Senast uppdaterad: februari 2, 2022

Vår metod

27Analyserade produkter

72Tillbringade timmar

25Utvärderade artiklar

214Användarrecensioner

Ett engelskt växthus är en typ av växthus som är gjorda av glas. De har inga väggar och taket är också gjort av glas, så de kan användas för att odla växter under alla årstider.

Det engelska växthuset är en mycket enkel struktur. Det består av två lager, det yttre och det inre lagret. Det yttre skiktet har glasfönster som sitter fast med metallramar för att förhindra att de faller ut eller blåser bort av starka vindar. Denna ram hjälper också till att hålla upp takmaterialet som kan vara gjort av trä, plast eller till och med aluminiumplåt beroende på vad du har tillgängligt på din plats och hur mycket pengar du vill spendera på att bygga den.

Den inre väggen byggs vanligen av träplankor, men andra material som t.ex. tegelstenar kan användas om de är lättillgängliga (och billiga) där du bor. Ett bra sätt att bygga denna vägg är att placera en bräda mot en annan tills det finns tillräckligt med höjd för att växterna ska kunna växa inuti utan att deras blad rör någon del av ytterväggarna utom när de når mot solljuset genom hål som skurits i dessa väggar nära marknivån så att luften kan cirkulera fritt runt alla delar av varje växt som växer i ditt växthus under varma vädermånader samtidigt som den håller kalla vintertemperaturer borta under kallare årstider också.
Engelska växthus test: våra val

Engelska växthus: Vanliga frågor

Vilka typer av engelska växthus finns det och vad är avgörande för en bra produkt?

Det finns tre huvudtyper av engelska växthus. Den första är ett luta-till-dag, som har ett tak som lutar ner från den ena sidan till den andra och som fästs i en vinkel i båda ändarna. Denna typ av konstruktion kan byggas i vilken storlek eller form som helst så länge den följer denna grundläggande konstruktionsprincip. Det är också möjligt att bygga en dubbel lean-to med två separata konstruktioner som fästs ihop med sina tak, men dessa kräver mer utrymme än vad enkla enheter gör eftersom de har dubbelt så stort fotavtryck (den yta som byggnaden täcker).

Den andra typen kallas ett gotiskt bågformat växthus eftersom dess välvda tak liknar de som finns i medeltida katedraler som Notre Dame de Paris och Westminster Abbey. Dessa växthus har vanligtvis stora fönster längs varje vägg för maximal ljusexponering under vintermånaderna när solljuset kanske inte når alla områden inne i ditt hem på grund av kortare dagar och molnigare väderförhållanden utanför. De tenderar också att vara större än andra stilar eftersom de behöver extra utrymme för växter som växer upp mot taket snarare än bara ut i rader som de flesta grönsaksträdgårdar skulle använda dem för - även om vissa människor odlar grönsaker vertikalt med hjälp av spaljéer i stället för horisontella rader så det finns ingen anledning till varför du inte skulle kunna göra det.

Växthusets kvalitet bestäms av dess utformning, konstruktion och material. Ett bra engelskt växthus är tillverkat av högkvalitativa material som är tillräckligt hållbara för att tåla svåra väderförhållanden. Det ska också ha en robust ram med starka leder så att det kan stå emot blåsiga dagar eller kraftiga snöfall utan att kollapsa på sig självt.

Vem bör använda ett engelskt växthus?

Alla som vill odla växter i en kontrollerad miljö. Ett växthus är en idealisk plats för att starta frön, odla krukväxter och tropiska växter eller förlänga säsongen för utomhusväxter.

Vilka kriterier bör du använda för att köpa ett engelskt växthus?

Det första du bör tänka på är hur stor din trädgård är. Om den är liten räcker ett växthus med en yta på cirka 100 kvadratmeter för att du ska kunna odla några växter och grönsaker. Men om din trädgård är stor eller har många träd som hindrar solljuset från att nå vissa områden är det bättre att köpa ett större, eftersom du då kan använda hela utrymmet effektivt. En annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer ett växthus är om det finns andra byggnader i närheten som kan påverka temperaturen inne i strukturen under vintern (till exempel genom att blockera vinden). I sådana fall kan dubbelglas på båda sidor hjälpa till att hålla temperaturen stabil även vid låga utomhustemperaturer, så se till att de har det innan du köper något annat.

Det första du måste se efter är kvaliteten på de material som används. Du bör också kontrollera om den har en garanti och hur länge håller den? Finns det någon installationstjänst tillgänglig eller måste jag installera själv? Vilka funktioner har den, vad kan man justera när det gäller höjd, bredd osv. Hur mycket utrymme kommer detta växthus att ta upp på min trädgård/markyta? Detta är några av de frågor som kommer upp i ditt huvud när du jämför två växthus.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med ett engelskt växthus?

Fördelar

Den största fördelen med ett engelskt växthus är att det kan användas året runt. Det håller dig varm på vintern och sval på sommaren, så oavsett vilken tid på året det är har du alltid någonstans att ta vägen för att få skydd mot dåligt väder eller bara ett trevligt ställe att koppla av på. De är också mycket lätta att underhålla eftersom de inte behöver några speciella värmesystem som vissa andra typer gör.

Nackdelar

Nackdelarna med ett engelskt växthus är att det kan vara dyrt att bygga och underhålla. De kräver också mer utrymme än andra typer av växthus, vilket kanske inte alltid finns tillgängligt i din trädgård eller på din fastighet.

Behöver du ytterligare utrustning för att använda ett engelskt växthus?

Nackdelarna med ett engelskt växthus är att det kan vara dyrt att bygga och underhålla. De kräver också mer utrymme än andra typer av växthus, vilket kanske inte alltid finns tillgängligt i din trädgård eller på din fastighet.

Vilka alternativ till ett engelskt växthus finns det?

Nackdelarna med ett engelskt växthus är att det kan vara dyrt att bygga och underhålla. De kräver också mer utrymme än andra typer av växthus, vilket kanske inte alltid finns tillgängligt i din trädgård eller på din fastighet.

Shoppingguide: Allt du behöver veta

Vilka märken och tillverkare finns representerade i vår granskning?

I vår översikt presenterar vi produkter från olika tillverkare och leverantörer. Listan innehåller produkter från följande märken och tillverkare:

  • N/A
  • Wentworth Press
  • Cool Springs Press

Vad är prisintervallet för de presenterade produkterna?

Den billigaste Engelska växthus i vår recension kostar cirka 54.0 kr och är idealisk för kunder som är medvetna om sina pengar. De som är villiga att lägga mer pengar för bättre kvalitet kan dock också lägga runt 433.0 kr för en av de dyrare produkterna.

Recensioner