vanliga frågor om elektriska pepparkvarnar besvarade i detalj

I det här avsnittet har vi samlat de viktigaste frågorna och svaren om elektriska pepparkvarnar. Därefter kan du avgöra vilken elektrisk pepparkvarn som är bäst för dig.

För vem är en elektrisk pepparkvarn lämplig?

I princip är en elektrisk pepparkvarn lämplig för alla som gillar att krydda sin mat med nymalet peppar. Är du irriterad över att du alltid behöver båda händerna för att smaksätta dina rätter med en manuell pepparkvarn när du lagar mat? Då är en elektrisk pepparkvarn (med elektrisk kvarn) särskilt lämplig för dig i stället för en manuell pepparkvarn.

Vilka typer av elektriska pepparkvarnar finns det?

Elektriska pepparkvarnar kan bestå av olika kvarnar, vilket vi redan har visat dig. Det kan vara stålkvarnar, keramiska kvarnar eller titankvarnar.

Typ förklaring
Keramikkvarn maler peppar och kan även användas för salt och andra kryddor
Stålkvarn skär peppar och kan inte användas för andra kryddor

En elektrisk pepparkvarn kan användas för att mala peppar och Förutom peppar kan du också lägga salt och andra kryddor i den. Endast peppar får användas i en elektrisk pepparkvarn med stålkvarn. Peppararomen är mer intensiv med denna typ av pepparkvarn.

Vilken peppar rekommenderas för en elektrisk pepparkvarn?

När du köper en elektrisk pepparkvarn bör du tänka på att inte alla peppararter är lika lämpliga. Det är viktigt att pepparkärnorna är torkade och fasta. De flesta vita och svarta paprikor uppfyller detta kriterium.

Färgad peppar bör dock inte malas i en elektrisk pepparkvarn, eftersom den innehåller för mycket fukt och därmed täpper till kvarnen. (Bildkälla: Pixabay / Couleur)

Exempel på färgad paprika är rosa peppar, bärpeppar och kryddpeppar. Du kan krossa dem med en mortel istället.

Slutsats

En elektrisk pepparkvarn är särskilt övertygande på grund av den praktiska hanteringen och bör inte saknas i varje hobby- eller proffskocks kök. Du kan välja mellan en elektrisk pepparkvarn med en kvarn i rostfritt stål eller keramisk kvarn. Avgörande är vilka rätter du använder pepparn till och hur intensivt du vill ha pepparn.

Det finns också andra extrafunktioner som du bör ta med i ditt köpbeslut. Dessa är en lutningsmekanism, ett integrerat stativ och ett integrerat ljus för att göra det ännu roligare när du kryddar med en elektrisk pepparkvarn.

Bild: 123rf / 108238270

Recensioner