Senast uppdaterad: mars 14, 2022

Vår metod

24Analyserade produkter

76Tillbringade timmar

31Utvärderade artiklar

176Användarrecensioner

En pool med värmepump är en pool som använder en elektrisk eller gasdriven enhet för att överföra värme från en plats till en annan. Den vanligaste användningen av denna teknik är uppvärmning av vatten, men den kan också användas för luftkonditionering och kylning.
Pool med värmepump test: våra val

Pool med värmepump: Vanliga frågor

Vilka typer av pool med värmepump finns det och vad är avgörande för en bra produkt?

Det finns två typer av pool med värmepumpsystem. Det första är ett system med sluten krets som använder poolvattnet för att värma och kyla ditt hem. Den här typen av system fungerar bra i klimat som har måttliga temperaturer året runt. Ett andra alternativ för uppvärmning med en poolpump är ett system med öppen krets, där du använder det kalla vattnet från din pool som en del av din HVAC-enhets kondensatorspiral eller förångningsspole (beroende på om det är kylning eller uppvärmning). En öppen slinga kan användas i kallare områden eftersom det inte finns någon risk för frysning; den här typen kräver dock mer underhåll än andra alternativ eftersom du måste byta ut delar med några års mellanrum på grund av korrosion som orsakas av saltuppbyggnad från användning av klortabletter och/eller bromtabletter under vintermånaderna när du inte simmar regelbundet.

Kvaliteten på poolvärmepumpar bestäms av hur mycket BTU de kan producera. Till exempel kan en bra poolvärmare med en utgivningskapacitet på mellan 6500 och 12000 BTU/timme hålla badplatsen varm under vintermånaderna. Om du har en stor pool i marken eller ovan jord är det bäst att välja en som har minst 10000 BTU per timme, eftersom detta borde ge tillräckligt med värmeeffekt för att hålla vattentemperaturen runt 70 grader Fahrenheit (21 C).

Vem bör använda en pool med värmepump?

Poolägare som vill spara pengar på uppvärmningskostnader.

Vilka kriterier bör du använda för att köpa en pool med värmepump?

Det bästa sättet att välja en pool med värmepump är att köpa en som kommer från ett välkänt märke. Du får heller aldrig glömma bort materialet och kvaliteten på varje produkt. Du bör alltid välja hållbara produkter med hög kvalitet. En vänlig servicepersonal kan också vara en viktig faktor när du köper Pool With Heat Pump online eller i butik, så se till att de också är tillgängliga.

Du behöver inte oroa dig för vilken pool med värmepump du ska köpa. Du kan jämföra dem genom att helt enkelt titta på deras funktioner, priser och andra faktorer som kundrecensioner eller betyg på onlinebutiker som Amazon.com och eBay.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en pool med värmepump?

Fördelar

En pool med värmepump är ett utmärkt sätt att spara pengar på din energiräkning. Det blir också bekvämare för dig och din familj, eftersom vattentemperaturen kan hållas på en optimal nivå året runt. Systemet fungerar genom att överföra värme från ett område av luft eller vätska till ett annat med hjälp av en kylcykel som använder elektricitet i stället för freongas. Detta innebär att det inte finns några skadliga kemikalier inblandade i uppvärmningen av vattnet i din pool.

Nackdelar

Den största nackdelen med en pool med värmepump är kostnaden. Värmepumpar är dyrare att installera än gas- eller elvärmesystem, och de kräver också underhåll för att fungera korrekt. Om ditt hem dessutom har en luftkonditionering som drivs med el från samma källa som poolvärmaren (i motsats till att använda naturgas), kommer du att ha mindre ström tillgänglig för andra apparater under rusningstid när båda enheterna behöver den mest - vilket kan vara besvärligt i bästa fall och farligt i värsta fall.

Shoppingguide: Allt du behöver veta

Vilka märken och tillverkare finns representerade i vår granskning?

I vår översikt presenterar vi produkter från olika tillverkare och leverantörer. Listan innehåller produkter från följande märken och tillverkare:

  • Hozee
  • BIWAHumor
  • CQyg

Vad är prisintervallet för de presenterade produkterna?

Den billigaste Pool med värmepump i vår recension kostar cirka 181 kr och är idealisk för kunder som är medvetna om sina pengar. De som är villiga att lägga mer pengar för bättre kvalitet kan dock också lägga runt 4865 kr för en av de dyrare produkterna.

Recensioner