Senast uppdaterad: september 1, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

7Analyserade produkter

21Tillbringade timmar

6Utvärderade artiklar

30Användarrecensioner

En ryggsäck på 35 liter är den perfekta följeslagaren för många tillfällen. Med en ryggsäck på 35 liter kan du åka på en flera dagar lång huttur eller en lång vandring utan att behöva avstå från viktig utrustning. En ryggsäck på 35 liter ger dig tillräckligt med plats för din bärbara dator och allt annat du behöver, även i vardagen. 35 liter ger dig gott om förvaringsutrymme utan att vara för tung eller otymplig. Med vårt stora 35-liters ryggsäckstest 2023 vill vi hjälpa dig att hitta den perfekta ryggsäcken för ditt projekt. Oavsett om du letar efter en vandringsryggsäck eller en vardagsryggsäck har vi valt ut olika modeller för dig och jämfört dem med varandra. Vi visar också fördelarna och nackdelarna med en ryggsäck på 35 liter och hjälper dig att fatta ett bra beslut.
Sammanfattning

 • En ryggsäck på 35 liter är en av modellerna med medelhög kapacitet. Ryggsäcken har gott om förvaringsutrymme utan att vara för tung och skrymmande.
 • Med välplacerade fack och fickor kan du vara säker på att du inte missar någon viktig utrustning. Vadderade axelremmar och justerbara bröst- och höftremmar garanterar en hög komfortnivå trots den stora kapaciteten på 35 liter.
 • En ryggsäck på 35 liter räcker ofta för längre vandringar. Genom att packa rätt behöver du inte göra dig av med något och kan njuta ännu mer av din vandring!

Ryggsäck 35 liter test: våra val

Köp- och bedömningskriterier för ryggsäckar på 35 liter

För att hitta den perfekta ryggsäcken på 35 liter för ditt projekt bör du ta hänsyn till några kriterier. För att underlätta ditt beslut har vi sammanfattat de viktigaste punkterna i följande punkter. Kriterierna du kan använda för att jämföra 35-liters ryggsäckar är:

Material

35-liters ryggsäckar finns i många olika material. Varje material har sina för- och nackdelar och lämpar sig för vissa ändamål. Vi ger dig en översikt över de mest populära ryggsäcksmaterialen i de följande punkterna.

 • Polyamid: 35 liters ryggsäckar används ofta som vandringsryggsäckar. Här rekommenderas ett ganska lätt och väderbeständigt material. Polyamid är ett syntetiskt material som är mycket tåligt och absorberar mycket lite vätska. Polyamid 6.6 är det vanligaste materialet för ryggsäckar. Det är också känt som nylon.
 • Polyester är en rivfast plast som absorberar mycket lite fukt. Dessutom är polyester UV-beständig och mycket elastisk. Efter polyamid är polyester det näst mest använda materialet för ryggsäckar. Den används främst för små och medelstora vandrings- och vandringsryggsäckar.
 • Canvas är ett tyg som är vävt av ett mycket starkt garn. Tyget kan impregneras för att göra det vattenavvisande och flamskyddande. Ryggsäckar i canvas har ofta en snygg vintage-design. Därför används de ofta som ryggsäckar för affärer, resor och fritid.

Vikt

Beroende på material och funktioner har ryggsäckar på 35 liter olika vikt. Många fack och ytterligare spännen och remmar gör alltid en ryggsäck lite tyngre. I de flesta fall är det dock inte alltför stora viktskillnader mellan materialen polyester, polyamid och canvas.
De flesta ryggsäckar på 35 liter som är tillverkade av dessa material finns i viktklasserna 1 till 1,6 kg. Vissa ryggsäckar av nylon är dock ett undantag. De kan vara särskilt lätta och väga upp till 325 gram. I tabellen nedan hittar du en översikt över genomsnittsvikten för ryggsäckar på 35 liter.
Ryggsäckstyp Material Vikt
Vandringsryggsäck Polyamid ca 1,2-1,6 kg
Vandringsryggsäck Nylon ca 0,33-0,9 kg
Skol- och fritidsryggsäck Canvas ca 0,8-1 kg

Fack

Vilka och hur många fack du behöver i din 35-liters ryggsäck beror helt och hållet på dina personliga preferenser och dina planer. En ryggsäck på 35 liter är en medelstor modell. Ju fler fack en ryggsäck har, desto bättre kan du sortera dina saker. Ju fler fack, desto tyngre är dock ryggsäcken. Välplacerade inre och yttre fack är mycket praktiska i en vandrings- och vandringsryggsäck. Den första stora skillnaden är mellan toploader, backloader och frontloader ryggsäckar. Som namnet antyder kan toploader-ryggsäckar fyllas uppifrån. Backloaders å andra sidan öppnas baktill på ryggsäcken och frontloaders framtill. Huvudfacket ska vara så stort som möjligt och erbjuda så mycket utrymme som möjligt.

En ryggsäck på 35 liter ska ha tillräckligt med utrymme och ändå vara överskådlig!

Dessutom måste en ryggsäck på 35 liter ha klokt placerade externa fack. Du vill ju alltid ha vattenflaska, pannband och solglasögon till hands. Mindre fack för värdesaker som nycklar och plånböcker är också praktiska. Du bör dock se till att din ryggsäck är snygg och prydlig. Förutom tillräckligt många inre och yttre fack bör din skol- och fritidsryggsäck också ha ett vadderat fack för bärbar dator. På så sätt är din bärbara dator mindre utsatt för stötar och andra påfrestningar.

Remmar och spännen

Korrekt placerade remmar och spännen är viktiga för en bekväm passform. Särskilt vandringsryggsäckar bör ha ett justerbart bröstband och ett midjeband. Med en ryggsäck på 35 liter är det mycket viktigt att du känner tillräckligt med stöd och stabilitet. Sådana ryggsäckar packas ju vanligtvis för en dagstur eller en vandring i en hytt som varar i flera dagar.

Axelremmarna ska sitta bra och ge tillräcklig

komfort. Detta gäller för ryggsäckar för vandring och vandring samt för skol- och fritidsryggsäckar. De senare erbjuds vanligtvis utan bröst- och midjeband, men kan ändå erbjuda tillräcklig bärkomfort med välsittande axelband.

Vattentätning

Ryggsäckens tyg kan göras vattenavvisande genom impregnering. För detta ändamål används till exempel plasten polyuretan (PU). Ryggsäckar i polyester och polyamid med PU-beläggning håller vatten ute på egen hand under lång tid. Detta är mycket viktigt inte bara för ryggsäckar för utomhusbruk utan även för skol- och fritidsryggsäckar. Man vet aldrig om en liten regnskur kan komma förbi.

För kraftigare skyfall kan du också använda ett regnskydd för din 35-liters ryggsäck

. Ett regnskydd för ryggsäcken är ofta inte bara vattentätt utan också damm-, vind-, snö- och smutsavvisande. Regnskyddet dras över ryggsäcken med ett elastiskt band. För att öka säkerheten har många regnskydd extra reflexer. Du är alltid synlig när du vandrar eller är ledig.

Färg

Ryggsäckar på 35 liter finns i många olika färger. Om synligheten är viktig för dig när du vandrar bör du välja en ljus färg. Annars kan du välja en svart modell och vid behov sätta på ett regnskydd med reflektorer. Ryggsäckar på 35 liter finns också tillgängliga för fritids- och skolbruk. De är vanligtvis tillverkade av ett canvastyg i ganska dämpade färger. Grå, bruna eller mörkgröna toner dominerar vanligtvis, vilket ger ryggsäcken en vintage look. Om du vill vara mer synlig kan du fästa reflektorer på din ryggsäck.

Guide: Frågor som du bör ställa dig innan du köper en 35-liters ryggsäck

Innan du bestämmer dig för en 35-liters ryggsäck har du säkert några frågor. Därför har vi listat de viktigaste frågorna och svaren om 35-liters ryggsäckar i följande guide.

Vad är speciellt med en 35-liters ryggsäck och vilka fördelar har den?

En 35-liters ryggsäck är en medelstor ryggsäck. Den är lämplig för en packvikt på mellan 10 och 13 kg. Det gör den till en idealisk följeslagare i många situationer.

Rucksack 35 Liter-1

En ryggsäck på 35 liter passar för många olika tillfällen. Vare sig det är en dagstur eller en huttur - den här ryggsäcken erbjuder tillräckligt med utrymme för din utrustning utan att vara för tung och skrymmande.
(Bildkälla: warrengoldswain/ 123rf.com)

En ryggsäck på 35 liter kan användas för dagsutflykter, hyttturer, vandringar med lätt packning och som familje- eller vandringsryggsäck. Den erbjuder tillräckligt med utrymme för att förvara din utrustning och dina värdesaker utan att bli för tung och otymplig. Ryggsäckar med en volym på 35 liter är också populära i skolan, på kontoret eller på fritiden. Ett fack för bärbar dator och en attraktiv design gör dem till den perfekta följeslagaren för din vardag.

Vilka typer av ryggsäckar på 35 liter finns det?

Ryggsäckar med en volym på 35 liter passar för olika tillfällen. För att hjälpa dig att välja din perfekta följeslagare har vi listat de vanligaste typerna nedan med deras för- och nackdelar.

Vandrings- och vandringsryggsäck med 35 liter

En vandrings- och vandringsryggsäck med 35 liter är perfekt för hyttturer, dagsturer eller vandringar med lätt bagage. En vandringsryggsäck är vanligtvis tillverkad av polyamid eller nylon. Dessa material gör ryggsäcken mycket lätt, vattentät och rivningsbeständig. Justerbara spännen och remmar ger optimal komfort under din vandringstur.

Fördelar
 • Tillverkad av lättviktigt, vattenavvisande och rivbeständigt material
 • Lämplig för en packvolym på 10-15 kg
 • Bra för dagsvandringar och hyttvandringar
 • Blir inte för tung och skrymmande
Nackdelar
 • Inte lämplig för projekt med mycket bagage
 • Kapaciteten är begränsad till högst 15 kg
 • Ej lämplig för långa turer med mycket utrustning

Laptop- och skolryggsäck med 35 liter

Ryggsäckar med en kapacitet på 35 liter är också lämpliga som skol- och fritidsryggsäckar. Oavsett om du är i skolan, på universitetet eller på kontoret har du alltid dina viktigaste saker med dig. Ryggsäckar på 35 liter är också perfekta för dagsutflykter.

Fördelar
 • Perfekt som skolryggsäck och ryggsäck för bärbar dator
 • vadderat fack för bärbar dator
 • tillräckligt med förvaringsutrymme för dagsutflykter
 • höjdjusterbar axelrem
 • finns i olika versioner
Nackdelar
 • Inte lämplig för resor med mycket bagage
 • Inte bekväma när de är tungt lastade
 • Designen går ofta ut över bärkomfort och bra passform
 • Vanligtvis erbjuds de utan bröst- och höftband
 • Materialen är ofta inte 100 % vattenavvisande

Ett viktigt kriterium för en 35-liters ryggsäck för bärbara datorer och skolor är definitivt ett fack för bärbar dator. Det är det enda sättet att skydda din dator från stötar och andra påfrestningar.

Rucksack 35 Liter-2

En ryggsäck på 35 liter är också den perfekta följeslagaren i skol- och arbetslivet. Med en snygg design och gott om utrymme har du alltid din bärbara dator och allt du behöver nära till hands.
(Bildkälla: unsplash / Bruce Mars)

Dessutom bör de inre och yttre facken placeras så bra som möjligt för att ge dig tillräckligt med förvaringsutrymme och ordning. Ryggsäckar för bärbara datorer och skolryggsäckar finns i många tilltalande stilar. Särskilt populära är modeller med läderprydnader i vintage-stil.

Vem är 35-liters ryggsäckar lämpliga för?

En ryggsäck med en kapacitet på 35 liter är lämplig för alla som behöver lite mer förvaringsutrymme. De hör till de medelstora ryggsäckarna och passar utmärkt för dagsutflykter till bergen, staden eller för att besöka vänner.

Ryggsäckar på 35 liter ger gott om utrymme utan att vara för tunga eller skrymmande

. För den som vill vara beredd på allt är en 35 liters kapacitet fantastiskt bra för den som vill vara beredd på allt. Du kan förvara allt du behöver utan att bära för mycket. Om du letar efter vadderade ryggremmar får du ännu mer komfort.

Vilka är alternativen till en ryggsäck på 35 liter?

Som ett alternativ till en ryggsäck på 35 liter finns det naturligtvis ryggsäckar med mer eller mindre kapacitet för andra ändamål.

 • Ryggsäckar på mindre än 10 liter är särskilt lämpliga för korta vandringar eller löpning. De är mycket lätta, små och har egentligen bara plats för det nödvändigaste. I gengäld slipper du släpa runt på överflödigt bagage och kan njuta av full rörelsefrihet. Ryggsäckar på under 10 liter är perfekta vandringskamrater för barn.
 • Ryggsäckar på mellan 10 och 19 liter är väl lämpade för cykelturer eller som klassiska vandringsryggsäckar för dagsturer. De har plats för dina viktigaste redskap och är extremt lätta. Dessa ryggsäckar är idealiska för en halvdags- eller dagsutflykt.
 • Ryggsäckar på mellan 20 och 40 liter är lämpliga för långa turer eller vandringar som varar i flera dagar. Dessa ryggsäckar ger dig mer utrymme för att förvara din utrustning och vara förberedd för olika väderförhållanden.
 • Ryggsäckar på 40-70 liter passar för långa vandringsturer på sommaren och vintern. De erbjuder plats för sovsäck, reservkläder och annan utrustning. Ryggsäckar med en kapacitet på 40-70 liter kan dock bli mycket tunga och otympliga. Om du packar klokt räcker ofta 35 liter för ditt ändamål.

Rucksack 35 Liter-3

Ryggsäckar med olika volymer ger dig möjlighet att alltid njuta av största möjliga komfort och inte behöva göra avkall på något. Med en ryggsäck på 35 liter kan du njuta av största möjliga rörelsefrihet med maximal utrustning vid din sida.
(Bildkälla: unsplash / Nguyen Le Viet Anh)

Hur sätter jag på en 35-liters ryggsäck på rätt sätt?

För att få maximal komfort är det mycket viktigt att du tar på dig ryggsäcken på rätt sätt. Det första steget är att fylla ryggsäcken med en realistisk vikt. Skulda den sedan och lossa alla spännen. Sätt först fast höftbältet i mitten ovanför höftbenet. Dra sedan åt axelremmarna så att axelremmarnas bas är centrerad på skulderbladen. Till sist fäster du bröstbandet - du kan justera höjden enligt dina önskemål.

Hur packar jag en ryggsäck på 35 liter?

Den första regeln som är vettig när du packar din ryggsäck är att undvika att ta med dig oviktiga saker Det kan vara lite svårt under din första resa, men med tiden kommer du att inse vilken utrustning du verkligen behöver. Den andra punkten är att fördela vikten optimalt. Särskilt när det gäller ryggsäckar på 30 liter eller mer bör du följa nedanstående packordning

 • Lätta föremål hamnar längst ner (sovsäck, dunjacka, ...)
 • Medeltunga kläder ska läggas ovanpå.
 • Tung utrustning läggs ovanpå. Den ska vara särskilt nära ryggen i axelhöjd.
 • Småsaker och värdesaker kan placeras i lockfacket eller i sidofacken. I alla fall där de finns så nära till hands som möjligt.
 • Även sidofacken ska vara så jämnt lastade och balanserade som möjligt.

En vandringsryggsäck på 35 liter bör väga högst 10-13 kg efter packning

. Annars blir vandringen för ansträngande och det roliga går förlorat. Fråga dig alltid vilken utrustning som verkligen är nödvändig för din resa. Är

en ryggsäck på 35 liter lämplig som handbagage?

Nästa flyg är snart på väg och du vill inte köpa en ryggsäck som handbagage? Bra beslut! Många ryggsäckar, inklusive vandrings- och trekkingmodeller, är lämpliga som handbagage för flygresor. Du måste bara ladda dem på rätt sätt. När din ryggsäck på 35 liter är full till brädden uppfyller den kanske inte flygbolagets kriterier. Lösningen är därför att bara lasta ryggsäcken halvvägs. I de flesta fall överskrider du inte flygbolagets maximala mått och resan kan börja! Du bör dock alltid mäta din ryggsäck innan du åker och packa om om det behövs.

Bildkälla: everst/ 123rf.com

Recensioner