Senast uppdaterad: september 15, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

17Analyserade produkter

32Tillbringade timmar

11Utvärderade artiklar

95Användarrecensioner

Kaffe är numera en av de viktigaste ekonomiska varorna i världen efter oljan och är människors favoritdryck. Sedan uppfinningen av filterkaffemaskinen 1964 kan de flesta människor inte längre föreställa sig ett liv utan kaffe på morgonen. Kaffemaskiner med timerfunktion eller termoskanna kan med sin olika utformning vara riktiga blickfång i köket.

Funktionerna i koffeinbomberna, t.ex. en bra kvarn eller en avtagbar vattentank, kommer dock före designen. Att hitta rätt kaffebryggare är inget problem tack vare många tester och prisjämförelser. Vi har därför jämfört olika modeller med varandra och du får reda på vad du bör tänka på när du köper och hur du i slutändan kan hitta rätt modell för dig.
Sammanfattning

  • Kaffebryggare med timer finns i flera olika utföranden och med olika avancerade funktioner. Varje maskin har sina egna fördelar och nackdelar.
  • Kaffemaskiner finns i alla kök och på alla kontor. Det finns dock vissa skillnader mellan maskinerna och du bör veta ungefär hur mycket kaffe du vill göra med din maskin. Du bör också överväga om du vill portionera kaffepulvret manuellt eller om du vill lita på tillverkarens anvisningar.
  • För att du ska kunna njuta av gott kaffe så länge som möjligt bör du behandla och rengöra din maskin väl. I resten av den här guiden visar vi dig hur du rengör maskinen på rätt sätt.

Kaffebryggare med Timer test: våra val

Köp och betygskriterier för kaffebryggare med Timer

För att du inte ska bli överväldigad när du köper din kaffebryggare har vi listat de viktigaste köpkriterierna. De är följande:

Nu ska vi förklara vilka dessa köpkriterier är så att du kan göra ett välgrundat köp.

Kaffemaskin med kvarn

En kaffemaskin med kvarn är en filterkaffemaskin som producerar kaffe automatiskt. Fördelen med en filterkaffebryggare med kvarn är att kaffet är nymalet och därför knappast förlorar någon arom, utan smakar mycket friskt.

Det är viktigt att maskinens kvarn är tillräckligt stark för att mala kaffebönorna till önskad grad. Om du vill använda färska bönor och dricka filterkaffe är en kaffemaskin med kvarn ett mycket bra val. Maskinerna är också helt rättvisande när det gäller priset.

Strömmen

Varje dag värms vatten i tyska hushåll, vilket är ganska strömkrävande. En kaffemaskin behöver lätt 800-1200 watt. Spara värmeplattan och häll upp kaffet i en termos direkt efter bryggningen.

Automatisk avstängning

Den automatiska avstängningen på kaffemaskiner sparar el och förhindrar i framtiden att kaffet hålls varmt i flera timmar i sträck, något som riktiga L-lälskare ändå rynkar på näsan åt - kaffet förlorar sin arom, blir bittert och gör dig trött.

Värmebrickan

Värmebrickan är avsedd för filterkaffemaskiners glas- eller rostfritt stålkannor. Detta är fördelaktigt vid konferenser eller andra kontinuerliga aktiviteter där kaffe konsumeras, eftersom det alltid hålls i en behaglig temperatur.

Vattentanken

I restaurangbranschen är helautomatiska kaffemaskiner med vattenanslutning standard. Orsaken till detta är vattentankens låga kapacitet. Om man inte kokar kaffe med några minuters mellanrum räcker det dock med en vattentank. Nackdelen är att bakterier kan sätta sig om tanken inte rengörs regelbundet. En annan fördel är den avtagbara tanken, som är lätt att rengöra.

Guide: Vanliga frågor om kaffemaskiner med Timer funktion

I det här avsnittet förklarar vi de vanligaste frågorna om kaffemaskiner med timerfunktion, så att du får tillräckligt med information när du vill köpa en kaffemaskin.

Vad är en kaffebryggare med Timer?

En kaffebryggare med timer är en vanlig kaffebryggare med en extra funktion. Den har en justerbar timer som gör färskt kaffe när tiden är inställd. Exempel: Om jag ställer in timern för att göra kaffe klockan 12 på min lunchrast, kommer kaffebryggaren att göra kaffe åt mig vid den inställda tiden.

Varför en kaffemaskin med Timer?

Frågan om en kaffebryggare med timer är mycket lätt att besvara när man tänker på varför kaffe är så populärt för snabbmat på språng. Du vaknar en måndagsmorgon, försover dig och har förstås mer tid att göra ditt eget kaffe. Därför är det första stoppet på vägen till jobbet det närmaste kaféet eller drive-in. En kaffebryggare med timer löser detta problem på ett mycket enkelt och elegant sätt.

Kaffeemaschine mit Timer

Med en kaffebryggare med timer kan du njuta av ditt kaffe precis som du vill ha det. (Foto: Hans Ripa/ Unsplash)

Med timerfunktionen kan du fylla maskinen med kaffebönor och vatten på kvällen innan du går och lägger dig. Timern ställs in och kaffemaskinen startar i tid nästa morgon, kokar vattnet och brygger kaffet enligt önskemål.

Det innebär att du inte längre behöver koka ditt eget kaffe om du redan är för sent ute nästa morgon. Detta sparar mycket pengar i längden, eftersom hemlagat kaffe är billigare än färdigköpt kaffe, och kaffebryggaren med timer gör det också möjligt att göra kaffe i större mängder och ta med sig det i en kaffekanna. Beroende på ditt eget dagliga kaffebehov kan en termos lätt räcka hela dagen.

Vilka typer av kaffebryggare med Timer

finns det? Det finns många olika typer av kaffemaskiner med timer. Man kan skilja mellan kvarn och pappersfilter, olika storlekar på vattentankar och vattennivåindikatorer samt effekten i watt. Ytterligare funktioner som en display för en perfekt överblick är också fördelaktiga. Visuellt sett är färg, vikt och stil viktiga.

För vem är en kaffebryggare med Timer lämplig?

Kaffebryggaren med timer är lämplig för personer som vet när de vill dricka sitt kaffe - gå upp på morgonen och kaffet är redan klart att njuta av.

Slutsats

För att starta dagen på rätt sätt finns det inget bättre för frahlingälskare än en kaffebryggare med timer, eller hur? Kaffemaskiner står vanligtvis på köksbänken. Jämfört med andra köksredskap (t.ex. kastruller, köksredskap eller grytor) förvaras de vanligtvis inte i skåpet efter användning, utan står fritt på bänkskivan.

Därför spelar maskinens utformning en viktig roll. När det gäller priset finns kaffemaskiner med timer i ett brett utbud - från billiga till mycket dyra, allt är möjligt. Beroende på utseende, funktioner och material finns det en maskin som passar varje budget.

Vi rekommenderar att våra kunder ägnar särskild uppmärksamhet åt sina kaffemaskiners material och prestanda för att få en produkt med lång livslängd. Men på grund av de många olika alternativen för maskinerna borde det finnas rätt kaffemaskin med timer för alla.

Bildkälla: nd3000/ 123rf

Recensioner