Senast uppdaterad: mars 11, 2022

Vår metod

24Analyserade produkter

79Tillbringade timmar

12Utvärderade artiklar

164Användarrecensioner

En dimbar vägglampa är en vägglampa där du kan kontrollera ljusstyrkan genom att dimma ljuset. Den kan styras antingen manuellt eller automatiskt beroende på dina önskemål och behov.

Den dimbara vägglampan fungerar med hjälp av en dimmer. På så sätt kan du kontrollera hur mycket ljus som avges från lampan och därmed hur mycket energi den använder.
Vägglampa dimbar test: våra val

Vägglampa dimbar: Vanliga frågor

Vilka typer av dimbara vägglampor finns det och vad är avgörande för en bra produkt?

Det finns två typer av dimbara vägglampor, den första är en traditionell typ som använder en glödlampa och som kan styras med en enkel på/av-knapp. Den andra typen har fler funktioner som beröringskontroll eller fjärrkontroll för att tända och släcka den.

En bra dimbar vägglampa ska vara lätt att installera, ha en lång livslängd och ge rätt mängd ljus. Det är också viktigt att den har en dimfunktion så att du kan justera ljusstyrkan efter dina behov.

Vem bör använda en dimbar vägglampa?

Dimbara vägglampor är perfekta för alla rum som behöver lite extra ljus, men som inte har tillräckligt med utrymme för att få plats med en golvlampa. De kan användas som arbetsbelysning eller som omgivande belysning beroende på vilken typ av lampa du väljer och hur långt bort från väggen den placeras.

Vilka kriterier bör du använda för att köpa en dimbar vägglampa?

Det finns många faktorer som du bör tänka på när du köper en dimbar vägglampa. Du kan läsa mer om dem i följande guide.

Det finns många faktorer som du bör ta hänsyn till när du jämför dimbar vägglampa. Priset är en av de viktigaste att titta på eftersom det talar om vilken kvalitet en produkt har och hur mycket värde den kan ge. Du måste också ta hänsyn till andra detaljer som garanti, kundservice, gratis frakt etc.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en dimbar vägglampa?

Fördelar

Den största fördelen med en dimbar vägglampa är möjligheten att styra ljusstyrkan. Detta kan göras med hjälp av en inbyggd strömbrytare eller en fjärrkontroll, vilket gör att du kan justera ljusnivån efter dina behov och humör. En annan fördel med dessa lampor är att de är energieffektiva och sparar pengar på elräkningen med tiden. De har också längre livslängd än traditionella glödlampor eftersom de inte blir varma när de är påslagna under långa perioder, så det finns inget behov av frekventa byten som med andra typer av belysningsarmaturer.

Nackdelar

Dimbara vägglampor är inte lika ljusstarka som andra typer av belysning. De kräver också en dimmer, vilket kan vara dyrt och svårt att installera i äldre hus.

Behöver du ytterligare utrustning för att använda en dimbar vägglampa?

Ja, du behöver en dimmer. Vi rekommenderar Lutron Diva Dimmer Switch för användning med våra vägglampor. Dimmerbrytaren säljs separat och kan köpas här .

Vilka alternativ till en dimbar vägglampa finns det?

Det finns alternativ till en dimbar vägglampa, men det vanligaste alternativet är en glödlampa. Även om de kan vara billigare än en dimbar vägglampa bör du tänka på att det kommer att kosta mer i längden på grund av hur mycket energi de förbrukar och deras korta livslängd.

Shoppingguide: Allt du behöver veta

Vilka märken och tillverkare finns representerade i vår granskning?

I vår översikt presenterar vi produkter från olika tillverkare och leverantörer. Listan innehåller produkter från följande märken och tillverkare:

  • PFSDPO
  • Meanyee
  • IVQAPP

Vad är prisintervallet för de presenterade produkterna?

Den billigaste Vägglampa dimbar i vår recension kostar cirka 326 kr och är idealisk för kunder som är medvetna om sina pengar. De som är villiga att lägga mer pengar för bättre kvalitet kan dock också lägga runt 5875 kr för en av de dyrare produkterna.

Recensioner