Senast uppdaterad: september 15, 2021

Vår metod

13Analyserade produkter

30Tillbringade timmar

15Utvärderade artiklar

189Användarrecensioner

Nu behöver jag en kopp kaffe! En fras som förmodligen används ofta. Det är precis vad den är till för: kaffemaskinen. Den lilla kaffebryggaren är särskilt populär på grund av sin platsbesparande storlek och användarvänlighet.

Vi vill bringa lite klarhet i djungeln av mångfald när det gäller små kaffemaskiner. Vi har tittat närmare på de olika modellerna, från kapselmaskiner till portafiltermaskiner, och jämfört dem direkt. Med vårt test av små kaffemaskiner 2023 vill vi hjälpa dig att ta reda på vilken modell som passar bäst för dig och dina behov.
Sammanfattning

  • Små kaffebryggare har en praktisk storlek och har därför en lämplig plats i varje hushåll.
  • Det finns flera olika modeller. Vi kommer att titta närmare på filterkaffemaskinen, kapselmaskinen, kaffepodsmaskinen, kaffemaskinen med kvarn och portafiltermaskinen tillsammans.
  • I de olika varianterna och prisklasserna finns det något för varje frahlingälskare. Vare sig det gäller resenärer i en husbil, i en studentbostad eller helt enkelt i dina egna fyra väggar.

Liten Kaffebryggare test: våra val

Marknaden för små kaffebryggare är stor. Det bör dock noteras att alla kaffebryggare inte är likadana. Beroende på priset varierar också kvaliteten mycket. Därför har vi valt ut de bästa modellerna för att hjälpa dig att fatta ditt beslut.

Små kaffebryggare: köp- och utvärderingskriterier

Nu är det dags att jämföra de olika modellerna direkt. Vi har valt olika kriterier för att göra jämförelsen så enkel som möjligt:

För att du ska veta exakt vad som är viktigt beskriver vi kriterierna närmare nedan.

Storlek

Storleken varierar avsevärt mellan de olika modellerna. Det finns inga standardstorlekar för små kaffebryggare. Kapsel- och filterkaffemaskiner samt maskiner med kvarn tar mest plats i en direkt jämförelse.

Det är bäst att i förväg fundera på var du vill placera kaffemaskinen. Det är bara att mäta hur mycket utrymme du har och använda dina mått som vägledning.

Du kan räkna med ungefär 30x20x30 cm. Naturligtvis finns det också versioner som är mer utrymmessnåla eller något större än denna storlek. Som sagt varierar detta mycket beroende på vilken typ av kaffemaskin det handlar om.

Vikt

I den färgglada världen av små kaffemaskiner finns det inte bara en mängd olika former, utan även vikten varierar mycket. De främsta är maskinerna med kvarn och portafilter, som ligger i toppskiktet med upp till 4,6 kg.

Beroende på dina behov kan du också hitta något lämpligt i mellanklassen. Här är kapsel- och padmaskinmodellerna värda att nämna, som väger omkring 2 kg. De lättaste är filterkaffemaskinerna, som finns från 1 kg.

Vattenbehållarens kapacitet

Små kaffemaskiner kännetecknas av sin kompakta form. Följaktligen är också vattentanken ganska liten. Det finns flera varianter, från 300 ml till 1,7 liter, beroende på dina önskemål och modellen. Den avgörande faktorn för dig är hur ofta du vill fylla tanken och hur mycket kaffe du dricker per dag.

Om du räknar med att en vanlig kopp är cirka 200 ml kan du få ut mellan 1,5 och 8,5 koppar ur en full vattentank.

Material

När det gäller material är tillverkarna relativt eniga. Alla maskiner är tillverkade av en kombination av plast och rostfritt stål. Om kaffemaskinen har en extra kanna är den vanligtvis gjord av glas eller finns som termoskanna. Du kan alltså inte göra fel.

Prestanda

Sist men inte minst ska vi tala kort om prestanda. Varför är det viktigt överhuvudtaget?

Wattantalet ger information om "hur snabbt" och "hur varmt".

Å ena sidan hur snabbt maskinen värms upp och å andra sidan hur varmt vattnet i maskinen blir. Om effekten är mycket låg kan det hända att vattnet inte värms upp tillräckligt kraftigt. Ju högre effekt, desto högre energiförbrukning.

De flesta små kaffemaskiner ligger i 1000-wattsegmentet. Det finns dock ett visst spelrum mellan knappt 1000 och 1700 watt. Om du väljer mellan två modeller är det inte ett misstag att välja den med den högre effekten.

Liten kaffebryggare: vanliga frågor och svar

Om du fortfarande har några frågor kvar har vi sammanfattat några viktiga frågor nedan. I nästa avsnitt får du veta allt du behöver veta om små kaffebryggare.

Vem passar en liten kaffebryggare?

En liten kaffebryggare passar i princip alla. Det spelar ingen roll om du är en kaffeälskare eller om du inte gillar att dricka kaffe själv men vill vara förberedd för besökare. Eftersom den inte tar upp mycket plats kan den också lätt förvaras när den behövs.

Kleine Kaffeemaschine-1

Oavsett om du är en älskare av väldoftande kaffe eller en mer sporadisk kaffedrickare har den här lilla kaffebryggaren något att erbjuda alla.
(Bildkälla: Nathan Dumlao / Unsplash)

Mindre modeller är definitivt en fördel för enmanshushåll. I versionen med ett uttag för en kopp och det för dig själv. Kanske med en timer som extra funktion? På morgonen välkomnar din lilla kaffebryggare dig till dagen.

Vill du ha en liten kaffebryggare för singlar?

Vi glömmer inte de kaffeälskande campare som finns bland oss. En liten kaffebryggare för resor är praktiskt taget ett måste. Perfekt lämpad för minimalt utrymme och ett bra stöd på långa resor. Det finns också extra modeller med en anslutning för cigarettändaren.

En annan utmärkt kombination är studenter och koffein. Plånboken är dock vanligtvis inte alltför tjock i detta skede av livet. Därför är en liten kaffebryggare som den här perfekt för hushåll med en mindre budget och en kärlek till det svarta guldet.

Vilka typer av små kaffebryggare finns det?

Om du bestämmer dig för att köpa en liten kaffebryggare finns det några olika modeller att välja mellan. Från kapseln till portafiltermaskinen och många varianter däremellan. Här hittar du en översikt där vi har sammanfattat de viktigaste fördelarna och nackdelarna för dig.

I det här företaget är filterkaffemaskiner en av de billigaste små kaffemaskinerna. Du kan köpa mycket kaffe från företaget, men du kan inte köpa det individuellt. Tyvärr kan den inte nödvändigtvis hålla jämna steg när det gäller smak. Om du vill brygga ett intensivt och silkeslent kaffe rekommenderar vi att du investerar mer tid och använder en lång kaffemaskin med portafilter.

Nyttan är särskilt viktig för kapsel- och padmasker. Effekten är en relativt stor minskning av basvärdet för plast- och aluminiumkapslar. The flesta tillverkare tillverkar kuddar av nedbrytbara filter, vilket gör dem miljövänliga, men de förlorar också sin arom snabbare.

Vad finns det för alternativ till en liten kaffebryggare?

Om din bryggare för lite kaffe av bittert ursprung inte fungerar är det ett alternativ för att det kaffe du vill ha efter att du har druckit upp det.

För att du ska vara på den säkra sidan i en nödsituation har vi samlat några bra tips nedan.

Som du vet finns det några alternativ. Men det bekvämaste och snabbaste är fortfarande själva kaffemaskinen. Du kan använda den tid det tar att brygga kaffe på några månader eller år och låta jobbet vara gjort.

Hur gör man brunt kaffe?

Det finns olika sätt att avkalka. Vissa maskerade företag erbjuder sina egna mjölkningsmedier. Men det finns också ett beprövat mirakelmedel mot kalk i hushållsskåpet: Vinäger. Kalkprocessen varierar från mask till mask. Därför vill vi veta vad ni har gjort.

  1. Aktiv cyling: Kapsel-, pad- och kaffemaskiner med portafilter har en mycket god cylingeffekt. Det är lämpligt att läsa direkt i bruksanvisningen hur man aktiverar detta.
  2. Förfarande för återlämning: Använd flytande medium eller, alternativt, lite vinessens i ett förhållande 1:4 med fett i tanken. Vanlig vinäger avkalkas också ganska bra. Senare ska vinet ätas i förhållandet 1:1 och processen ska avslutas en eller två gånger, beroende på hur du vill göra det.
  3. Skölj: I vissa fall kan du behöva köra en tank med rent vatten genom rören för att avlägsna eventuella restter från rengöringsmedlet.

Förfarandet är mycket likartat för filterkaffemaskiner. Om du fyller din tank med olja, oljeessens eller oljekalibreringsmedium ska du placera filtret i tanken för att kontrollera kalibreringen och se till att filtret används. Upprepa sedan processen med rent vatten och maskinen kommer att vara kalkfri igen.

Slutsats

Små kaffemaskiner sparar inte bara plats, de lämnar också inget att önska för frahlingälskaren. I artikeln hittar du en tydlig modell som du kan använda. De olika modellerna omfattar kapselkaffemasker, filterkaffemasker, padkaffemasker, kaffemasker med filter och portafilterkaffemasker.

Små filterkaffemasker är utformade för att producera en stor mängd kaffe och är därför idealiska om du har mycket kaffe. Portafiltermaskiner portionerar bar kaffet i form av espresso och är därför ett måste, särskilt för renodlade kaffekonnässörer. Capslar och podmasker överanvänds eftersom de är utformade för att användas och användas på tallriken. Om du har hittat en modell som passar bör du kontrollera den när du vill att kaffebryggaren ska passa till den. Då finns det inget som kan hindra dig från att njuta av din kaffe.

Bildkälla: Suzi / 123rf.com

Recensioner