Senast uppdaterad: september 14, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

14Analyserade produkter

Los enrutadores WiFi móviles brindan una buena y sólida conexión a Internet donde de otro modo no la habría. Ya sea que se encuentre en el campo o junto al lago, tiene una buena conexión a Internet para navegar o trabajar en cualquier lugar. Esto es especialmente práctico para personas que viajan mucho por trabajo.

Con nuestra prueba de enrutadores WiFi móviles 2023 queremos ayudarlo a encontrar el enrutador WiFi móvil adecuado para usted. Hemos comparado diferentes enrutadores inalámbricos móviles entre sí y hemos enumerado sus respectivas ventajas y desventajas. Esto debería hacer que su decisión de compra sea lo más fácil posible.
Resumen

  • Con los enrutadores wifi móviles, puede acceder a Internet en casi cualquier lugar del mundo y, por lo tanto, trabajar sobre la marcha.
  • Básicamente, hay varios factores básicos a los que debe prestar atención: por ejemplo, las dimensiones y el peso.
  • Con los diferentes enrutadores inalámbricos móviles, hay una cantidad diferente de dispositivos que puede conectar al enrutador. También tienen diferentes velocidades de transferencia y duración de la batería.

Prueba de enrutador wifi móvil: nuestras opciones

Hemos recopilado nuestros favoritos a continuación. Esto debería ayudarlo a facilitar su decisión de compra y a encontrar el enrutador inalámbrico móvil adecuado para sus necesidades.

Enrutadores inalámbricos móviles: criterios de compra y evaluación

Para que no te abrumes a la hora de comprar enrutadores inalámbricos móviles y para encontrar el enrutador perfecto para ti, hemos seleccionado y recopilado algunos de los criterios de compra más importantes que debes tener en cuenta a la hora de realizar tu compra. Estos criterios deberían facilitar la comparación de los modelos individuales para que pueda tomar una decisión objetiva e informada.

Los criterios que puede utilizar para comparar enrutadores inalámbricos móviles son los siguientes:

En los siguientes puntos, explicamos qué es importante en los criterios individuales.

Pesos y medidas

En general, debe decidir desde el principio qué tan grande y pesado debe ser su enrutador inalámbrico móvil. Por supuesto, depende de dónde quieras colocarlo al final. Debe medir el espacio dado al principio para que su enrutador inalámbrico móvil no se vuelva demasiado grande al final.

Den genomsnittliga storleken är cirka 10 x 4 x 7 centimeter (1).

Alla mobila trådlösa routrar är faktiskt lika stora och lätta. Det finns dock skillnader: vissa är mycket platta men ganska breda och andra är ganska höga men smalare. Vissa är mer som en rektangel, andra mer som en kvadrat.

Dataöverföringshastighet

Dataförmågan beskriver nettomängden data per tid som överförs via ett trådbundet medium (2).

Ju nyare teknik, ju lägre frekvensband i GHz, desto högre dataöverföringshastighet (brutto - teori) eller genomströmningshastighet (netto - praktik). Detta sträcker sig från upp till 5 Mbit/s, vilket skulle innebära en mycket långsam WLAN-hastighet, till upp till 900 MB/s eller till och med 1,3 GB/s, vilket återigen skulle innebära en mycket snabb och hög dataöverföringshastighet.

Det innebär att ju högre Mbit eller GB per sekund som anges, desto mer data överförs per sekund via ett trådbundet medium eller, som här, via ett mobilt medium (3).

Antal enheter

Det finns olika antal enheter som kan anslutas till din mobila WiFi-router. Allt beror på dina önskemål och hur många enheter du behöver.

Det finns trådlösa routrar som kan ansluta upp till 10 olika enheter och andra som kan ansluta upp till 35 olika enheter.

Så du kan välja det som passar dig bäst.

Batteritid

Batteritiden beror också på den trådlösa mobilroutern, det finns trådlösa mobilroutrar med mycket lång batteritid och andra med något kortare batteritid. På det hela taget måste du, precis som med antalet enheter, se vad du behöver. Hur länge är du vanligtvis på väg och hur lång batteritid behöver du?

När du köper måste du också vara medveten om att det även finns mobila trådlösa routrar utan batteri, vilket innebär att de inte är särskilt lämpliga för att användas på vägen, eftersom de behöver en strömanslutning (4).

Men nu ska vi titta på de som har ett inbyggt batteri. Här varierar batteritiden mellan 6 och 24 timmar. För vissa räcker batteriet till och med en hel dag.

Mobila trådlösa routrar: vanliga frågor och svar

I det följande vill vi besvara de viktigaste frågorna om mobila trådlösa routrar. Vi har valt ut frågorna för dig och kommer att besvara dem inom kort. På detta sätt vill vi ge dig en djupare inblick i ämnet. När du har läst guiden vet du all viktig bakgrundsinformation om mobila WiFi-routrar.

Vad är en mobil trådlös router?

En mobil WiFi-router ger dig möjlighet att ansluta till Internet snabbt och säkert. Detta är alltid praktiskt när du till exempel är ute i naturen eller i områden där du helt enkelt inte har gratis wifi.

enrutador Wlan móvil

Med en mobil wifi-router kan du arbeta var som helst och är därför helt obunden (Bildkälla: Christin Hume/ Unsplash).

I sådana situationer kan du använda en mobil wifi-router för att få tillgång till internet. Det innebär att du inte längre behöver förlita dig på en stationär router utan kan dra nytta av alla fördelar med att vara mobil.

Du kan också sätta in olika SIM-kort från olika operatörer i din mobila WiFi-router, så att du kan ansluta flera enheter direkt till Internet. Det här steget kan också spara extra pengar eftersom du inte behöver teckna ett extra dataplan (5).

Vilka typer av mobila WiFi-routrar finns det?

Om du vill skaffa en mobil trådlös router finns det tre olika typer att välja mellan: Mobil wifi-router med batteridrift, med bilens laddkabel eller med en strömanslutning. Vi har sammanställt de viktigaste fördelarna och nackdelarna med de olika typerna för dig nedan:

Typ Fördelar Nackdelar
Mobil wifi router med batteridrift Särskilt flexibel, du kan använda den var som helst, användning utomlands möjlig Du måste se till att batteriet verkligen är laddat
Mobil wifi router med laddkabel för bilen Du kan använda fördelarna med wifi i bilen Kan endast användas i bilen, inte på vägen, eftersom den är beroende av elektricitet
Mobil wifi router med strömanslutning Behöver endast ett vanligt uttag för laddning, kan användas bekvämt hemifrån Absolut inget för på vägen, inte heller lämplig för bilen, ingen användning utomlands möjlig

Här i tabellen kan du nu se de respektive fördelarna och nackdelarna med de olika typerna av trådlösa mobilroutrar. I det följande kommer vi att gå in mer i detalj på alla funktioner.

  1. Mobil trådlös router med batteridrift: Den stora fördelen med en mobil trådlös router med batteridrift är att du är mycket flexibel med en sådan mobil trådlös router. Du är inte beroende av en strömkälla eller något liknande. Du kan använda routern överallt där det finns ett LTE-nätverk, oavsett om det är vid sjön eller på landsbygden. Det enda du måste se till är att batteriet verkligen är laddat, eftersom en vanlig kontakt inte kan hjälpa dig här.
  2. Mobil wifi-router med laddningskabel för bilen: Alternativt finns det också en mobil wifi-router med laddningskabel för bilen. Detta är en medelväg mellan de tre olika varianterna som presenteras här. Här är du inte bunden till en stationär plats, vilket är fallet med den tredje varianten, men du kan inte ta den med dig vart du än är. Denna version är beroende av bilen. Du behöver åtminstone inte resa på motorvägen utan wifi.
  3. Med ett vanligt hushållsuttag: Den sista varianten är den som kräver ett vanligt hushållsuttag. Du kan sedan använda den på vägen, till exempel på campingen. I det här fallet måste du dock vanligtvis ange fasta surfområden, och det är inte heller möjligt att använda den utomlands. Detta är också lämpligt som en lösning på fasta platser, t.ex. i ett trädgårdsskjul eller en stuga (6).

Vilka alternativ finns det till en mobil trådlös router?

Det finns många olika alternativ till mobila trådlösa routrar. Varje alternativ har sina för- och nackdelar. I följande avsnitt ger vi dig en kort översikt över alternativen till mobila WiFi-routrar.

  • Mobil hotspot: Detta är en mycket vanlig och ofta använd metod. Med den kan du snabbt och enkelt förvandla din smartphone till en router som du kan ansluta till exempel din dator eller andra smartphones till. Detta förbrukar dock mycket batteri och är inte praktiskt i längden. Det tar också en stor del av din egen datavolym i anspråk.
  • Mobildatapinne: Mobildatapinnen ansluts till din bärbara dator via USB, men kräver ett lämpligt SIM-kort för att få tillgång till det mobila datanätet. Detta når dock snabbt sina gränser på semesterresor eller på fritiden.

Var och en av routrarna har vissa fördelar som man inte får ta miste på. På det hela taget är det svårt att hitta ett bra alternativ till en mobil wifi-router som också uppfyller alla fördelar med en sådan router. Dessa är mer en tillfällig lösning.

enrutador Wlan móvil

Smartphones kan också fungera som mobila hotspots, men det är inte lika fördelaktigt och inte heller tänkt som en långsiktig lösning. (Bildkälla: Maxim Ilyahov/ Unsplash).

Trots detta verkar den mobila wifi routern vara överlägsen de andra i många avseenden. Det är inte utan anledning som mobila trådlösa routrar har blivit så populära och ofta finns i tyska hushåll.

Hur fungerar en mobil trådlös router?

Principen bakom den är faktiskt exakt densamma som för en smartphone med datafunktion. Precis som den mobila trådlösa routern använder den mobilt internet, dvs. det trådlösa datanätverket (7).

En mobil WiFi-router är mycket praktisk om du reser mycket i tjänsten.

Detta är särskilt användbart på landsbygden, till exempel där det vanligtvis finns otillräcklig täckning eller mycket långsamma anslutningar.

I allmänhet är en mobil trådlös router mycket praktisk om du är mycket på resande fot, till exempel i affärer, eller om du i allmänhet är mycket på resande fot, men inte kan eller vill vara utan bra internet. Det innebär att du kan arbeta eller surfa på internet var som helst utan problem.

Är det svårt att installera en mobil WiFi-router?

Nej, det är absolut inte svårt att installera en mobil WiFi-router. Det beror bara lite på vilken typ av mobil wifi-router det är. Men på det hela taget är det aldrig riktigt svårt.

enrutador Wlan móvil

Med en mobil wifi-router slipper du det, inga irriterande kablar eller liknande. Installationen är mycket enkel (Bildkälla: Thomas Jensen/ Unsplash)

Cada enrutador WiFi móvil también viene con una guía paso a paso sobre cómo instalar su nuevo enrutador WiFi móvil y conectarlo a sus dispositivos.

[/ kb_faq]

Conclusión

Con un enrutador wifi móvil, puede acceder a Internet en cualquier parte del mundo. No importa si estás en medio del bosque o nadando en un lago. Tiene una buena y rápida conexión a Internet en todas partes sin consumir sus propios datos móviles.

Por supuesto, también puede usar alternativas, pero estas no son realmente una solución a largo plazo porque generalmente son un poco poco prácticas y complicadas. Los enrutadores inalámbricos móviles son muy fáciles de instalar y usar. No hay grandes dificultades, razón por la cual incluso las personas que no tienen conocimientos técnicos lo afrontarán bien.

Fuente de la imagen: Axeiz / 123rf

Referenser (7)

1. Stern.de: 7 unterschiedliche mobile WLAN Router im Vergleich – finden Sie Ihren besten Router für unterwegs – unser Test bzw. Ratgeber 2021
Källa

2. Wikipedia.de: Datendurchsatz
Källa

3. Wikipedia.de: Datendurchsatz
Källa

4. Stern.de: 7 unterschiedliche mobile WLAN Router im Vergleich – finden Sie Ihren besten Router für unterwegs – unser Test bzw. Ratgeber 2021
Källa

5. Stern.de: 7 unterschiedliche mobile WLAN Router im Vergleich – finden Sie Ihren besten Router für unterwegs – unser Test bzw. Ratgeber 2021
Källa

6. Verivox.de: Mobiler Wlan Router
Källa

7. Verivox.de: Mobiler Wlan Router
Källa

7 olika mobila WLAN-routrar i jämförelse - hitta den bästa routern för mobilt bruk - vårt test eller vår guide 2021
Stern.de: 7 unterschiedliche mobile WLAN Router im Vergleich – finden Sie Ihren besten Router für unterwegs – unser Test bzw. Ratgeber 2021
Gå till källan
Dataflöde
Wikipedia.de: Datendurchsatz
Gå till källan
Dataflöde
Wikipedia.de: Datendurchsatz
Gå till källan
7 olika mobila WLAN-routrar i jämförelse - hitta den bästa routern för mobilt bruk - vårt test eller vår guide 2021
Stern.de: 7 unterschiedliche mobile WLAN Router im Vergleich – finden Sie Ihren besten Router für unterwegs – unser Test bzw. Ratgeber 2021
Gå till källan
7 olika mobila WLAN-routrar i jämförelse - hitta den bästa routern för mobilt bruk - vårt test eller vår guide 2021
Stern.de: 7 unterschiedliche mobile WLAN Router im Vergleich – finden Sie Ihren besten Router für unterwegs – unser Test bzw. Ratgeber 2021
Gå till källan
mobil wifi router
Verivox.de: Mobiler Wlan Router
Gå till källan
mobil wifi router
Verivox.de: Mobiler Wlan Router
Gå till källan
Recensioner