Senast uppdaterad: mars 11, 2022

Vår metod

24Analyserade produkter

51Tillbringade timmar

32Utvärderade artiklar

173Användarrecensioner

Matta 120X180 är en mattstorlek som mäter 120 tum och 180 tum. Den har en yta på 2 400 kvadratfot och kan täcka upp till 23,5 m2 eller 250 fot2 beroende på vilken tjocklek du väljer (se nedan). Alla våra mattor säljs per sq/yd så det betyder att din beställning kommer att vara en sammanhängande bit utan skarvar.
Matta 120x180 test: våra val

Matta 120x180: Vanliga frågor

Vilka typer av mattor 120X180 finns det och vad är avgörande för en bra produkt?

Det finns två typer av matta 120X180, en är den skurna luggmattan och en annan är den slingade luggmattan. Den förstnämnda har en slät yta medan den sistnämnda har öglor på ytan. Båda har olika användningsområden i hem eller kontor beroende på deras konsistens och kvalitet.

Det finns många faktorer som avgör om en matta 120X180 är bra eller inte. Kvaliteten på det material som använts vid tillverkningen av mattan, hur väl den syddes ihop och till och med vilket land den kommer från spelar alla en viktig roll för att bestämma dess värde. En högkvalitativ Carpet 120X180 kan hålla i åratal om den tas om hand på rätt sätt medan en med dåligt hantverk faller sönder mycket tidigare.

Vem ska använda en matta 120X180?

En matta 120X180 är idealisk för alla som vill lägga till lite extra komfort och värme i sitt hem. Mattan kan användas i alla rum i huset, vilket gör den perfekt som underlag eller till och med bara för sig själv. Den är också bra om du vill ha något som kommer att hålla länge - den här mattan har tillverkats med högkvalitativa material så den kommer inte att slitas ut så lätt.

På grundval av vilka kriterier ska du köpa en matta 120X180?

Det enklaste svaret är "forskning". Titta runt på internet och hitta recensioner, betyg eller vittnesmål från personer som har köpt mattor 120X180. Läs dem noggrant och analysera alla aspekter av produkten och dess viktigaste egenskaper. Var särskilt uppmärksam på punkter som hållbarhet, kvalitet, användarvänlighet osv. Läs inte bara om positiva erfarenheter. Om du ser ett stort antal negativa användarrecensioner för en viss Carpet 120X180 lämnar du den på hyllan. Du kan också fråga vänner, grannar eller andra personer som är bekanta med den här typen av produkter om deras råd - chansen är stor att de redan äger en själv .

Se till att du jämför måtten på mattan 120X180. Se våra tips om hur du väljer en matta för ditt hem här.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en matta 120X180?

Fördelar

Den största fördelen med en matta 120X180 är att den kan användas för nästan alla ändamål. Oavsett om du vill använda den här mattan i ditt hem eller på kontoret kommer storleken och designen att passa perfekt till de flesta inställningar. Detta gör det enkelt att hitta en plats för denna matta oavsett var du vill lägga den. En annan bra sak med dessa mattor är hur hållbara de är jämfört med andra typer av mattor på marknaden idag. De tenderar också att hålla längre än många andra också, så du behöver inte heller oroa dig för att byta ut dem för ofta, vilket innebär större besparingar med tiden.

Nackdelar

Det finns många nackdelar. Först och främst är priset högre än för de flesta andra typer av mattor. Den har också en kortare livslängd och kräver mer underhåll för att hålla den snygg och fungerande så länge som möjligt. Slutligen kan det vara svårt att hitta ersättningsdelar om du behöver dem i framtiden.

Shoppingguide: Allt du behöver veta

Vilka märken och tillverkare finns representerade i vår granskning?

I vår översikt presenterar vi produkter från olika tillverkare och leverantörer. Listan innehåller produkter från följande märken och tillverkare:

  • FASZFSAF
  • IVQAPP

Vad är prisintervallet för de presenterade produkterna?

Den billigaste Matta 120x180 i vår recension kostar cirka 646 kr och är idealisk för kunder som är medvetna om sina pengar. De som är villiga att lägga mer pengar för bättre kvalitet kan dock också lägga runt 12297 kr för en av de dyrare produkterna.

Recensioner