Senast uppdaterad: september 14, 2021
Auch verfügbar in:

Vår metod

16Analyserade produkter

22Tillbringade timmar

3Utvärderade artiklar

63Användarrecensioner

Walkie Talkies för barn är en mångsidig och tidlös leksak för många olika åldrar. De ger en fantastisk första inblick i kommunikationens värld och låter barnen uppleva en helt ny nivå av lek.

På grund av de mångsidiga användningsmöjligheterna, beroende på produkten, t.ex. som babyövervakare, som campingpryl eller som en kul grej för hela familjen, är det definitivt värt att köpa en walkie talkie.

Med vårt stora test av walkie talkie för barn 2023 vill vi hjälpa dig att hitta den bästa enheten för dig. Vi har jämfört walkie talkies för småbarn samt produkter för äldre barn och tonåringar och listat deras för- och nackdelar.

Detta ska hjälpa dig att fatta ett köpbeslut så snabbt och enkelt som möjligt.
Sammanfattning

 • Walkie-talkies för barn är ett bra sätt att introducera ditt barn till den trådlösa kommunikationens värld. Samtidigt kan du uppmuntra kreativitet genom till exempel rollspel.
 • I princip finns det billiga produkter för småbarn att leka med, men också dyrare walkie talkies. Dessa kan sedan användas främst av ungdomar i åldern 10-12 år, men även av resten av familjen.
 • När du köper en walkie talkie finns det många olika köpkriterier, som alltid beror på i vilket sammanhang du eller ditt barn vill använda enheten. Generellt sett kan man dock säga att det finns något för alla som passar deras individuella behov.

Walkie talkie barn test: våra val

Guide: Frågor som du bör ställa dig innan du köper en walkie talkie för barn

Vid vilken ålder bör du köpa en walkie talkie för barn?

I allmänhet är walkie talkies redan lämpliga för småbarn från tre års ålder för att lägga till en sofistikerad touch till kreativa rollspel.

Särskilt enheter i det lägre prissegmentet kännetecknas ofta av mycket enkel hantering, eftersom de är begränsade till relativt få och enkla funktioner.

Walkie Talkie Kinder-1

Walkie talkies för barn är ett bra komplement för många utomhusaktiviteter, t.ex. camping eller besök på lekplatsen.
(Bildkälla: unsplash.com / Yanapi Senaud)

Walkie talkies är också ofta mycket robusta, så även om det blir lite vilt under leken klarar de det.

Dina barn kan använda Walkie Talkies hemma i sitt eget vardagsrum eller i trädgården, men också vid olika utomhusaktiviteter (t.ex. camping) eller på lekplatsen, och låta sin kreativitet få fritt spelrum.

Vad ska föräldrarna tänka på innan de köper en walkie talkie till sina barn?

Walkie talkies för barn finns i många olika utföranden och prisklasser, vilket inte alltid gör det lätt att välja. Du bör först tänka på barnets ålder och hur du vill använda enheten.

Enligt respektive krav är det värt att köpa små, robusta och vattentäta walkie talkies för små barn. För lite äldre barn är mer tekniskt avancerade produkter förmodligen mer fördelaktiga, och räckvidden är ofta en viktig faktor.

viktigaste när du köper en walkie talkie är att tänka på kraven och i vilket sammanhang den ska användas.

Det finns också skillnader i de tillbehör som ingår i priset för en walkie talkie. Det finns t.ex. ytterligare headset, uppladdningsbara batterier, en integrerad ficklampaeller ytterligare walkie talkies för att utöka spelargruppen.

Avger walkie talkies (farlig) strålning?

I allmänhet kan den strålning som sänds ut av en walkie talkie jämföras med den som sänds ut av en vanlig radio, eftersom de använder liknande frekvenser.

Strålningen kan klassificeras som ofarlig

Dina barn utsätts alltså för en viss mängd strålning, men inte mer än med andra konventionella vardagsföremål som mobiltelefoner, WLAN-routrar eller andra apparater med radioanslutning.

Du kan därför köpa och använda walkie talkies för barn utan att tveka.

Vilka alternativ finns till Walkie talkie barn?

Barn kan kommunicera eller sysselsätta sig på många olika sätt, beroende på ålder.

Varje alternativ har sina egna för- och nackdelar, som diskuteras närmare nedan:

Alternativen Beschreibung
Handy Handys haben den Vorteil, dass sie bei der Kommunikation nicht auf eine bestimmte Reichweite beschränkt sind und bieten desweiteren noch einige andere Einsatzmöglichkeiten neben dem Telefonieren. Allerdings eignen sie sich erst für Kinder ab einem gewissen Alter und nicht wie Walkie Talkies auch schon für Kleinkinder
Babyphone Einige Walkie Talkies für Kinder können mit Hilfe der so genannten vox-Funktion auch als Babyphone (nähere Erklärung folgt weiter unten) eingesetzt werden. Wenn dies der primäre Grund für die Kaufentscheidung ist, so würde sich ein einfaches Babyphone als Kaufalternative anbieten

Vilka typer av walkie talkies finns det för barn och vilken är rätt för dig?

Om du vill köpa en walkie talkie för barn finns det två produktgrupper att välja mellan

 • Walkie Talkie för småbarn
 • Walkie Talkie för tonåringar

Funktionerna varierar mellan olika walkie talkies, och alla har olika för- och nackdelar. Beroende på vad du föredrar och vad du vill använda walkie talkien till är det olika typer som passar. Följande avsnitt hjälper dig att fatta ett beslut.

Walkie Talkie Kinder-2

Ett vanligare alternativ till walkie talkies är förmodligen smarttelefoner. I följande avsnitt listas fördelarna och nackdelarna.
(Bildkälla: unsplash.com / Robin Worrall)

Vilka funktioner har en walkie talkie för småbarn och vilka är fördelarna och nackdelarna?

En stor fördel med walkie talkies för små barn är det jämförelsevis lägre priset jämfört med professionella apparater. Detta kan motiveras med den lägre efterfrågan på teknisk utrustning.

Walkie talkies är vanligtvis mycket robusta och uppfyller i de flesta fall de unga användarnas krav perfekt.

Man bör dock inte förvänta sig några tekniska höjdpunkter i denna produktkategori. Räckvidden för dessa walkie talkies är vanligtvis några hundra meter eller några kilometer (på öppna platser).

Fördelar
 • Designen är ofta anpassad till barnens intressen
 • Lågt pris
 • Mycket robust
Nackdelar
 • Enkla tekniska funktioner
 • Ofta relativt svag batteriprestanda
 • Kort livslängd

Vad utmärker en walkie talkie för ungdomar och vilka är fördelarna och nackdelarna?

Den största fördelen med professionella walkie talkies är definitivt den bättre tekniska utrustningen jämfört med walkie talkies för små barn.

Dessa apparater är alltså inte bara en glädje för barnen, utan kan också vara en upplevelse för hela familjen. Walkie talkies har vanligtvis en mycket lång räckvidd och förbättrad användbarhet av kanalerna.

Alla dessa tekniska fördelar har dock också ett något högre pris, vilket du bör tänka på i förväg.

Fördelar
 • Tekniska egenskaper
 • Lämplig för både ungdomar och vuxna
Nackdelar
 • Relativt högt pris
 • Ungdomar kan snabbt tappa intresset

Köpkriterier: Du kan använda dessa faktorer för att jämföra och utvärdera walkie talkies för barn

I det följande kommer vi att visa dig vilka aspekter du kan använda för att välja mellan de många möjliga walkie talkies för barn.

Kriterierna som du kan använda för att jämföra walkie talkies för barn är:

I följande punkter förklarar vi vad som är viktigt i varje kriterium.

Räckvidd

Walkie talkies för barn kan ha mycket olika räckvidd. Beroende på prisklassen och de tekniska fördelarna kan räckvidden för walkie talkies variera mellan ca 1-10 km.

Det bör noteras att tillverkarna vanligtvis överskattar den angivna räckvidden och att enheterna vanligtvis bara fungerar inom en mindre radie.

Valet du gör beror på hur walkie talkien ska användas och hur gammalt ditt barn är. Små barn kan förmodligen klara sig med en liten räckvidd (ca 1-5 km), eftersom de vill använda enheterna främst för lek.

Ju äldre barnet är, desto troligare är det dock att du låter det leka utan uppsikt. Därför är ett något större utbud lämpligt även här, för att kunna ge fritt spelrum åt barnens fantasi.

Kanaler

Olika walkie talkies kan ha olika antal kanaler, i genomsnitt 6-8 kanaler. För att dina barn ska kunna kommunicera med sina vänner måste varje Walkie Talkie vara inställd på samma kanal.

Ju fler kanaler en walkie talkie har, desto större är sannolikheten att du kan kommunicera på en kanal utan att bli störd.

Men du kan också bilda radiogrupper om din walkie talkie har en kodningsfunktion. Detta förhindrar att andra personer kommer in i din kanal och dämpar även störande ljud.

Design

Det finns många kreativa designvarianter för walkie talkies, särskilt för yngre barn. Fantasin har praktiskt taget inga gränser. Från Frozen till Spiderman, det finns vanligtvis allt.

Walkie Talkie Kinder-3

Minions från filmen "Jag är helt enkelt oförbätterlig" är bara en av många karaktärer från filmvärlden som fungerar som designmallar för walkie talkies.
(Bildkälla: unsplash.com / Anchor Lee)

Ett annat kriterium här är antalet färger som walkie talkies erbjuds i. Ju fler färger och ju större utbudet är, desto roligare blir det för barnen när de får välja.

Barn gillar ljusa färger och intressanta mönster. Du bör tänka på detta när du väljer walkie talkie.

För barn är detta naturligtvis ett särskilt incitament och en lika stor del av nöjet som själva funktionerna i apparaten.

Ficklampa

Vissa walkie talkies har en integrerad ficklampa, vilket kan vara en del av köpbeslutet som en extra funktion. Den extra prylen kan dock återigen innebära en viss extra kostnad.

Även här gäller dock principen: Hur vill jag använda walkie talkien?

För barn som ofta vill använda sina walkie talkies utomhus och vid utomhusaktiviteter som camping kan det vara värt att ha en ficklampa.

Om walkie talkies är avsedda för mycket små barn som använder dem mer i hemmet skulle en ficklampa vara överflödig.

Vox-läge

Många walkie talkies som finns i handeln har ett så kallat vox-läge. Detta gör det möjligt för föräldrar, särskilt med små barn, att använda walkie talkies som barnvakter samtidigt.

Med vox-funktionen slås walkie talkien automatiskt på när en viss ljudnivå överskrids, t.ex. när ditt barn gråter eller skriker. Du kan manuellt ställa in den ljudnivå vid vilken ditt barns walkie talkie automatiskt slås på.

Sammanfattningsvis kan detta vara ett mycket praktiskt inköpskriterium för dig som har ett litet barn hemma eller en bebis som du vill ge en walkie talkie till vid en lite högre ålder.

Utomhusanpassning

Som nämnts kort ovan finns det walkie talkies vars egenskaper gör dem mer lämpade för utomhusbruk och andra som kanske inte är lika välgjorda. Detta beror på om enheterna är vattentäta, om en ficklampa är inbyggd och även på den allmänna robustheten mot fall eller liknande.

När barn leker i naturen är det inte alltid helt rent. Därför är det viktigt att din walkie talkie är skyddad mot vatten och smuts.

Fakta som är värda att veta om walkie talkies för barn

Hur byter jag batterier i en walkie talkie för barn?

Hur och var man byter batterierna i en walkie talkie för barn varierar från modell till modell. I de flesta fall hittar du användbara förklaringar i bruksanvisningen som följde med walkie talkien.

Om du har tappat bort bruksanvisningen eller av någon annan anledning inte har den till hands, kan du ofta göra en enkel sökning på Google. I de flesta fall kan du hitta bilder eller PDF-filer av bruksanvisningen där

 • på tillverkarens officiella webbplats
 • i produktbeskrivningen på Amazon
 • på Google Images

Har barns walkie talkies en fördel jämfört med mobiltelefoner?

Särskilt i dagens samhälle har barn i allt yngre åldersgrupper redan en mobiltelefon eller smartphone. Men är det verkligen nödvändigt, eller bör du först introducera ditt barn till trådlös kommunikation genom att leka med en walkie talkie?

Nedan har vi listat några av fördelarna med en walkie talkie jämfört med en vanlig mobiltelefon

 1. Nätverksoberoende. Detta innebär att walkie talkies kan användas av barn även i mer avlägsna områden, t.ex. när de leker i skogen.
 2. Fri kommunikation. Eftersom kommunikationen är radiobaserad finns det inga extra månadskostnader för att spela eller kommunicera med Walkie Talkies.
 3. Robusthet. Många Walkie Talkies är vattentäta och skyddade mot fall genom ett robust hölje, vilket innebär en mycket trevligare spelupplevelse för både dig och ditt barn.

Den enda stora nackdelen med walkie talkies för barn är den mycket kortare räckvidden. Medan det med mobiltelefoner inte spelar någon roll hur långt ifrån varandra man befinner sig, är walkie talkies begränsade till ett visst antal kilometer.

Hur fungerar en walkie talkie?

I allmänhet fungerar walkie talkies (både modeller för barn och för vuxna) via radiovågor. De finns också i radioapparater, tv-apparater och mobiltelefoner.

Den exakta radiosändningen sker på ett sådant sätt att de utsända radiovågorna först måste omvandlas av en teknisk anordning.

Den modifierade radiovågen kan sedan tas emot av den motsvarande mottagarenheten, som måste vara inställd på samma frekvens. Walkie talkien måste sedan omvandla den modifierade vågen tillbaka till den ursprungliga signalen.

Sändare och mottagare av radiovågor måste därför vara exakt inställda på varandra, dvs. använda samma kanal.

Recensioner