Senast uppdaterad: september 15, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

11Analyserade produkter

13Tillbringade timmar

2Utvärderade artiklar

60Användarrecensioner

Traditionsföretaget Russell Hobbs är ett av de ledande företagen på marknaden för hushållsapparater. Därför är deras kaffemaskiner också mycket eftertraktade och populära. Det är sant att det råder hård konkurrens på marknaden för kaffemaskiner.

Russell Hobbs varumärke har dock visat sin anpassningsförmåga och erbjuder ett brett utbud av filterkaffebryggare och kaffebryggare med integrerad kvarn. Vi ville att vår recension av Russell Hobbs kaffebryggare 2023 skulle hjälpa dig att hitta den kaffebryggare som passar dig.

Vi har testat kaffemaskinernas specialfunktioner för dig och listat de tillhörande fördelarna och nackdelarna. Vi hoppas att vår rekommendation hjälper dig i ditt beslut.
Sammanfattning

 • Företaget Russell Hobbs grundades 1952 och har sedan dess varit en av marknadsledarna inom sektorn för hushållsapparater.
 • I princip skiljer man mellan filterkaffemaskiner och kaffemaskiner med kvarn. De skiljer sig därför åt i prestanda och prisklass.
 • Det bör nämnas att det finns differentierade inköpskriterier, t.ex. färg, funktion och material. Kriterierna kan naturligtvis också listas efter prioritet.

Russell Hobbs kaffebryggare test: våra val

Guide: Frågor du bör ställa dig själv innan du köper en Russell Hobbs kaffebryggare

Vad skiljer Russell Hobbs från andra tillverkare?

Alla borde känna till företaget Russell Hobbs. Det brittiska företaget grundades 1952 av William Russell och Peter Hobbs. Deras första uppfinning var en kaffebryggare CP med en varmhållningsfunktion.

Under de kommande åren kommer företaget att växa och utvidga sitt sortiment av olika hushållsapparater. Företaget är nu ett av de mest kända företagen i sin bransch.

Hushållsapparaterna från Russell Hobbs kan inte bara övertyga med mycket modern teknik, de är också högkvalitativa och framtidsinriktade.

Därför lovar Russell Hobbs mer än bara vackra stunder i livet. Tack vare de fantastiska kaffemaskinerna kan du fördjupa dig i kaffets värld med varje klunk.

Vad är prisintervallet för Russell Hobbs kaffebryggare?

Det är självklart att försäljningspriset kan variera beroende på vilken modell kaffebryggaren är. Företaget Russell Hobbs kan erbjuda mycket högkvalitativa produkter, men också mycket bra produkter med ett mycket bra pris-prestandaförhållande.

Priserna på kaffebryggare ligger mellan 35 och 200 euro. Observera att Russell Hobbs inte erbjuder särskilda kaffemaskiner för barer och liknande. De är oftast lämpliga för privat bruk och därför är priserna upp till högst 200 euro. Sammanfattning:

Typ Pris
Filterkaffemaskin Ca € 35 till € 99
Kaffemaskin med kvarn Ca 100 € till 200 €

Vilka alternativ finns till Russell Hobbs kaffebryggare?

Nu finns det också väldigt många kaffemaskiner som erbjuds av olika företag och märken. Företag som Braun, Siemens, WMF och Severin erbjuder också bra alternativa produkter. I de flesta fall ligger de dock i det övre prissegmentet.

Russell Hobbs har dock övertygat med produkter av mycket hög kvalitet i över 70 år. De berikar inte bara familjer med sina kaffemaskiner, de är också perfekta för kontoret. Du kan naturligtvis också använda en handkvarn.

Men det tar mycket tid. Du måste värma vattnet och hälla det jämnt i filtret. Slutligen måste du vänta på att kaffet ska droppa igenom.

Beslut: Vilka typer av Russell Hobbs kaffebryggare finns det och vilken är rätt för dig?

Russell Hobbs kaffebryggare delas i princip in i två kategorier. Det finns filterkaffebryggare, som vanligtvis är billigare, och naturligtvis finns det kaffebryggare som maler kaffet med hjälp av en kvarn.

Slutligen bör det nämnas att Russell Hobbs inte erbjuder några helautomatiska kaffemaskiner eller inbyggda apparater i sitt sortiment. Filterkaffemaskinen och kaffekvarnen borde absolut räcka till för ett litet kontor eller en familj.

Dessa två varianter borde vara mer än bekanta för dig, eftersom kaffemaskiner redan definieras i namnet. De två typerna kommer dock att förklaras och förtecknas mer i detalj med sina för- och nackdelar i följande avsnitt.

Russell Hobbs Kaffeemaschine-1

Du bör veta vilka kaffebönor du föredrar och hur starkt de ska malas.
(Bildkälla: unsplash.com / Camila Levita)

Vad är en filterkaffebryggare från Russell Hobbs och vilka är dess fördelar och nackdelar?

Det måste erkännas att filterkaffemaskiner väcker många minnen från vår barndom. Familjefrukost förknippar man trots allt med släktingar och andra familjemedlemmar.

De flesta kaffebryggare fungerar med filterfunktion hos Russell Hobbs.

Nu kan du med rätta fråga dig varför filterkaffemaskiner har funnits så länge? Varför är de inte så föråldrade att de inte längre behövs, som till exempel CD-spelare? Förklaringen är mycket enkel: Filterkaffemaskiner är riktiga prisvärda maskiner!

Den levererar inte bara goda kaffedrycker, utan kan också bearbeta större mängder snabbt och säkert. Detta gör att arom och smak knappast går förlorade. Att göra en kaffekanna är mer än bara enkelt och relativt prisvärt.

Russell Hobbs har insett detta och erbjuder därför ett stort antal filterkaffemaskiner. Smaken kan naturligtvis inte jämföras med en kaffemaskin som har en kvarn.

Fördelar
 • Vattentanken är avtagbar
 • Prisvärt
 • Med en termisk kanna kan drycken hållas varm längre
Nackdelar
 • Det kan ta tid att passera genom filtret
 • Latte macchiato och cappuccino kan vara en utmaning
 • Ingen kvarn

Vad är en filterkaffebryggare från Russell Hobbs och vilka är dess för- och nackdelar?

Slutligen finns det också kaffemaskiner som kan övertyga med en integrerad kvarn. Företaget Russell Hobbs installerar vanligtvis en konisk kvarn i sina kaffemaskiner. Kottkvarnen garanterar alltid ett mycket nymalet kaffe.

Det är verkligen en smakexplosion! Russell Hobbs kaffebryggare arbetar mycket snabbt, tillförlitligt och skonsamt så att kaffet inte förlorar sina smaker. Men det finns också väldigt få varianter med en slaggräsklippare.

Slagkvarnen är snarare den billigare varianten bland slipmaskinerna och kan inte ge samma prestanda som en konisk kvarn. Det bör också nämnas att dessa kaffemaskiner med kvarnar naturligtvis ligger i en högre prisklass.

Fördelar
 • Mycket jämnt kaffe
 • Perfekt för älskare av malning
 • Användarvänlig
Nackdelar
 • Inköpspriset är högt
 • Kaffet är dyrt
 • Underhållsintensivt

Köpkriterier: Du kan använda dessa faktorer för att jämföra och utvärdera Russell Hobbs kaffebryggare

Användning

Russell Hobbs kaffebryggare har en mycket användarvänlig användning. Det är dock fullt möjligt att vissa kaffemaskiner kan kräva övning beroende på hur de används.

I vissa kaffebryggare räcker det med en knapptryckning för att det mesta av arbetet ska vara gjort och mycket få kräver fingerfärdighet.

För nästan alla maskiner gäller dessutom att det räcker med att läsa bruksanvisningen en gång för att alla frågor ska bli överflödiga. På så sätt kan du enkelt lära dig och öva på hanteringen.

De dyrare modellerna har vanligtvis en kontrollampa eller en skärm där du kan utföra olika funktioner. På så sätt kan du ta reda på om kaffebönorna är för få eller hur hårt malningen ska vara. Vissa maskiner har också ytterligare funktioner, till exempel en timer.

Kaffe

Naturligtvis spelar dina preferenser när det gäller kaffetyp också en stor roll när du väljer kaffemaskin. Det är mycket möjligt att du inte vill vara utan en speciell kaffeböna, så det är vettigt att köpa en kaffemaskin med kvarn.

På så sätt kan bönorna malas färskt och sedan bryggas. Det här är kaffenjutningen som frahlingälskare vill ha!

Russell Hobbs Kaffeemaschine-2

Kaffebönorna spelar naturligtvis också en viktig roll.
(Bildkälla: unsplash.com / Hans Ripa)

Den andra varianten är att förbereda kaffe för filterkaffemaskinen. Är du en av dem som klassiskt använder handkvarn eller maler bönorna separat? Naturligtvis är filterkaffemaskinen det bästa alternativet i detta avseende.

Med den här kan du bearbeta stora mängder och förbereda kaffe för hela familjen mycket snabbt och praktiskt. På så sätt kan du producera en jämn kvalitet även med stora mängder åt gången.

Materialet på kannorna

Kaffebryggarna från Russell Hobbs är vanligtvis tillverkade av ett grundläggande material, t.ex. högkvalitativ plast eller polerat rostfritt stål, så att apparaterna får ett speciellt utseende.

Eftersom alla kaffebryggare från Russell Hobbs har en kaffekanna spelar materialet en viktig roll. Kaffekannorna ingår och kan vara gjorda av glas eller värmeisolering.

 • Glaskannor: De flesta kaffebryggare med glaskanna har en inbyggd värmeplatta. Denna värmeplatta har funktionen att hålla kannan varm under en kort tid så att den stängs av automatiskt.
 • Termoskannor: Det speciella med termoskannor är att de kan hålla kaffet varmt under mycket lång tid. Det räcker med den termiska beläggningen för att göra detta, så det behövs ingen kokplatta eller värmeplatta. Efter bryggningen stängs kaffemaskinen av automatiskt.

Färg

Det måste erkännas att det inte finns så många färgvariationer i Russell Hobbs kaffemaskiner. Färgdesignen är oftast en kombination av rostfritt stål och svart. Slutligen finns det också kaffemaskiner som är helt vita eller har röda accenter.

Därför bör det också nämnas att den vanligaste färgen är svart, eftersom den passar till alla hushåll och man kan inte göra fel med den färgen.

Intressanta fakta om Russell Hobbs kaffebryggare

Hur tar jag bäst hand om min Russell Hobbs kaffebryggare?

Kaffemaskinen fungerar inte längre optimalt och kaffet har en konstig smak. Vem känner inte till detta problem? De flesta kaffemaskinägare känner till detta problem. Nu vill vi åtgärda problemet så att maskinen fungerar som vanligt och kaffet smakar gott.

Det första steget är att hälla avkalkningsmedel i kaffekannan och blanda det med vatten. Om du vill vara exakt ska du hälla i 200 ml avkalkningsmedel och 800 ml vatten. Det andra steget är att hälla all vätska i maskinens vattentank och starta bryggningsprocessen.

Nu rengör all vätska hela maskinen. I det sista steget ska du upprepa processen med 1 liter varmt vatten så att resterna av avkalkningsmedlet avlägsnas. Du kan upprepa sköljningen en andra gång för att vara säker.

Vilka andra produkter erbjuder Russell Hobbs?

Som redan förklarats är företaget mer än ett traditionellt företag. De flesta av oss känner till detta märke och äger till och med några hushållsapparater. Nu är frågan vad mer Russell Hobbs erbjuder? Det bör nämnas att Russell Hobbs huvudsakligen är inriktat på hushållsapparater.

Företaget erbjuder dock mycket mer än bara kaffebryggare och vattenkokare. I kategorin matberedning kan du hitta alla blandare. Det finns blenders som lämpar sig för smoothies, men det finns också hand-, stav- och stativblenders.

Dessutom finns det ett stort urval av brödrostar. De finns i många olika färger. Senare ingår även olika äggkokare, ångkokare och popcornmaskiner i Russell Hobbs sortiment. Slutligen går vi från köket till sovrummet eller vardagsrummet.

Varför? Företaget säljer också ångstrykjärn med laddningsstationer och ångborstar.

Företaget är en sann mästare bland hushållsapparater!

Om du letar efter hushållsapparater och är uppmärksam på ett mycket rimligt pris-prestandaförhållande är apparater från Russell Hobbs idealiska för detta. Vi talar trots allt om ett traditionellt företag med över 70 års erfarenhet.

Bildkälla: Rodrigues/ 123rf.com

Recensioner