Senast uppdaterad: september 15, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

12Analyserade produkter

15Tillbringade timmar

3Utvärderade artiklar

77Användarrecensioner

Gräsklippare kan spara mycket arbete i trädgården. En välskött trädgård är ingen självklarhet, utan kräver rätt produkter, till exempel en gräsklippare. Frågan är dock ofta vilken gräsklippare som är bäst för dig. Naturligtvis måste alla bestämma själva, men i dag vill vi presentera en möjlighet för dig. Det här är gräsklipparen från Stiga. Vi vill presentera dem för dig i dag.

I vårt test av Stiga gräsklippare 2023 vill vi presentera den här enheten närmare. Vi ger dig viktig information om de olika typerna av gräsklippare och de faktorer som du bör tänka på innan du köper dem. Med hjälp av vår testartikel bör du kunna hitta rätt Stiga-gräsklippare för dig.
Sammanfattning

 • Stiga säljer tre olika typer av gräsklippare: Batteri gräsklippare, elektriska gräsklippare och bensin gräsklippare.
 • Med Stiga gräsklippare följer vanligtvis ett paket med tillbehör till gräsklipparen.
 • Förutom gräsklippare säljer Stiga också all slags utrustning som du kan använda för att sköta din trädgård.

Stiga Gräsklippare test: våra val

Guide: Frågor som du bör ställa dig själv innan du köper en Stiga-gräsklippare

Innan du köper en Stiga-gräsklippare bör du skaffa dig lite bakgrundsinformation. Vi har sammanställt denna information för dig i följande punkter.

Stiga Rasenmäher-1

Med en gräsklippare från Stiga kan du klippa både högt och lågt gräs.
(Bildkälla: unsplash.com / Dominik Kempf)

Vad skiljer Stiga gräsklippare från andra tillverkare?

Stiga erbjuder ett brett utbud av trädgårdsredskap. Oavsett om det är för små, stora eller medelstora trädgårdar. Stiga erbjuder rätt produkt för alla. Dessutom hittar du hos Stiga allt du behöver för att hålla din trädgård vacker och välskött.

Finns det reservdelar till Stiga gräsklippare?

Stiga erbjuder ett brett utbud av säkerhetskläder och allt du behöver för att hålla din maskin väl fungerande på den officiella Stiga-webbplatsen.

Stiga erbjuder trädgårdsutrustning.

Det kan vara olja, reservdelar eller originaltillbehör. På webbplatsen kan du också köpa rätt batterier till din sladdlösa gräsklippare. Alternativt kan du köpa reservdelar i andra nätbutiker eller i byggvaruhus.

Vilka alternativ finns det till Stiga gräsklippare?

Förutom gräsklippare erbjuder Stiga många andra enheter som gör det möjligt för dig att klippa din gräsmatta. Stiga erbjuder gräsklippare, frontgräsklippare, robotgräsklippare och cylindergräsklippare. Förutom produkter för gräsklippning kan du också köpa produkter för trimning, klippning och rengöring. Du kan läsa mer om dessa produkter nedan.

Beslut: Vilka typer av Stiga gräsklippare finns det och vilken är rätt för dig?

Om du vill köpa en Stiga gräsklippare kan du välja mellan fyra produkter. Dessa är

 • Batteri gräsklippare
 • Elektrisk gräsklippare
 • Bensin gräsklippare

I följande beskrivningar förklarar vi skillnaderna mellan dem och vilka för- och nackdelar de har.

Vad är en sladdlös gräsklippare från Stiga och vilka är dess för- och nackdelar?

Du kan köpa 15 olika modeller av Stiga sladdlösa gräsklippare. Stiga sladdlösa gräsklippare har samma effektnivå som bensingräsklippare. Men du klipper din gräsmatta med en miljövänlig gräsklippare. Du behöver ingen kabel, ingen bensin och därmed inga avgaser. Dessutom är Stiga sladdlösa gräsklippare mycket tysta att använda.

Å andra sidan bör du tänka på att de är ganska dyra. Dessutom bör du tänka på att du måste köpa batterier till det uppladdningsbara batteriet regelbundet. Du kan köpa rätt batterier på Stigas webbplats.

Fördelar
 • Miljövänlig
 • tyst användning
 • hög flexibilitet
Nackdelar
 • Ganska dyrt
 • batterier måste bytas ut och köpas in
 • se till att batterierna håller länge

Vad är Stiga elgräsklippare och vilka är dess för- och nackdelar?

De tre elektriska gräsklippare från Stiga som erbjuds passar dig som vill klippa gräsmattan tyst och miljövänligt. Arbetsområdet varierar mellan 400 och 800 m2. Dessutom är dessa gräsklippare mycket prisvärda.

Å andra sidan är du inte alltför flexibel när det gäller användningen av dem. Tänk på att du är beroende av ett eluttag när du använder den. Det kan också vara irriterande att hålla kabeln åt sidan eller att råka snubbla över den.

Fördelar
 • Miljövänlig
 • Låg ljudnivå
 • Flexibel användning
Nackdelar
 • Beroende av ett eluttag
 • Sladden är i vägen

Vad är Stiga bensingräsklippare och vilka är dess för- och nackdelar?

Stiga erbjuder 25 olika bensingräsklippare. De har en hög effekt och är lämpliga för en yta på upp till 2 500 m2. Dessutom är du inte beroende av ett eluttag när du klipper. Detta ger dig en stor flexibilitet i användningen.

Å andra sidan bör du lägga lite mer pengar på att köpa en Stiga bensingräsklippare. Du bör också vara medveten om att du måste köpa mer bensin regelbundet. Den kan köpas på Stigas webbplats. Dessutom är en bensingräsklippare inte en miljövänlig produkt på grund av de avgaser den producerar. Om detta är ett problem för dig är en elektrisk eller batteridriven gräsklippare bättre för dig.

Fördelar
 • Hög prestanda
 • Stort arbetsområde
 • Flexibel användning
Nackdelar
 • Bensinavgaser
 • Återanskaffning av bensin
 • Högt pris

Köpkriterier: Använd dessa faktorer för att jämföra och utvärdera Stiga gräsklippare

Stiga gräsklippare finns i olika modeller. Du kan använda dessa kriterier för att skilja mellan de enskilda produktvarianterna:

I följande stycken förklarar vi vad du ska vara uppmärksam på i respektive kriterier och vad som är viktigt.

Som de olika gräsklipparna antyder finns det batteridrift i en batteridrivna gräsklippare, eldrift i en eldriven gräsklippare och bensindrift i en bensindrivna gräsklippare.

För batteridriften behöver du lämpliga batterier. Stiga säljer dessa batterier på sin webbplats. Där kan du köpa rätt batterier för din sladdlösa gräsklippare från Stiga. Den elektriska drivningen kräver en strömanslutning till ett uttag och bensindrivningen kräver lämplig olja. Du kan också köpa denna olja på Stigas webbplats.

Klippbredd

Stiga gräsklippare har en klippbredd på upp till 53 cm. Den maximala klippbredden för Stiga gräsklippare är 53 cm. Den minsta är 34 cm.

Klippbredden är ett viktigt inköpskriterium eftersom ju bredare banan är, desto större yta kan du klippa på samma gång. En större klippbredd kan därför bara vara en fördel. Du bör därför tänka på hur stor gräsmattan är när du köper. Om du har en liten gräsklippare behöver du inte lägga pengar på en gräsklippare med stor klippbredd. Om din gräsmatta är stor är det dock värt att se till att den har en bred klippbredd när du köper den.

Motormärke

Motorn är förmodligen den viktigaste delen av en bensingräsklippare. Stiga erbjuder produkter med en Stiga-motor, men det finns även produkter med andra motorer. Du kan fortfarande köpa gräsklippare med Honda- eller Briggs & Stratton-motor.

Stiga Rasenmäher-2

Motorn är förmodligen den viktigaste delen av en bensingräsklippare. Vid köp bör du kontrollera märket och motorns effekt.
(Bildkälla: unsplash.com / lee attwood)

Titta också på motoreffekten, hur många watt motorn har. Stiga säljer några med upp till 1 800 W.

Fakta som är värda att veta om Stiga gräsklippare

Vi har redan gett dig mycket information om Stiga gräsklippare. Nu vill vi ge dig lite mer information om Stiga gräsklippare.

När grundades Stiga?

Stiga grundades 1934 av Stig Hjelmquist i Sverige. Stiga är alltså ett svenskt varumärke.

Stiga är ett välkänt varumärke för gräsklippare och säljer även många andra motoriserade trädgårdsredskap. Stiga var självständigt fram till 2000, då det slogs samman med Global Garden Products (GGP ). Stiga bytte namn till Stiga Group och flyttade sitt huvudkontor till Italien.

Vilka andra produkter erbjuder Stiga?

Stiga tillverkar och säljer mycket mer än gräsklippare. Vi har presenterat en lista över produkter som Stiga också erbjuder

 • Häcksaxar
 • Grästrimmers och röjsågar
 • Motorsågar
 • Skärbrännare
 • Blåsare och högtryckstvättar
 • Sopmaskiner
 • Skarvar

Stiga Rasenmäher-3

En vacker trädgård behöver också en vacker häck. Du kan såga den perfekt med en motorsåg från Stiga.
(Bildkälla: unsplash.com / Michael Fenton)

Som du kan se erbjuder Stiga mycket mer än bara gräsklippare. De säljer allt du behöver för en välskött trädgård. Och mycket mer, oavsett om det handlar om tillbehör eller skyddskläder.

Bildkälla: Demeter/ 123rf.com

Recensioner