Senast uppdaterad: september 16, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

22Analyserade produkter

75Tillbringade timmar

43Utvärderade artiklar

176Användarrecensioner

Välkommen till vårt stora Tongkat Ali-test 2023. Här presenterar vi alla Tongkat Ali-produkter som vi har testat i detalj. Vi har sammanställt detaljerad bakgrundsinformation och lagt till en sammanfattning av kundomdömen på internet.

Vi vill göra ditt köpbeslut enklare och hjälpa dig att hitta den bästa Tongkat Ali-produkten för dig.

Du kan också hitta svar på vanliga frågor i vår guide. Om det finns tillgängligt erbjuder vi också intressanta testvideor. Dessutom hittar du på den här sidan viktig information som du bör känna till om du vill köpa en Tongkat Ali-produkt.
Sammanfattning

 • Tongkat Ali är en stimulerande testosteronförstärkare som motverkar den oftast åldersrelaterade lägre testosteronproduktionen i kroppen och används främst av män och idrottare.
 • Eftersom Tongkat Ali inte är officiellt erkänd som ett kosttillskott i Tyskland kan det endast köpas på internet till ganska höga priser.
 • Även om Tongkat Ali främst används av män, har rotextraktet också positiva effekter på kvinnokroppen.

Tongkat Ali test: våra val

Guide: Frågor som du bör ställa dig själv innan du köper Tongkat Ali

Vad är Tongkat Ali?

Tongkat Ali, som också kallas Eurycoma longifolia eller Malaysian ginseng, är en växt som kommer från Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Thailand, Myanmar, Vietnam, Kambodja och Laos.

Tongkat Ali Pflanze in Korb

Tongkat Ali är särskilt populärt bland män för att öka testosteronnivåerna. (Bildkälla: 123rf.com / 70813125)

Översatt betyder Tongkat Ali "Aliskäpp" och har använts som testosteronförstärkare i Sydostasien sedan 1700-talet.

Där anses växtens rot vara ett populärt botemedel som män använder för att öka sin muskelstyrka, testosteronnivå och stresstålighet. Den positiva effekten av Tongkat Ali har också bevisats i vetenskapliga studier.

Vad används Tongkat Ali till och vad gör det?

Tongkat Ali används främst av män och idrottare. Det är känt att roten av Eurycoma longifolia har en stimulerande effekt på den manliga libido, testosteronnivåerna och musklerna, vilket är anledningen till att fler och fler män använder sig av preparat som innehåller dess rotextrakt. (1)

Att ta real tongkat ali har vanligtvis följande Wikrungen

 • Öka produktionen av testosteron
 • Minskad omvandlingshastighet av testosteron till östrogen
 • Förbättra spermakvaliteten
 • Ökad produktion av spermier
 • Ökad libido
 • Ökad prestanda
 • Minskning av fettdepåer
 • Förbättra ämnesomsättningen
 • Ökad muskelbildning

I en studie undersöker forskarna växtens medicinska användning i Sydostasien. Tongkat Ali används här för att bekämpa stress och sjukdomar och för att förbättra den fysiska prestationsförmågan.

Studien rapporterar vidare att Tongkat Ali-rot har en förstärkande effekt på afrodisiakum och testosteron hos råttor. Som en del av studien undersöktes effekten även på människor. Resultaten av studien visade att intag av Tongkat Ali ledde till en förbättring av testosteronnivåerna hos testpersonerna. (2, 3, 4)

Tongkat Ali hjälper dessutom till att öka den sexuella prestationsförmågan vid samlag. (5)

Detta beror på att kroppens produktion av testosteron minskar kraftigt med åldern, vilket gör att den en gång så fina figuren försvinner, mer fett ansamlas, håret faller ut, libido minskar och den totala prestationsförmågan försämras. Detta fenomen kallas andropaus eller manlig övergång.

Visste du att testosteronnivån hos män ökar stadigt fram till 20 års ålder?

Därefter är produktionen av testosteron ungefär densamma tills den börjar minska långsamt från 30 års ålder.

Men det är inte bara åldrande män utan även idrottsmän som utnyttjar den testosteronreglerande effekten av Tongkat Ali. Särskilt inom styrketräning och fitness anses Tongkat Ali vara ett mirakelmedel under namnet "Longjack". Med lämplig träning ökar det muskeltillväxten och förbättrar regenerationen.

Vilka biverkningar kan Tongkat Ali orsaka?

Eftersom så få studier har testat effekterna av tongkat ali på människor vet man inte mycket om säkerheten vid långvarig eller regelbunden användning av detta ämne.

I de studier som gjorts har man vanligen använt 200 mg per dag i upp till nio månader. Följande biverkningar har rapporterats

 • Rastlöshet
 • Ångest
 • Sömnlöshet
 • Värmeböljor
 • Irritabilitet

Den aktiva ingrediensen kan interagera med läkemedel och andra kosttillskott (t.ex. blodtrycksmediciner, blodsockersänkande eller insulinsänkande mediciner etc.).

Så om du överväger att använda Tongkat Ali bör du först rådgöra med din läkare.

Vilka ingredienser innehåller Tongkat Ali?

Effekterna av afrodisiakumet Tongkat Ali kan tillskrivas de ingredienser som det innehåller

 • Eurykomanon (Detta ämne stimulerar hypotalamus att utsöndra gonadolaberin och aktiverar därmed hypotalamus-hypofysen-gonadalaxeln, vilket i sin tur stimulerar produktionen av testosteron)
 • Triacetyleurycomanon (Det fungerar som en aromatashämmare, som undertrycker processen som omvandlar fritt testosteron till östrogen i kroppen)
 • Dihydroeurycomanon (stimulerar spermieproduktionen)

Canthin-6-one och β-karbolinalkaloider och Eurylenes är andra ingredienser i den naturliga sexförstärkaren som bidrar till den önskade effekten.

Varför behöver jag testosteron som man?

När vi åldras producerar den manliga kroppen allt mindre testosteron och allt som utgör din maskulinitet ur din synvinkel verkar lösas upp. Du kanske undrar hur lågt testosteron kan påverka dig.;

Här är en liten översikt:

Lågt testosteron Högt testosteron
dåligt mentalt fokus starkt mentalt fokus
depression positiv attityd till livet

Hur vet jag att jag har testosteronbrist?

Efter en viss ålder är det naturligt att testosteronnivåerna sjunker stadigt. Vissa män drabbas dock hårdare än andra.

Många män som lider av låga testosteronnivåer använder naturligt rotextrakt för att öka testosteronproduktionen tillbaka till normala nivåer. Om du lider av följande tillstånd kan du ha lågt testosteron

 • Erektil dysfunktion
 • Mindre eller ingen lust till sex
 • Konstant trötthet
 • Depression och nedstämdhet
 • Muskelatrofi
 • Ökade fettdepåer

För att vara säker kan du också rådfråga en androlog (specialist på manliga reproduktionsfunktioner och störningar) eller en endokrinolog (specialist på hormoner).

Hur fungerar Tongkat Ali exakt?

Hittills har man inte exakt identifierat hur Tongkat Ali fungerar på den mänskliga organismen, men man antar att de molekyler från roten som ingår i extraktet påverkar syntesen av testosteron.

Det är troligt att de enzymer som finns i rotextraktet påverkar steroidsyntesen. Detta skulle leda till ett överskott av DHEA (en testosteronprekursor), vilket förklarar den bättre prestationen och den ökade sexuella aktiviteten.

Den näst viktigaste ingrediensen i Tongkat Ali är eurykomanon. Olika studier har visat att rotextraktet faktiskt ökar testosteronnivåerna.

Det har också visat sig att eurykomanon blockerar det så kallade aromatasenzymet, som ansamlas i bukfettet hos framför allt äldre män.

Enzymet omvandlar det manliga hormonet testosteron till det kvinnliga hormonet östrogen. Tongkat Ali minskar denna omvandling och säkerställer stabila testosteronnivåer.

De effektiva ingredienserna i Tongkat Ali har inga egenskaper som tyder på förekomst av testosteron, vilket innebär att Tongkat Ali ökar testosteronnivåerna utan att testosteron tillförs på konstgjord väg. Denna effekt kan påvisas i blodet.

Varför ska jag ta Tongkat Ali som kvinna?

Även om Tongkat Ali främst används av män är det inte fel för kvinnor heller, eftersom den aktiva ingrediensen har lika positiva effekter på kvinnor som på män. Här är några exempel:

Tongkat Ali bidrar till viktminskning

Om du är lite äldre har du förmodligen märkt att en viss viktökning och trötthet är en normal del av åldrandet. Du är i princip ständigt utsatt för miljögifter som stör din naturliga hormonbalans.

Denna störda balans är i sin tur orsaken till att du går upp i vikt. Tongkat ali kan hjälpa till att minska viktökning genom att stabilisera hormonerna, vilket gäller både män och kvinnor.

Tongkat ali ger dig energi

När hormonproduktionen är störd kan det ofta leda till låga energinivåer. Du känner dig maktlös och trött. Eftersom Tongkat är ett utmärkt medel för att balansera hormoner har det dessutom en extra effekt på energi och ämnesomsättning.

Den ökade energin kan också bidra till att öka uthålligheten under träning.

Tongkat Ali stödjer din libido naturligt

Det är ett bevisat testosteronmirakel, inte bara för män utan även för kvinnor. Det hjälper dig att öka din sexuella lust.

Tongkat Ali sägs också öka känsligheten hos kvinnans erogena zoner och ytterligare öka de libidofrämjande egenskaperna.

Visste du att en femtedel av männen i Tyskland lider av erektil dysfunktion?

Urologer bekräftade att fyra till sex miljoner människor i landet är drabbade, och i USA är antalet över 18 miljoner män.

Tongkat Ali ökar din skeletthälsa

Lågt testosteron ökar risken för osteoporos, en försvagande sjukdom som kännetecknas av svaga, sköra ben.

Medan kalcium, D-vitamin och magnesium spelar en viktig roll för benhälsan är det viktigt att upprätthålla hormonbalansen för att reglera kroppens totala hälsa.

Eftersom Tongkat främjar produktionen av testosteron tror man att föreningen kan vara ett användbart komplement för att förbättra och upprätthålla en överlägsen benhälsa.

Tongkat Ali förbättrar ditt humör och minskar stress

Studier visar att Tongkat Ali minskar kortisol (det viktigaste stresshormonet). Kortisol produceras som svar på stress och är också en av de viktigaste faktorerna för viktökning under stressperioder.

Studier visar att Tongkat kan minska spänningar, ilska och förvirring och även minska effekterna av vardaglig stress. Den sägs också förbättra minnet.

Tongkat Ali stimulerar normalt blodsocker

Att upprätthålla en lämplig blodsockernivå genom kost och motion är ett av de bästa skydden mot typ II-diabetes. Forskning bekräftar att Tongkat Ali kan bidra till en god blodsockernivå.

Hur snabbt fungerar Tongkat Ali?

Det är svårt att säga exakt när det börjar fungera för dig, eftersom det kan variera från person till person.

Men om du lyckas integrera Tongkat Ali i din dagliga rutin bör de första effekterna bli märkbara efter några dagar. Du kommer i allmänhet att känna dig mer vältränad och självsäker.

Hur ska jag ta Tongkat Ali?

Det är vanligt att ta Tongkat Ali i cykler om fyra eller åtta veckor, följt av en paus. Pausen bör vanligtvis vara hälften så lång som cykeln, dvs. två eller fyra veckor. Detta intag i cykler föredras framför allt av idrottare som använder detta aktiva ämne för att stödja sin träning.

För regelbundet intag under en längre tid har det visat sig att en cykel med fem dagars intag och två dagars uppehåll är effektiv. Denna typ av intag syftar främst till att stärka libido och öka energin.

Tongkat Ali kan tas på olika sätt. Å ena sidan finns det Tongkat Ali-kapslar som du kan ta snabbt och enkelt med tillräckligt med vätska.

Zweige Tongkat Ali

Många kroppsbyggare, idrottsmän och idrottare tar Tongkat Ali för att minska sin kroppsfettprocent, främja muskeltillväxt och öka sin prestationsförmåga. (Bildkälla: 123rf.com / 26869283)

Å andra sidan kan du också köpa rent rotextrakt som du kan blanda i mat och dryck. Om du har en hel tongkat ali-rot kan du också ta den som te genom att koka roten i vatten i 10-20 minuter. Teet är dock extremt bittert.

Det rekommenderas att ta tongkat ali på tom mage minst 30 minuter före en måltid med tillräckligt med vätska, eftersom det är det bästa sättet för ämnet att absorberas av kroppen.

Hur ska jag dosera Tongkat Ali?

Som nybörjare bör du börja med en låg dos och sedan långsamt arbeta dig upp till en högre dos. Om effekten inte blir som önskad kan du ta en högre dos de följande dagarna.

Det är bäst att ta den dagliga dosen i två doser. Den rekommenderade dagliga dosen beror på koncentrationen av extraktet.

I följande tabell kan du få en översikt över vilken dos som är lämplig för vilken koncentration. Koncentrationen av den aktiva beståndsdelen bör anges på produktens förpackning.

Koncentration Rekommenderad dos
1:50 extrakt 1-5 g
1:100 extrakt 0,5-4 g
1:200 extrakt 0,3-1,5 g

När ska jag avstå från att konsumera tongkat ali?

Eftersom Tongkat ali ökar testosteronnivåerna bör du aldrig ta det om du har ett tillstånd (t.ex. hjärtsjukdom, hormonkänslig cancer, lever- eller njursjukdom eller sömnapné) som påverkas av högre testosteronnivåer.

Du bör också undvika konsumtion om du lider av ett försvagat immunförsvar.

Dessutom bör gravida kvinnor, ammande kvinnor och barn undvika att använda Tongkat Ali.

Vilka är alternativen till Tongkat Ali och vilka är deras för- och nackdelar?

Förutom Tongkat Ali finns det många industriellt tillverkade testosteronförstärkare. Dessa kan vanligtvis endast köpas på internet och skiljer sig knappast från varandra i fråga om sammansättning eller verkningsmekanism. Det mest kända och populära alternativet till Tongkat Ali är Ciavil.

Fördelar
 • Effekten är vetenskapligt bekräftad
 • innehåller ytterligare vitaminer
 • billigt att köpa
Nackdelar
 • inte en naturlig produkt
 • endast tillgänglig på internet, effekten är inte omedelbar

Liksom Tongkat Ali är Ciavil en testosteronbooster som lovar dig mer libido, prestanda och en högre muskeluppbyggnad. Den enda skillnaden är att denna produkt inte är en rent växtbaserad aktiv ingrediens, utan tillverkas industriellt.

Köpkriterier: Du kan använda följande faktorer för att jämföra och utvärdera Tongkat Ali-produkter

I det följande visar vi vilka kriterier du kan använda för att jämföra och utvärdera Tongkat Ali-produkter. Det gör det lättare för dig att få en överblick och välja en lämplig och effektiv produkt.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är följande kriterier som gäller

 • Tolerans
 • Effektivitet
 • Vegansk/biologisk
 • Pris
 • Kvalitet

I det följande kan du läsa om de olika kriterierna och ta reda på varför det är vettigt för dig att köpa en produkt utifrån kriterierna eller inte.

Tolerans

Tongkat Ali av god kvalitet tolereras vanligtvis väl och bör inte orsaka några större obehag. Som nybörjare bör du dock gå långsamt fram och vänja din kropp vid extraktet.

Eventuella interaktioner med andra ämnen och mediciner är ännu inte kända, men kan inte uteslutas. Se till att läsa bruksanvisningen för respektive produkt innan du börjar ta den.

Effektivitet

Eftersom detta är en ren växtprodukt och alla reagerar olika på den, bör du vara medveten om att den önskade effekten kanske inte uppnås även med ett extrakt av god kvalitet.

När du köper en produkt bör du dessutom vara uppmärksam på koncentrationen av rotextraktet i produkten, eftersom en högre koncentration vanligtvis ger en bättre och snabbare effekt.

Vegan/Bio

Om du följer en vegansk diet kan du vara intresserad av att veta om extraktet kommer att störa din diet. Eftersom Tongkat Ali är en rent växtbaserad produkt är den vanligtvis vegansk och ekologisk från tillverkare av produkter av god kvalitet. För att vara säker bör du dock se till att respektive tillverkare märker sin produkt som sådan.

Pris

Akta dig för mycket billig tongkat ali. Odlingen och bearbetningen av denna växt är relativt komplicerad, vilket driver upp priset. Det är därför omöjligt att få billig och samtidigt bra kvalitet på tongkat ali.

Kvalitet

När du köper Tongkat Ali bör du se till att produkten är ren och av god kvalitet, eftersom det är det enda sättet att uppnå den önskade effekten.

Om du tar falskt Tongkat Ali kommer det att ha liten, ingen eller till och med en negativ effekt på din kropp, eftersom falskt rotextrakt vanligtvis innehåller skadliga ämnen (t.ex. tungmetaller).

I värsta fall kan konsumtion av billiga preparat leda till allergier, hudsjukdomar, illamående och andra biverkningar.

Så leta efter en välrenommerad tillverkare, en välrenommerad förpackning och läs gärna recensioner innan du köper. Utländska märken och annonserade mirakelverk kan vara en indikation på att Tongkat Ali är av dålig kvalitet.

Det är naturligtvis upp till dig att bestämma vilken produkt du ska köpa. Det är dock starkt rekommenderat att använda en produkt från en dyrare men välrenommerad tillverkare för att säkerställa att den önskade effekten uppnås.

Fakta som är värda att veta om Tongkat Ali

Tongkat Ali som botemedel

Tongkat

Ali har länge använts i asiatisk folkmedicin. I Vietnam, Indonesien och Malaysia används den mot malaria, feber, diarré, maskar, dysenteri, matsmältningsbesvär och gulsot. Den används också som en tonic för att stärka kroppen efter en förlossning.

En pasta gjord av den krossade växten kan appliceras ytligt och lokalt mot huvudvärk och magont och sägs ge lindring.

Dessutom har tongkat ali visat sig vara ett effektivt botemedel mot diabetes och infektioner inom den moderna medicinen, eftersom det stärker cirkulationen. Dessutom visar vissa studier att tongkat ali kan ha en effekt mot cancer, även om det ännu inte finns tillräckligt många studier för att bevisa denna effekt med säkerhet.

Bildkälla: 123rf.com / 84354422

Referenser (5)

1. Ralf R Henkel, Ruxiang Wang, Susan H Bassett, Tao Chen, Na Liu, Ying Zhu, Mohd Ismail Tambi. Tongkat Ali as a Potential Herbal Supplement for Physically Active Male and Female Seniors--A Pilot Study. Phytother Res. Apr 2014; 28 (4), 544-50.
Källa

2. M I B M Tambi, M K Imran, R R Henkel. Standardised Water-Soluble Extract of Eurycoma Longifolia, Tongkat Ali, as Testosterone Booster for Managing Men With Late-Onset Hypogonadism? Andrologia. May 2012; 44 Suppl 1, 226-30.
Källa

3. P Zanoli, M Zavatti, C Montanari, M Baraldi. Influence of Eurycoma Longifolia on the Copulatory Activity of Sexually Sluggish and Impotent Male Rats. J Ethnopharmacol. 2009 Nov 12; 126 (2), 308-13.
Källa

4. Hooi Hoon ANG, Hung Seong CHEANG, Ahmad Pauzi Md. YUSOF. Effects of Eurycoma longifolia Jack (Tongkat Ali) on the Initiation of Sexual Performance of Inexperienced Castrated Male Rats. 2000; Volume 49 Issue 1 Pages 35-38.
Källa

5. H H Ang, H S Cheang. Effects of Eurycoma Longifolia Jack on Laevator Ani Muscle in Both Uncastrated and Testosterone-Stimulated Castrated Intact Male Rats. Arch Pharm Res. Oct 2001; 24 (5), 437-40.
Källa

Wissenschaftliche Studie
Ralf R Henkel, Ruxiang Wang, Susan H Bassett, Tao Chen, Na Liu, Ying Zhu, Mohd Ismail Tambi. Tongkat Ali as a Potential Herbal Supplement for Physically Active Male and Female Seniors--A Pilot Study. Phytother Res. Apr 2014; 28 (4), 544-50.
Gå till källan
Wissenschaftliche Studie
M I B M Tambi, M K Imran, R R Henkel. Standardised Water-Soluble Extract of Eurycoma Longifolia, Tongkat Ali, as Testosterone Booster for Managing Men With Late-Onset Hypogonadism? Andrologia. May 2012; 44 Suppl 1, 226-30.
Gå till källan
Wissenschaftliche Studie
P Zanoli, M Zavatti, C Montanari, M Baraldi. Influence of Eurycoma Longifolia on the Copulatory Activity of Sexually Sluggish and Impotent Male Rats. J Ethnopharmacol. 2009 Nov 12; 126 (2), 308-13.
Gå till källan
Wissenschaftliche Studie
Hooi Hoon ANG, Hung Seong CHEANG, Ahmad Pauzi Md. YUSOF. Effects of Eurycoma longifolia Jack (Tongkat Ali) on the Initiation of Sexual Performance of Inexperienced Castrated Male Rats. 2000; Volume 49 Issue 1 Pages 35-38.
Gå till källan
Wissenschaftliche Studie
H H Ang, H S Cheang. Effects of Eurycoma Longifolia Jack on Laevator Ani Muscle in Both Uncastrated and Testosterone-Stimulated Castrated Intact Male Rats. Arch Pharm Res. Oct 2001; 24 (5), 437-40.
Gå till källan
Recensioner