Senast uppdaterad: september 21, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

15Analyserade produkter

27Tillbringade timmar

9Utvärderade artiklar

72Användarrecensioner

Simglasögon för barn är simglasögon som är särskilt utformade för barns behov. Simglasögon för barn skyddar främst ögonen från vatteninträngning. Dessutom skyddar de mot solljus genom det inbyggda UV-skyddet när de används under en varm sommardag på stranden, till exempel. I vårt stora test av simglasögon för barn 2023 vill vi hjälpa dig att hitta de bästa simglasögonen för dig och ditt barn. Vi visar var du kan köpa simglasögon för barn, vad du bör tänka på när du köper dem och vilka alternativ som finns till simglasögon för barn. Vi visar också fördelarna och nackdelarna med olika typer av simglasögon för barn.
Sammanfattning

 • Badglasögon för barn skyddar ditt barn från vatten i ögonen och från solen. För att göra detta ska simglasögonen passa perfekt och samtidigt vara bekväma. De flesta simglasögon för barn har en speciell antirefugbeläggning.
 • Detta ger dina barn en kristallklar bild även under vatten. Simglasögon för barn finns i olika versioner.
 • Vare sig det gäller sport, barn med nedsatt syn eller dykning. I vår artikel hittar du säkert de simglasögon för barn som passar dina behov.

Jämförelse av simglasögon för barn: recensioner och rekommendationer

Simglasögon för barn: Köp- och utvärderingskriterier

Du bör planera väl när du köper simglasögon för barn. Simglasögon för barn finns i många olika former och storlekar. För att du ska kunna hitta exakt rätt simglasögon för ditt barn har vi sammanställt en lista över vad du bör tänka på när du köper simglasögon för barn. Du bör tänka på följande kriterier när du köper simglasögon för barn:

Passform

Den viktigaste egenskapen hos simglasögon för barn är deras passform. Om simglasögonen för barn inte passar bra kan vatten komma in i ögonen. Men det är precis vad vi vill undvika med simglasögon för barn.

Badglasögon för barn ska vara vattentäta.

Bra simglasögon för barn passar perfekt till många olika ansiktsformer. Detta garanterar en hög grad av vattentäthet och förhindrar att vatten tränger in under simning. Du kan dock bara testa hur täta simglasögon för barn är när ditt barn är i vattnet. Prova barnens simglasögon under en längre vistelse i vattnet. Om lite eller inget vatten har trängt in i ögonen är simglasögonen för barn läckagesäkra och lämpliga för ditt barn.

Komfort

Vi vill påpeka i förväg att simglasögon för barn i allmänhet inte är så bekväma. Detta beror på att en tät passform, så att inget vatten kommer in i barnets ögon, alltid kommer först. Bekvämligheten hos simglasögon för barn är sekundär. Efter att ha haft på sig simglasögon för barn är det därför helt normalt att ditt barn får röda cirklar runt det område där simglasögonen har använts. Detta beror på att simglasögon för barn pressas mycket hårt mot barnets huvud av sugtrycket. Du får dock inte försumma komforten. Om ditt barn känner sig obekväm eller får huvudvärk efter att ha haft på sig simglasögon för barn är de definitivt inte tillräckligt bekväma. Du bör därför också testa hur bekväma dina simglasögon för barn är i vattnet tillsammans med ditt barn.

Antifogbeläggning

De flesta simglasögon för barn har en antifogbeläggning. Detta förhindrar att barnens simglasögon blir dimmiga under användning och därmed berövar barnet synen. Det finns dock nästan inga simglasögon för barn som förhindrar dimma permanent. Den största skillnaden mellan simglasögon för barn är hur länge de förhindrar imma. Du kan känna igen ett par bra simglasögon för barn på att de kan användas i några minuter utan att imma.

Motståndskraft

Simglasögon för barn måste tåla mycket. Särskilt barn är ofta inte lika försiktiga med sina simglasögon som vuxna. Det är därför ett par bra simglasögon för barn bör kunna tåla mer än bara exponering för vatten. Eftersom simglasögon för barn kan användas på stranden, i sjön eller i simbassängen bör de tåla salt, söt och klorerat vatten. Barns simglasögon ska också tåla olika temperaturer och större påfrestningar, t.ex. att man trampar på dem.

Storlek

Simglasögon för barn finns för barn i olika storlekar och åldrar. De flesta simglasögon för barn är storleksjusterbara, vilket gör att de passar mer än en åldersgrupp. I regel ger tillverkarna information om vilka storlekar och åldrar som simglasögon för barn är lämpliga för. Det finns till exempel simglasögon för barn från 2 till 6 år eller simglasögon för barn från 6 till 14 år.

Simglasögon för barn: Vanliga frågor och svar

Du har säkert många frågor om simglasögon för barn. Hur mycket kostar simglasögon för barn? I vilka storlekar finns simglasögon för barn? Vi besvarar dessa och andra frågor i följande guide.

Finns det simglasögon för barn även med receptbelagda linser?

Du undrar säkert om det är möjligt att köpa simglasögon till ditt barn med recept. Självklart är det det! Barns simglasögon med recept har speciella linser inbyggda i glasögonen som är exakt anpassade till ditt barns dioptrier. Du bör dock inte köpa sådana simglasögon för barn på nätet, utan beställa dem direkt från din lokala optiker. Du kan sedan testa simglasögonen för barn med recept för en perfekt passform på plats.

Vad är skillnaden mellan simglasögon och dykglasögon för barn?

Skillnaden mellan simglasögon och dykglasögon för barn finns redan i namnet. Simglasögon är gjorda för simning och dykglasögon är gjorda för dykning.
Dykglasögon för barn består av ett stort fönster och ett nässkydd.

Simglasögon för barn finns vanligtvis utan nässkydd och består av två mindre separata linser. Däremot består dykglasögon för barn av ett stort fönster och är utrustade med ett nässkydd. Ofta köper man dykglasögon för barn direkt med en snorkel, som redan är integrerad i dykglasögonen för barn. Detta gör att ditt barn kan andas under dykningen och stanna längre under vattnet.

Kinder Schwimmbrille-3

Badglasögon för barn är inte idealiska för dykning. Här bör du hellre välja riktiga dykglasögon.
(Bildkälla: Claude Piché / Unsplash)

Vilka typer av simglasögon finns det för barn?

I det följande vill vi presentera olika typer av simglasögon för barn. Det finns två olika typer, som alla har för- och nackdelar.

Badglasögon för barn med recept

En typ av badglasögon för barn är varianten med recept. Du ansöker om dessa hos din lokala optiker tillsammans med ditt barn. Han eller hon kan då uppfylla dina behov exakt.

Fördelar
 • Skarp syn under vatten
 • Personlig rådgivning hos optikern
 • Optimalt anpassad storlek
Nackdelar
 • Högt pris
 • Besvärligt inköp
 • Måste vara särskilt välskött

Fördelen med sådan personlig rådgivning är uppenbar. Å ena sidan kommer optikern att ägna stor uppmärksamhet åt att barnens simglasögon är korrekt föreskrivna. Å andra sidan ser optikern till att simglasögonen passar ditt barn perfekt.

Badglasögon för barn utan

recept Det andra alternativet är badglasögon för barn utan recept. Om ditt barn har normalt fungerande ögon räcker det med att köpa simglasögon för barn utan recept.

Fördelar
 • Liten ansträngning att köpa
 • Relativt lågt pris
 • Lätt att sköta
Nackdelar
 • Olämplig för barn med nedsatt syn
 • Passformen är inte exakt anpassad
 • Mindre rådgivning

När du köper simglasögon för barn utan recept sparar du tid och pengar. Å ena sidan är köpet mindre tidskrävande och å andra sidan är simglasögon för barn utan recept betydligt billigare.

Är simglasögon för barn fria från skadliga ämnen?

Badglasögon för barn som du kan köpa i Tyskland är i regel fria från skadliga ämnen. Tillverkarna måste ge exakt information om de material som simglasögonen för barn är tillverkade av. Om du vill vara säker på att ett par simglasögon för barn verkligen är fria från skadliga ämnen bör du informera dig noga innan du köper dem. I nätbutiker som amazon.de kan du jämföra olika modeller och läsa recensioner från andra kunder. I

Tyskland är simglasögon för barn i regel fria från skadliga ämnen. När du köper bör du dock vara uppmärksam på de material som används.

Vilka tillbehör finns till simglasögon för barn?

Det finns ett brett utbud av tillbehör till simglasögon för barn. Vi har sammanställt de olika typerna av tillbehör till barnens simglasögon i följande översikt:

  • Snorkel

: En snorkel är en del av dykarnas grundutrustning. Snorkeln gör det möjligt för ditt barn att andas under vatten. Den består vanligtvis av ett brett munstycke av gummi och ett långt andningsrör av plast. Om ditt barn vill utforska undervattensvärlden längre är en snorkel det rätta tillbehöret.

  • Nässkydd

:

  • Ett nässkydd förhindrar att vatten kommer in i barnets näsa

.

  • Dykglasögon har ofta ett sådant nässkydd. När det gäller simglasögon för barn finns det däremot ofta nässkydd för att skydda ditt barn från klorvatten i näsan, till exempel.
  • Simfenor

:

  • Simfenor, även kallade fenor, gör det lättare att dyka

.

  • De gör att du kan simma särskilt snabbt under vatten. Det är dock inte alla barn som gillar fenor eftersom det är relativt ansträngande att röra sig med dem.
  • Badmössa

:

  • En badmössa som tillbehör till barnens simglasögon är särskilt lämplig om ditt barn simmar som sport

.

 • Detta beror på att simmössor förbättrar glidningen i vattnet och därmed gör det möjligt att simma snabbare.

Vilka alternativ finns det till simglasögon för barn?

Det finns två alternativ till simglasögon för barn. Vi har sammanfattat egenskaperna hos de två alternativen i följande tabell.

  • Dykglasögon för barn

: Dykglasögon består av ett stort synfönster och har ett nässkydd. De säljs ofta tillsammans med en snorkel.

  • Sportbadglasögon

för barn:

  • Sportbadglasögon för barn består av mindre linser som sitter närmare huvudet

.

 • Denna tätare passform ger effektivare simning. Därför är dessa simglasögon särskilt lämpliga för barn som tävlar.

Bildkälla: dotshock / 123rf

Recensioner