Senast uppdaterad: september 15, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

27Analyserade produkter

32Tillbringade timmar

26Utvärderade artiklar

105Användarrecensioner

Ditt hjärta slår för kaffe? Och du har tröttnat på billigt kaffe-to-go och kaffepulver från snabbköpet? Gör dig då redo för en kaffebryggare med integrerad kvarn som hjälper dig att omvandla nymalda bönor direkt till din favoritdryck.

I vårt test av kaffebryggare med kvarn 2023 sammanfattas vad du bör tänka på innan du köper en sådan kaffebryggare. Vi jämför inte bara olika maskiner på marknaden utan berättar också när en kaffemaskin med kvarn är särskilt lämplig.

Undrar du också var ditt kaffe produceras och vilka olika sorters kaffe det finns? Grattis! Du är på väg att bli en riktig kaffeexpert. Du hittar alla svaren i vår guide.
Sammanfattning

 • En kaffebryggare med kvarn är det rätta valet för dig om du uppskattar färskt kaffe från hela bönor och dricker mer än bara en kopp.
 • Andra fördelar med en kaffebryggare med kvarn är de många inställningsmöjligheterna (t.ex. malningsinställningen) och möjligheten att hålla kaffet i dricktemperatur under lång tid.

Kaffebryggare Med Kvarn test: våra val

Guide: Frågor du bör ställa dig innan du köper en kaffemaskin med kvarn

När är en kaffemaskin med kvarn rätt val för dig?

Om du..

 • du fäster särskild vikt vid färsk beredning av hela kaffebönor
 • gillar att dricka kaffe med flera personer
 • Gillar att behålla kaffe i en kaffekanna länge
 • vill gärna experimentera med kaffestyrka

En kaffebryggare med kvarn är fel val om du bara dricker en kopp kaffe om dagen eller om du inte vill hantera olika kaffebönor. I så fall bör du välja en annan kaffemaskin.

Barista an Kaffeemaschine

En kaffemaskin med kvarn passar inte alla kaffedrickare, utan är snarare något för mycket speciella doftälskare. (Bildkälla: 123rf.com / 55048372)

Cappuccino-, latte macchiato- och espressoälskare kommer förmodligen inte att få ut något av sina pengar med en kvarn.

Var används kaffemaskinen med kvarn?

Kaffemaskiner med kvarn finns i privata hushåll och på alla slags restauranger. Dessa kaffemaskiner är också särskilt populära på kontor, eftersom de kan tillreda en stor mängd kaffe på en gång.

Hur exakt fungerar en kaffemaskin med kvarn?

En kaffemaskin med kvarn fungerar på samma enkla sätt som en vanlig filterkaffemaskin. Allt du behöver göra är att fylla tanken med vatten och lägga kaffebönorna i det medföljande facket.

Maskinen maler sedan bönorna till pulver, som hamnar i filtret där det bryggs tillsammans med det uppvärmda vattnet.

Kaffemaskiner med kvarnar levereras vanligtvis med en kaffekanna. Det är endast möjligt att brygga enskilda koppar i begränsad omfattning (se helautomatiska kaffemaskiner för mer information).

Beslut: Vilka typer av kaffemaskiner med kvarn finns det och vilken är rätt för dig?

I princip kan man skilja mellan tre typer av kvarnar i kaffemaskiner

 • Kaffebryggare med konisk kvarn
 • Kaffebryggare med skivkvarn
 • Kaffebryggare med slagkvarn

På grund av de olika utformningarna och mekanismerna hos kaffemaskinernas kvarnar finns det individuella för- och nackdelar för var och en av dessa tre typer.

Visste du att kaffemaskiner med en kvarn även har modeller med två bönbehållare?

Det finns maskiner som har två bönbehållare. Detta ger dig möjlighet att lagra två olika bönor, till exempel koffeinfria och koffeinhaltiga, i maskinen samtidigt. Med hjälp av en omkopplare kan du ställa in vilken behållare kaffebönorna till din kopp kaffe ska tas från.

I följande avsnitt vill vi presentera de tre olika typerna mer i detalj för att hjälpa dig med ditt köpbeslut. Dessutom kommer vi att presentera funktionerna och de fördelar och nackdelar som följer av varje typ.

Hur fungerar en kaffemaskin med konisk kvarn och vilka är dess för- och nackdelar?

Konuskvarnen består av två delar. Kvarnens övre del är en trattformad del som kallas negativ. Kaffebönorna fylls i negativet. Den nedre delen är en konformad del, även kallad positiv.

Båda delarna passar perfekt in i varandra. Den motsatta rotationen av de två delarna säkerställer att kaffebönorna mals jämnt. På grund av det låga varvtalet värms konkvarnen inte upp så snabbt.

Fördelar
 • Jämnt resultat av kaffepulvret
 • Låg platsförbrukning
 • Låg uppvärmning har en god effekt på aromen
Nackdelar
 • Hög malningsprocess

Detta har en positiv effekt på kaffebönornas aromer. Du kan också bestämma graden av slipning. Ju närmare tratten och konen är varandra, desto finare är det malda kaffet.

En kaffemaskin med en konisk kvarn lämpar sig väl för hemmabruk eftersom den inte tar så mycket plats. Slipningen ger dock upphov till mycket buller.

Hur fungerar en kaffemaskin med skivkvarn och vilka är dess för- och nackdelar?

Skivkvarnen har två skivor ovanpå varandra. Slipskivorna roterar i motsatt riktning och maler kaffebönorna till kaffesump.

Med skivslipmaskinen kan du också bestämma slipgraden. Ett litet avstånd mellan de två slipskivorna gör att kaffepulvret blir jämnt och fint.

Fördelar
 • Kostnadseffektivt
 • Tyst malningsprocess
 • Malningsgrad kan bestämmas för fint kaffepulver
Nackdelar
 • Hög hastighet ger stark uppvärmning
 • Hög platsförbrukning

Skivkvarnen arbetar tystare än konkvarnen. Det är också billigare att köpa och skivorna är lättare att byta ut. På grund av skivkvarnens storlek kräver maskinen mycket utrymme.

Den höga hastigheten gör dock att skivorna värms upp mycket, vilket har en negativ inverkan på utvecklingen av kaffearomen. Maskinen är dock lämplig för hemmabruk på grund av den tysta slipningen.

Hur fungerar kaffemaskinen med slagkvarn och vilka är dess för- och nackdelar?

Slagkvarnen har en enkel konstruktion och fungerar på samma sätt som en mixer. Den har två roterande blad som hackar kaffebönorna i mindre bitar. Slåtterkvarnen är billig och lätt att rengöra.

Fördelar
 • Billig
 • Lätt att rengöra
Nackdelar
 • Kraftig upphettning leder till att aromer försvinner
 • Dåligt malningsresultat

Den anses dock vara undermålig och används i allt mindre utsträckning. Kvarnen värms upp snabbt och kaffebönorna förlorar sin arom under malningsprocessen. Dessutom kan du inte justera malningen. Resultatet är därför en blandning av grovt och fint kaffepulver.

Inköpskriterier: Dessa faktorer kan du använda för att jämföra och utvärdera kaffemaskiner med kvarnar

I det följande vill vi visa dig vilka faktorer du kan använda för att jämföra och utvärdera kaffemaskiner med kvarnar. Det gör det lättare för dig att avgöra om en viss produkt är lämplig för dig eller inte.

Sammanfattningsvis kan man säga följande:

 • Digital drift
 • Timer-funktion
 • Typ av kanna

I följande punkter kan du läsa om de enskilda köpkriterierna och hur du kan klassificera dem.

Digital drift

De flesta av våra kaffemaskiner med kvarn är utrustade med en digital display.

Beroende på maskinen kan de användas med mer eller mindre praktiska knappar. Detta gör det mycket praktiskt att kontrollera de inställningar som gjorts på displayen.

Timerfunktion

En annan praktisk funktion är den så kallade timerfunktionen. Föreställ dig att du vaknar på morgonen, går till köket för att äta frukost och ditt kaffe har precis malts och bryggts.

Typ av kanna

Det är viktigt att välja mellan en glaskanna och en termoskanna.
I nästan alla fall levereras motsvarande kaffekärl med maskinen.

En glaskanna kan vara mer attraktiv för dig eftersom den är billigare att köpa. Fördelen med en termoskanna är uppenbar - värmelagringen är mycket bättre. Du måste dock betala mer pengar för detta.

Bildkälla: 123rf.com / 82009086

Recensioner