Senast uppdaterad: juni 16, 2022

Vår metod

34Analyserade produkter

57Tillbringade timmar

15Utvärderade artiklar

219Användarrecensioner

Extinguishing Spray är en vattenbaserad brandsläckare. Den kan användas på de flesta typer av bränder, inklusive elektrisk utrustning och maskiner som datorer. Sprayen skadar inte datorn eller någon annan elektronisk enhet som den kommer i kontakt med under användningen.
Släckspray : Bästsäljare och aktuella erbjudanden

Släckspray test: våra val

Släckspray: Vanliga frågor

Vilka typer av släckspray finns det och vad är avgörande för en bra produkt?

Det finns tre typer av släckningsspray, var och en med olika effekt. Vattensläckare kan användas för att släcka bränder med vanliga brännbara ämnen som papper och tyg. Släckare av skumtyp kan användas på brännbara vätskor som bensin eller olja, medan pulvertypen är effektiv mot bränder i elektrisk utrustning som orsakas av kortslutningar i ledningar eller kretskort.

Släckningssprayen bestäms av hur mycket skada den kan göra på ett mål. Den avgör också hur mycket tid du har innan sprayen tar slut och måste laddas om.

Vem ska använda en släckspray?

Släcksprayen är utformad för att användas av alla som vill skydda sig mot effekterna av pepparspray. Den kan användas som en försvarsmekanism mot en angripare eller angripare, men den ska inte betraktas som en ersättning för korrekt självförsvarsutbildning och -teknik.

Vilka kriterier bör du använda för att köpa en släckspray?

Valet av släckningsspray bör bero på följande kriterier:

1. Syfte - Vad tänker du använda den till? Är det en brandbekämpningsprodukt eller bara något som släcker små bränder i hemmet, på kontoret etc.? Om den ska användas som en del av ett brandbekämpningssystem ska du se till att produkterna är kompatibla med varandra och uppfyller alla relevanta standarder (t.ex. BS EN3).

2. Storlek - Hur mycket utrymme behöver man täcka? Om du till exempel vill skydda ett helt rum från lågor ska du titta på större burkar snarare än mindre burkar som kanske inte har tillräcklig kapacitet för stora områden. Om du å andra sidan bara behöver skydd mot små bränder, t.ex. sådana som orsakas av stearinljus eller cigaretter, räcker det med mindre behållare. Tänk också på hur många personer som kan vara närvarande när du använder dessa sprayer så att de snabbt kan ta sig därifrån när de väl har aktiverats.

Se till att du jämför korrekt. Du måste titta på kvaliteten på material och utförande samt på valuta för pengarna. Köp inte bara på grundval av priset.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en släckspray?

Fördelar

Släckspray är ett utmärkt sätt att släcka bränder. Den kan användas på alla typer av bränder, inklusive elektriska och kemiska bränder. Sprayen orsakar inga skador eller skador på människor eller egendom när den sprutas direkt på lågorna. Detta gör den idealisk för användning i hem, kontor och andra byggnader där det finns värdefulla föremål som kan skadas av vatten från en slangledning om de träffas av för mycket vattentryck på en gång.

Nackdelar

Nackdelarna med en släckningsspray är att den inte är lika effektiv vid små bränder och att den inte fungerar bra i blåsiga förhållanden.

Shoppingguide: Allt du behöver veta

Vilka märken och tillverkare finns representerade i vår granskning?

I vår översikt presenterar vi produkter från olika tillverkare och leverantörer. Listan innehåller produkter från följande märken och tillverkare:

  • AJMINI

Vad är prisintervallet för de presenterade produkterna?

Den billigaste Släckspray i vår recension kostar cirka 153 kr och är idealisk för kunder som är medvetna om sina pengar. De som är villiga att lägga mer pengar för bättre kvalitet kan dock också lägga runt 7577 kr för en av de dyrare produkterna.

Recensioner