Senast uppdaterad: februari 21, 2022

Vår metod

18Analyserade produkter

47Tillbringade timmar

15Utvärderade artiklar

164Användarrecensioner

Ett växtställ är ett dekorativt föremål som du kan placera på din tomt. Den visar alla växter, frukter och grönsaker som placeras i den. Du kan också välja att placera andra föremål, t.ex. fiskar, i växtstället som dekoration (du kan inte skörda dem).

Växtstället är ett enkelt koncept. Det är i princip bara en öppen ram med krokar i botten för att hålla växterna på plats och hål för dränering i toppen av varje kruka. Du kan använda den inomhus eller utomhus beroende på var du vill visa upp dina krukväxter.
Växtställning test: våra val

Växtställning: Vanliga frågor

Vilka typer av Plant Rack finns det och vad är avgörande för en bra produkt?

Det finns många olika typer av växtställ. Vissa kan monteras på väggen, andra hänger i taket eller står fristående. De finns i alla former och storlekar för att passa dina behov och utrymmeskrav.

Ett bra växtställ ska vara tillverkat av högkvalitativa material. Den måste också ha en robust konstruktion och bör inte lätt gå sönder efter flera användningstillfällen. Dess design är en annan faktor att ta hänsyn till, eftersom du vill ha något som kompletterar inredningen i ditt hem eller på ditt kontor. Du kan också kolla in recensioner på nätet om olika modeller innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa till dig själv.

Vem ska använda ett växtställ?

Alla som vill odla sin egen mat. Ett växtställ är ett utmärkt sätt för personer med begränsat utrymme eller för dem som bor i lägenheter och bostadsrätter att få tillgång till färska produkter. Det är också perfekt för alla som letar efter en lättanvänd trädgård som kräver minimalt underhåll.

Vilka kriterier bör du använda för att köpa ett växtställ?

Valet av växtställ bör bero på användaren, eftersom det finns många faktorer som spelar in när man köper ett växtställ. Några av dem är läget och storleken på ditt hus eller kontor, var du vill placera den och hur mycket utrymme du har i ditt rum. Du måste också bestämma dig för om du vill ha ett växtställ för inomhusväxter eller ett växtställ för utomhusväxter beroende på hur det ska användas. Om den ska användas utomhus ska du se till att den klarar alla väderförhållanden som regn, snö etc., men om inte så välj något som ser bra ut inomhus också.

En viktig faktor som du bör ta hänsyn till är produktens material. Den måste vara hållbar och lätt att rengöra. Om du vill ha en växtställning som kommer att tjäna dig i många år, se till att den tål daglig användning.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med ett växtställ?

Fördelar

Växthyllor är ett utmärkt sätt att visa upp dina växter, blommor och andra föremål. De kan användas både i och utanför hemmet.

Nackdelar

Den största nackdelen med ett växtställ är den tid som krävs för att rengöra det.

Behöver du ytterligare utrustning för att använda en Plant Rack?

Nej, Plant Rack är konstruerat för att användas med din befintliga utrustning.

Vad kan du annars använda i stället för ett växtställ?

Du kan använda en vanlig hylla eller lägga växterna på sidan. Se bara till att de har tillräckligt med utrymme för att växa.

Shoppingguide: Allt du behöver veta

Vilka märken och tillverkare finns representerade i vår granskning?

I vår översikt presenterar vi produkter från olika tillverkare och leverantörer. Listan innehåller produkter från följande märken och tillverkare:

  • Greensen
  • Bicaquu
  • wanhe

Vad är prisintervallet för de presenterade produkterna?

Den billigaste Växtställning i vår recension kostar cirka 145 kr och är idealisk för kunder som är medvetna om sina pengar. De som är villiga att lägga mer pengar för bättre kvalitet kan dock också lägga runt 2969 kr för en av de dyrare produkterna.

Recensioner