Senast uppdaterad: juni 16, 2022

Vår metod

19Analyserade produkter

78Tillbringade timmar

11Utvärderade artiklar

70Användarrecensioner

En vattentunna är en behållare som innehåller vatten. Den kan placeras i världen och när du högerklickar på en tom hink fylls den upp när du högerklickar på den. Tunnan i sig har inget eget inventarieutrymme, men du kan placera föremål i den genom att shift+högerklicka på dem medan du håller den fyllda hinken.
Vattentunna : Bästsäljare och aktuella erbjudanden

Vattentunna test: våra val

Vattentunna: Vanliga frågor

Vilka typer av vattentunnor finns det och vad är avgörande för en bra produkt?

Det finns några olika typer av vattentunnor. Den vanligaste typen är 55-gallon-tunnan, som har använts i årtionden av jordbrukare och ranchägare för att lagra dricksvatten på sina gårdar. Dessa tunnor har också blivit populära under de senaste åren som en beredskapsartikel eftersom de kan fyllas med drickbart (drickbart) eller icke-drickbart (icke-drickbart) vatten beroende på dina behov. De finns i antingen plast eller metall, men vi rekommenderar att du endast använder plastbehållare av livsmedelskvalitet eftersom dessa inte läcker kemikalier i det lagrade vattnet som metallburkar gör med tiden. En annan fördel med att välja en behållare av livsmedelskvalitet är att den inte rostar sönder efter att ha utsatts för fukt och luft under långa perioder som vissa metaller kan göra när man lagrar stora mängder vätska, t.ex. regnvatten som rinner av från taket under tider då man inte behöver all denna extra förrådstillgång på en gång, utan bara tillräckligt för att klara sig tills det normala regnandet återvänder igen - om det någonsin sker.

Kvaliteten på en vattentunna bestäms av materialet som den är tillverkad av och hur väl det materialet klarar av väder och vind. En bra vattentunna ska kunna stå emot extrema temperaturer, UV-strålar, regnvattenavrinning och andra svåra förhållanden utan att läcka eller gå sönder med tiden. Den måste också ha en öppning som är tillräckligt bred för att du enkelt ska kunna fylla den med hinkar eller slangar, men tillräckligt liten för att djur inte ska kunna ta sig in (och förorena din dricksvattenförsörjning). Slutligen ska du se till att det inte finns några vassa kanter på behållarens utsida eftersom dessa kan skära sig i dina händer när du bär runt på dem.

Vem ska använda en vattentunna?

Alla som har en vattenkälla som är svårtillgänglig. Det kan vara vid camping, jakt eller till och med i en nödsituation där man måste ha tillgång till rent dricksvatten. Vattentunnan kan också användas som förvaringsbehållare för andra vätskor som bensin och olja när man transporterar dem från en plats till en annan.

Vilka kriterier bör du använda för att köpa en vattentunna?

Det finns ett antal faktorer som du bör tänka på innan du köper din vattentunna. Först ska du bestämma tankens storlek och kapacitet utifrån hur mycket vatten du behöver lagra vid varje tillfälle. Tänk sedan på var den ska förvaras samt vilken typ av klimatförhållanden den kommer att behöva tåla (varmt eller kallt). Välj slutligen mellan plast- eller metalltunnor beroende på om de klarar extrema temperaturer bättre än varandra.

Det finns många faktorer som du bör tänka på när du jämför en vattentunna. Några av de viktigaste är priset, garantin och kvaliteten på kundtjänsten.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en vattentunna?

Fördelar

Vattenfat är ett utmärkt sätt att lagra vatten för nödsituationer. De kan användas som en alternativ källa till rent dricksvatten om din primära vattenförsörjning äventyras eller förorenas, och de ger dig också extra lagringsutrymme vid behov.

Nackdelar

Den största nackdelen med en vattentunna är att den kan vara svår att flytta runt. Vattentunnor är tunga och skrymmande, så de är inte lätta att transportera från en plats till en annan. De kräver också ett visst underhåll för att de ska förbli funktionella över tid. Du behöver rätt verktyg för att du ska kunna fylla din vattentunna med rent dricksvatten och hålla den hygienisk hela tiden. Om du inte tar hand om din vattentunna på rätt sätt kan det finnas hälsorisker i samband med att du använder denna typ av förvaringsbehållarsystem på löpande basis.

Shoppingguide: Allt du behöver veta

Vilka märken och tillverkare finns representerade i vår granskning?

I vår översikt presenterar vi produkter från olika tillverkare och leverantörer. Listan innehåller produkter från följande märken och tillverkare:

  • Strata Products Ltd
  • Strata Products Ltd
  • Zerodis

Vad är prisintervallet för de presenterade produkterna?

Den billigaste Vattentunna i vår recension kostar cirka 96 kr och är idealisk för kunder som är medvetna om sina pengar. De som är villiga att lägga mer pengar för bättre kvalitet kan dock också lägga runt 1152 kr för en av de dyrare produkterna.

Recensioner