Senast uppdaterad: september 15, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

12Analyserade produkter

15Tillbringade timmar

33Utvärderade artiklar

74Användarrecensioner

Alla vet att allt blir bättre med musik. Musik fungerar som en förstärkare av känslor eller kan till och med förändra ditt sinnestillstånd helt och hållet. Vill du dela vackra ögonblick med dina vänner eller din familj? Eller kanske vill du bara njuta mer av din favoritmusik? Med en Sony Bluetooth-högtalare kan du göra just det, enkelt och var du än befinner dig.

Med vår omfattande recension av Sony Bluetooth-högtalare 2023 vill vi hjälpa dig att hitta den bästa Sony Bluetooth-högtalaren för dig. I följande artikel får du veta vilka skillnader som finns mellan olika typer av Sony Bluetooth-högtalare och vilka för- och nackdelar de har. I slutet av artikeln vet du vilken Sony Bluetooth-högtalare som är rätt för dig.
Sammanfattning

 • Med Sony Bluetooth-högtalare kan du lyssna på din favoritmusik eller melodier många gånger högre än vad du skulle göra med de inbyggda högtalarna i din enhet.
 • Det finns en grundläggande skillnad mellan små, medelstora och stora Sony Bluetooth-högtalare.
 • Du kan ta med dig Sony Bluetooth-högtalare praktiskt taget var som helst och använda dem enkelt. Det enda du behöver är en mobiltelefon, surfplatta eller bärbar dator och en högtalare.

Sony Bluetooth Högtalare Test: Våra Val

Guide: Frågor du bör ställa dig innan du köper en Sony Bluetooth-högtalare

Vad är en Sony Bluetooth-högtalare?

En Sony Bluetooth-högtalare är en liten box som du kan koppla ihop med en Bluetooth-aktiverad enhet. Din mobiltelefon, bärbara dator eller TV fungerar som en sändare och skickar information till Sony Bluetooth-högtalaren.

Sony bluetooth Lautsprecher-1

Nästan alla hushåll med personer under 30 år har numera minst en Bluetooth-högtalare i hemmet. Med den här enheten kan du spela din favoritmusik i lugn och ro.
(Bildkälla: pixabay.com / stocksnap)

Högtalaren ger i sin tur ljudet ut. Detta ger dig möjlighet att lyssna på musik, videor, filmer etc. mycket högre. Sony Bluetooth-högtalarna har olika storlekar och effektnivåer.

En högtalares prestanda består av batteritid och ljudkvalitet.

Eftersom den vanligtvis har ett inbyggt batteri kan du ta med dig din Sony Bluetooth-högtalare vart du än går.

Vem är en Sony Bluetooth-högtalare till för?

Bluetooth-högtalare från Sony passar i princip alla.

Du kan använda Sony Bluetooth-högtalare i alla vardagliga situationer.

Med den här typen av högtalare har du den stora fördelen att du inte behöver ansluta din mobiltelefon, surfplatta eller bärbara dator direkt till Sony-boxen, utan kan placera den flexibelt inom en viss radie och använda den.

Bluetooth-högtalare är dessutom utformade för att kunna användas flexibelt i vardagliga situationer. Det betyder att du enkelt kan ta med dig Sony Bluetooth-högtalare till nästa grillfest, nästa besök i parken eller nästa resa till sjön.

Vilka typer av högtalare finns det?

Det finns tre typer av högtalare

 • Mono: Med mono kommer ljudet bara från en högtalare, men du kan ha fler än en högtalare som spelar monoljudet, men alla spelar samma ljud. Monohögtalare saknar rumsligt ljud.
 • Stereo: I stereo finns det två högtalare eller två kanaler från vilka olika ljudfrekvenser kommer, vilket garanterar att ett rumsligt ljud skapas på den sida som är riktad.
 • 360 grader: Med 360 graders högtalare sänds ett rumsligt ljud ut på varje sida. Den här typen av högtalare är bäst placerad i mitten av spelet så att den fulla potentialen hos den här Sony Bluetooth-högtalaren utnyttjas.

Vilka är alternativen till Sony Bluetooth-högtalare?

Du har fyra alternativ till en Sony Bluetooth-högtalare. I följande tabell ger vi dig en översikt över alternativen och presenterar dem kortfattat för dig.

Alternativ Beskrivning
Bluetooth-högtalare från andra tillverkare På marknaden för Bluetooth-högtalare finns det nu nästan otaliga leverantörer som erbjuder sina högtalare. Ofta kan du också få objekt billigare än vad som är fallet med Sony. Det är dock ett faktum att de flesta högtalare inte kommer i närheten av prestandan hos Sony Bluetooth-högtalare.
WLAN-högtalare På grund av dataöverföringen från utmatningsenheten till högtalaren via WLAN har dessa högtalare ett bättre ljud än Bluetooth-högtalare. Vid Bluetooth-överföring måste ljudfilen komprimeras. Därför behöver du alltid en WLAN-anslutning för den här typen av högtalare, annars kan högtalarna inte användas.
AirPlay-aktiverade högtalare Dessa typer av högtalare är bara intressanta för Apple-användare. Här har du också möjlighet att ansluta din mobiltelefon, surfplatta eller MacBook trådlöst till högtalaren.
Högtalare med USB-anslutning Det finns högtalare där högtalaren är ansluten till mediet via en USB-kabel. Fördelen är att musikkvaliteten är något bättre än med Bluetooth-högtalare, men media måste förbli permanent ansluten till högtalaren.

Vilka typer av Sony Bluetooth-högtalare finns det och vilken är rätt för dig?

Vad är det som utmärker små Bluetooth-högtalare från Sony och vilka är deras för- och nackdelar?

Små Sony Bluetooth-högtalare inkluderar följande modeller: SRS-XB01, SRS-XB12, BSP10,

Små Sony Bluetooth-högtalare är oslagbara när det gäller praktiska egenskaper. De är lätta att förvara och transportera. De små Sony-högtalarna har ett extra basläge precis som de stora.

Sony bluetooth Lautsprecher-2

Små Sony Bluetooth-högtalare är superlätta att transportera. De finns också i nästan alla tänkbara färger.
(Bildkälla: unsplash.com / lynda sanchez)

Detta innebär att de små Bluetooth-högtalarna från Sony också har ett relativt kraftfullt ljud. På grund av sin lilla storlek har dessa typer av högtalare dock inte det fulla ljudspektrumet som de stora Sony Bluetooth-högtalarna har.

Här listar vi alla för- och nackdelar.

Fördelar
 • Extremt praktisk
 • Mycket robust
 • Billig
 • Extra basläge
Nackdelar
 • Låg batteritid
 • Sämre ljudkvalitet än stora högtalare

Vad kännetecknar medelstora Bluetooth-högtalare från Sony och vilka är deras för- och nackdelar?

Sonys medelstora Bluetooth-högtalare omfattar följande modeller: SRS-XB22, SRS-XB21, SRS-XB32, SRS-XB31, SRS-XB41, SRS-XB40, SRS-XB2, SRS-XB501 och SRS-ZR7.

De här modellerna har en kombination av fördelarna med små och stora Sony Bluetooth-högtalare.

Å ena sidan är de fortfarande mycket praktiska med sin storlek, och å andra sidan har de ett kraftfullt ljud.

Du kan se alla för- och nackdelar med dessa modeller i tabellen.

Fördelar
 • Bra ljud
 • Praktisk storlek
 • Stark batteritid
 • Visuellt tilltalande
Nackdelar
 • Dyrare än små högtalare
 • Inte lika högljudd som stora högtalare

Vad har stora Sony Bluetooth-högtalare för egenskaper och vilka är deras för- och nackdelar?

De stora Sony Bluetooth-högtalarna är ljudmästare bland Bluetooth-högtalare. Tack vare sin storlek kan Sony Bluetooth-högtalare producera omfattande ljud.

Det hela förstärks sedan av den extra basfunktionen. De stora Sony Bluetooth-högtalarna omfattar följande modeller: GTK-XB90B, KTK-XB72, MHC-V11, MHC-V02, GTK-XB5, MHC-V42D och MHC-V82D.

Följande jämförelse visar fördelarna och nackdelarna med de stora Bluetooth-högtalarna.

Fördelar
 • Extremt kraftfullt ljud
 • Perfekt för fester
 • Visuellt blickfång, Många extra funktioner
Nackdelar
 • Komplex transport
 • Dyrt
 • Stor

Köpkriterier: Använd dessa funktioner för att jämföra Sony Bluetooth-högtalare

Storlek

Det finns stora skillnader i storlek mellan Sony Bluetooth-högtalare. Medan den minsta Bluetooth-högtalaren från Sony, SRS-XB01, passar i en hand, är den största modellen, Sony GTK-XB72, 65 cm hög och 38 cm bred och måste bäras med två händer.

För att avgöra vilken storlek som passar dig bör du först fundera på vad du vill använda Sony Bluetooth-högtalaren till och hur mycket du är villig att anstränga dig för att transportera Sony-boxen.

Batteritid

De enskilda Sony-modellerna skiljer sig också avsevärt åt när det gäller batteritid. SRS-XB01 har till exempel bara en batteritid på 6 timmar, medan SRS-XB30 och SRS-XB40 är bland de mest hållbara modellerna med 24 timmars batteritid.

Här kan vi se att priset korrelerar med batteritiden. De dyraste modellerna har inget integrerat batteri, utan måste anslutas till en strömförsörjningsenhet.

Ljud

Vissa Bluetooth-högtalarmodeller från Sony har en specialfunktion: Extra Bass. Med denna funktion har du dock tre olika billägen till ditt förfogande. Ljudläget känns igen på en lysande prick på högtalaren.

Volym

Du kan i allmänhet följa tumregeln att de större Sony Bluetooth-högtalarna har en högre maximal musikvolym och därför är högre.

Du bör se till att Sony-högtalaren alltid är laddad, eftersom volymen automatiskt minskar när batteriet är svagt.

Vattentät

Nästan alla modeller är IPX-5-klassade.

IPX-5 är en klassificering som garanterar vattentålighet mot vattenstrålar från alla vinklar. Dessutom är enheter med IPX-5-klassificering dammtäta.

De flesta Sony Bluetooth-högtalare är vattentäta och dammtäta. Du bör dock kontrollera att din valda modell också har denna klassificering om det är ett problem för dig.

Sony bluetooth Lautsprecher-3

De flesta Sony Bluetooth-högtalare är extremt robusta, vattentäta och dammtäta. Därför kan du ta med dig din Sony-högtalare nästan överallt.
(Bildkälla: unsplash.com / phuc h)

Ljudeffekter

Om du vill ha ljuseffekter på din Sony Bluetooth-högtalare utöver musik har Sony några högtalare för dig.

Nästan alla SRS-XB-modeller har antingen en integrerad ljusbåge, stroboskopljus eller högtalarljus. Särskilt i mörker skapar de här högtalarna feststämning.

Bildkälla: Photodee / 123rf

Recensioner