Senast uppdaterad: oktober 15, 2021

Vår metod

21Analyserade produkter

16Tillbringade timmar

8Utvärderade artiklar

72Användarrecensioner

Vad kan vara bättre än en hemlagad pizza? Men det dåliga är att det tar tid att göra sin egen deg. Lyckligtvis finns det ett botemedel: en pizzadeg. Tack vare en pizzadeg kan du laga din egen pizza direkt.

I följande artikel kommer vi att presentera olika alternativ till pizzadeg. I våra kriterier kan du välja rätt pizzadeg för dig.
Sammanfattning

  • Det finns olika typer av pizzadeg, bland annat sådana som är lämpliga för allergiker och ketogen kost.
  • pizzadeg kan spara mycket tid och ansträngning när du är sugen på pizza.
  • Pizzadeg kan göras av olika mjölsorter. Dessa har ett starkt inflytande på smaken.

Pizzadeg test: våra val

I det här avsnittet har vi sammanställt våra favoriter som kan hjälpa dig att fatta ett köpbeslut. Det finns en lämplig pizzadeg för varje smak och varje behov. Detta kan sedan också beställas mycket enkelt.

Köp- och bedömningskriterier för pizzadeg

För att göra det lättare för dig att välja din nästa pizzadeg har vi sammanfattat de viktigaste kriterierna så att du kan hitta den bästa pizzadegen för dig. Kriterierna är följande:

Nu ska vi förklara vad du ska leta efter i dessa kriterier så att du kan fatta ett välinformerat beslut.

Förpackningsstorlek

Förpackningsstorleken på en pizzadeg ger information om förhållandet mellan pris och prestanda och hur många pizzor du kan laga med den. Pizzadegsförpackningar varierar mellan 100 och 2000 gram. Ju större förpackning, desto lägre pris. När det gäller stora förpackningar kan det hända att du inte tycker om degen eller att den inte smakar bra, men eftersom du har köpt så mycket av den måste du först använda den.

Vi rekommenderar därför att du inte beställer för mycket pizzadeg utan flera mindre pizzadegförpackningar. Det ger dig också möjlighet att testa andra typer av mjöl och hitta din favoritpizzadeg.

Mjölsort

Mjölsorten är särskilt viktig för smaken och om du är glutenallergiker. Typen av mjöl kan också göra din pizzadeg nyttigare. Dessutom ändras näringsämnena på grund av de olika ingredienserna.

Standardmjölet i de flesta pizzadegar är vitt mjöl med jäst. Alternativa mjölsorter är t.ex. dinkelmjöl, kokosnötmjöl och guldmjöl, som är nyttigare än vitt mjöl och ett bra alternativ om du är glutenintolerant.

Bakmix eller färdig deg

Pizzadeg säljs i två typer, bakmixer och färdig deg. När det gäller blandningar måste du följa instruktionerna på förpackningen för att göra pizzadegen. Färdiga blandningar går snabbt att förbereda. Men om du använder en färdig deg direkt kan du spara lite tid och risken för att det ska gå fel är mindre.

Det finns inte riktigt lika många olika sorters färdig deg som färdiga bakmixer, och den färdiga degen kostar oftast mer än bakmixen. Så om du har tid och vill spara pengar rekommenderar vi en bakmix, men om det måste gå snabbare och du inte behöver vara uppmärksam på priset är en färdig deg det rätta valet.

Guide: Vanliga frågor om pizzadeg Utförligt besvarade

I det här avsnittet förklarar vi de vanligaste frågorna om pizzadeg, så att du får tillräcklig information när du vill köpa pizzadeg.

Vem passar en pizzadeg för?

En pizzadeg passar för dem som vill laga sin egen pizza och inte vill beställa den. Den stora fördelen med en färdig pizzadeg är att du kan spara tid på degen.

Tack vare den färdiga pizzadegen kan du lägga din pizza direkt. (Bildkälla: Pixabey / Felix_W)

Det går mycket snabbare att tillaga och du kan ägna mer tid åt andra ingredienser till pizzan.

Vad är en pizzadeg?

En pizzadeg är en färdig bakmix eller en färdig deg som är avsedd att förenklas för att laga pizza. Dessa innehåller redan en bakmix, jäst och salt och är redo att laga en pizza. Det sparar mycket tid när du förbereder en pizza.

Slutsats

För att spara tid på att köpa eller beställa färdig pizza är pizzadeg ett billigare och hälsosammare alternativ. Eftersom det finns många olika bakmixer och förpackningsstorlekar kan du hitta rätt pizzadeg för alla.

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig inspiration om olika pizzadegar.

(Omslagsbild: Pixabay / Mrdidg)

Recensioner