Senast uppdaterad: juni 16, 2022

Vår metod

29Analyserade produkter

76Tillbringade timmar

15Utvärderade artiklar

135Användarrecensioner

En trädgårdskratta är ett verktyg som används för att ta bort ogräs och luckra upp jorden. Den har långa, tunna tänder som vanligtvis är gjorda av metall eller plast. Handtaget kan vara av trä, bambu eller glasfiber. Trädgårdskratta finns i olika storlekar beroende på hur stor gräsmattan är och hur mycket du vill göra på en gång (t.ex. liten för ogräsrensning i rabatter).
Trädgårdskratta test: våra val

Trädgårdskratta: Vanliga frågor

Vilka typer av trädgårdskratta finns det och vad är avgörande för en bra produkt?

Det finns tre huvudtyper av trädgårdskratta. Den första är den traditionella trädgårdskratta i metall, som har ett långt handtag och tänder som kan justeras till olika längder. Dessa krattaar har funnits i århundraden, men de är fortfarande populära idag eftersom de gör ett utmärkt jobb när det gäller att ta bort skräp från gräsmattan eller trädgårdsbäddarna. De tenderar också att hålla längre än andra alternativ eftersom du inte behöver några specialverktyg för att justera deras längd eller byta ut trasiga tänder vid behov. Dessa kratta är dock inte lika skonsamma för ryggen som några av de nyare modellerna där ute eftersom det krävs mer ansträngning för att skjuta dem genom jord och gräs på grund av deras vikt (de väger vanligtvis mellan 10-15 pund). En annan typ av kratta är en så kallad lövkratta; detta verktyg har kortare handtag med breda huvuden som består av många små tänder som är särskilt utformade för att samla in löv från hårda ytor som uteplatser eller uppfarter utan att skada dem för mycket under insamlingsprocessen (metallkrattar sliter sig ganska lätt in i löven). Det finns både manuella versioner där du måste använda en hand i varje ände medan du skjuter/ drar framåt och motoriserade elektriska versioner med hjul så att du bara behöver styra den mot högarna i stället för att behöva

En bra trädgårdskratta bör vara tillverkad av ett starkt material, till exempel stål. Den måste också ha robusta tänder som är vassa och som lätt kan ta bort skräp i trädgårdsbäddarna. Handtaget är en annan viktig egenskap eftersom det måste vara bekvämt för dig att använda och tillräckligt långt så att du inte anstränger dig när du använder kratta. Till sist ska du se till att det inte finns några lösa delar eller bitar på kratta, detta hjälper till att förhindra skador när du använder den.

Vem ska använda en trädgårdskratta?

En trädgårdskratta är ett bra verktyg för alla som vill hålla gräsmattan snygg. Den är perfekt för husägare, landskapsarkitekter och mycket mer.

Vilka kriterier bör du använda för att köpa en trädgårdskratta?

Valet av trädgårdskratta bör bero på användaren, eftersom det finns många olika typer och stilar. Du kan välja en som är bäst lämpad för dina behov baserat på storlek, material eller märke.

Storleken är en av de viktigaste aspekterna att tänka på. Du bör också ta hänsyn till material och monteringskvalitet, eftersom båda direkt påverkar din upplevelse av produkten.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en trädgårdskratta?

Fördelar

Trädgårdskrattar används för att ta bort döda löv, kvistar och annat skräp från gräsmattan. De kan också användas för att kratta upp gräsklipp efter gräsklippning. Tänderna på en trädgårdskratta hjälper dig att bryta upp hård jord eller lera i trädgården så att det blir lättare att bearbeta den senare. Du kan också använda dem för att jämna ut stora områden där du har spridit mulch eller kompost över ett markområde som har grävts upp under trädgårdsarbete.

Nackdelar

Den största nackdelen med en trädgårdskratta är att den kan vara svår att använda på små områden. Den är inte heller särskilt effektiv när du har stora högar med löv eller gräsklipp. Om din gräsklippare har ett redskap för att samla upp gräsklipp kan det vara ett bättre alternativ än att använda en trädgårdskratta om du har mycket skräp att samla upp.

Shoppingguide: Allt du behöver veta

Vilka märken och tillverkare finns representerade i vår granskning?

I vår översikt presenterar vi produkter från olika tillverkare och leverantörer. Listan innehåller produkter från följande märken och tillverkare:

  • Bellota
  • TABOR TOOLS
  • Hortem

Vad är prisintervallet för de presenterade produkterna?

Den billigaste Trädgårdskratta i vår recension kostar cirka 100 kr och är idealisk för kunder som är medvetna om sina pengar. De som är villiga att lägga mer pengar för bättre kvalitet kan dock också lägga runt 368 kr för en av de dyrare produkterna.

Recensioner